Özlü: “Arsa satma taraftarı değilim”

Başiskele’nin genç Belediye Başkanı Yasin Özlü, sabahlarını ziyaretlere akşamlarını ise belediye çalışmalarına ayırdığını belirtip, “Üreten ve parasını kazanan bir belediye olmamamız için çok çalışmamız lazım” dedi.

ozlu-ve-koseoglu--001.jpg
cifte-tebrik-.jpg
+1
Haber albümü için resme tıklayın

HERKESİN İSTEDİĞİ İLÇE

Başiskele, doğal güzellikleriyle olsun, sanayisi ve hizmet alanlarıyla olsun Kocaeli’nin gelişmeye en açık ilçelerinin başında geliyor. Şehrin içinde kasaba kültürüyle yaşama imkanı sunmasıyla göçe en açık olan Başiskele, çok kıymetli topraklara sahip. Durum böyle olunca Başiskele gibi bir ilçeye belediye başkanlığı yapmak isteyenler de çok oldu. Fakat isteyenlerin içinden Cumhur İttifakı’nın adayı AK Parti Başiskele Belediye Başkan Adayı Yasin Özlü kazanma sevincini yaşadı.

HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Mehmet Yasin Özlü, yüzde 52,53 oranında bir oy alarak Başiskele Belediye Başkanlığı koltuğuna geçti. Koltuğa oturur oturmaz yaptığı icraatlarla da adından sıkça bahsettirmeye başladı. Biz de Özgür Kocaeli Gazetesi olarak İdari Müdürümüz Levent Kadıoğlu ve Yazı İşleri Müdürümüz Cemalettin Öztürk ile ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunduk.

FİKRİ IŞIK DA ORADAYDI

Akşamüstü gerçekleşen ziyaretimizde ortam bir hayli kalabalıktı. Deyim yerindeyse Başkanlık makamının civarı ziyaretçilerle doluydu. Her zaman olduğu gibi randevumuza erkenden gittik. Erken gittiğimiz için bir 10 dakika bekleme durumunda kaldık sonradan öğrendik ki AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık içerideymiş. Sıramız geldi ve içeriye girdik. Ziyaretlerdi, belediye işleriydi derken Yasin Özlü’yü biraz yorgun gördük.

Yoğun bir seçim dönemini geride bırakan Başiskele Belediye Başkanı Mehmet Yasin Özlü ile arkadaşımız Didem Köseoğlu sohbet edip, gündemi değerlendirdi.

Çok yorgun görünüyorsunuz…

Herkesten Allah razı olsun makama oturduğumuz günden beri ziyaretçimiz hiç eksik olmadı. Kapımız herkese sonuna kadar açık. Gelmeyin diyemeyiz. Biz de gündüzleri ziyaretçilere, geceleri de belediye işlerine ayırdık. Daire başkanları ve yardımcılarımla akşamları bir araya gelip belediye hakkında brifingler alıyorum.

Ziyaretler nasıl gidiyor? Sizden özellikle istenilen bir şeyler var mı?

Ziyaretler çok güzel gidiyor. Tabii iş isteyen ya da yardım isteyenler çok oluyor. Biz bunları bir düzene sokacağız. İhtiyacı olan kimseler araştırılacak ona göre gereken yapılacak. İş konusuna gelince; belediyeler istihdam alanları değil, istihdam sağlayacaksak işlerimizi nasıl yapacağız.

Geçtiğimiz günlerde sizinle ilgili bir haber çıktı. Daire başkanları ve müdürlerden belediyeye ait araçları almışsınız. Sizden sonra işe gelenlere “Bugün izinlisiniz” diyerek tepki göstermişsiniz. Doğru mu?

Bir kısmı doğru, bir kısmı doğru değil. Araba meselesi doğru. Olması gereken de o. İzin verme işe geç gelme durumu gibi bir şey yok ama.

Başiskele Belediye Başkanı Mehmet Yasin Özlü’nün yanı sıra Özel Kalem Müdürlüğü görevine atadığı Sevcan Kutlu Aydemir’e de ‘hayırlı olsun’ dedik.

Bugüne kadar koltuğun karşı tarafındaydınız, şimdi ise koltukta oturan tarafsınız. Nasıl görünüyor oradan manzara?

Öncelikle yapılması gereken çok işimiz var. UlaşımPark gibi önemli bir birimin genel müdürlüğünü yaptım. Fakat o işle, belediye başkanlığı çok farklı. Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik koşullarda ortada. Yapmamız gereken hizmetler var. Belediyeyi kazanan ve üreten konumuna nasıl çıkarırız onun yollarını arıyoruz.

Sizden önce arsa satışları önemli bir kazanç noktasıydı. Siz de arsa satışları yapacak mısınız?

Arsa satışları için uygun bir ortam yok. Kaldı ki ben arsa satma taraftarı da değilim. Şimdilik bütün arsa satışlarını durdurduk. Belli incelemeler yapmak istiyoruz.

Gazetemizin İdari Müdürü Levent Kadıoğlu ve Reklam Müdürü Didem Köseoğlu; Başiskele Belediye Başkanı Mehmet Yasin Özlü’yü makamında ziyaret edip, hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

21 Nis 2019 - 20:18 - Gündem --- Okunma

Son bir ayda ozgurkocaeli.com.tr sitesinde 8.567.901 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

06

vatandaş - Bundan yaklaşık 1 yıl önce Hüseyin Ayaz oturduğum siteye ziyarete gelmişti. sitemizin yanında bulunan bir arsayı alamadığını arsa sahibinin kendisinden çok para istediğini söyledi. Site sakinleri olarak bize bu arsayı siz alın sonra ben belediye olarak sizden alırım diye teklifte bulunmuştu. Yani sizin anlayacağınız adam hizmetten başka her türlü şeylere kafası çalışıyordu.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Nisan 20:18
05

tınaz - muhtarlıklarda memur olanlara mazbata verirken ya memurluğa devam ya da muhtarlık seçim yapın denilmiş.başiskelede hem muhtarlık yapıp hem de belediyeden maaş alanlara da el atın SN ÖZLÜ ! vatandaş çok içerliyor bu konuda şuan herkes yapacağınız düzenlemeleri bekliyor ,siz de bu durumu düzeltmezseniz cimer,bimer tüm iilgili üst makamlara herkes yazacağını söylüyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Nisan 20:18
04

Mert Yılmaz - Fikri ışık da emlak danışmanlığına mi başlıyacak yoksa ? Saygılar..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Nisan 20:18
03

Goodyear lı - Yaaa başiskele de yapılacak hizmet mi kaldı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Nisan 20:18
02

Mavi ay - Şuyurlandırmalarda yüzde 40ı tamamlamak için alınan arsaları belediyenin zimmetine geçirmek ve bu arsaları satmak zorbalıktır

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Nisan 20:18
01

Yeşil ay - Çocuk parkı için ayrılan arsalarıda 5 yıl sonra plan değişikliği yapıp yine müteahhit lere satmak ta zorbalıktır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Nisan 20:18

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

YUFİ UNLU MAMÜLLERİNE, Mikro programı kullanan bilen, Tecrübeli BAYAN ELEMAN alınacaktır. Tel: 0539 848 15 34

ERDEM DOĞRAMA ELEMANLAR ARIYOR

Maaş+ Sgk+ Servis+ Yemek    Servisimiz Bekirdere-Yeşilova-Kandıra sapağı güzergâhından geçmektedir. BAY ELEMAN alınacaktır Fabrikamızda palet, sand...

PERSONEL ARANIYOR

Köseköy’de bulunan firmamıza, askerliğini yapmış, 3 vardiya çalışabilecek PERSONEL alınacaktır. Başvurular şahsen yapılacaktır Başlangıç ücreti: 20....

GÜNAYDIN VİNÇ PERSONELLER ARIYOR

Günaydın Vinç Hizmetlerine; *Bakım onarım işlerinde YARDIMCI PERSONELLER, *Yıkama ve çevre düzeni yapabilecek PERSONELLER, *ELEKTRİK VE MEKANİK UST...

SERVİS ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

Körfez-Derince-İzmit bölgelerinden, SRC belgesi olan genç emekli SERVİS ŞOFÖRLERİ aranıyor. Tel: 0262 322 70 57

ŞOFÖRLER ARANIYOR

*B sınıfı ehliyete sahip, *En az 1 yıllık aktif sürüş deneyimi olan, *En az ortaokul mezunu, *Askerliğini yapmış, *40 yaşını aşmamış, BAY ŞOFÖRLE...

KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

SAYLOG LOJİSTİK bünyesinde değerlendirilmek üzere, İzmit/Kocaeli/Kartepe/Gebze bölgesi oturumlu KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ aranmaktadır. İlgili kişi:...

ÇELİKAN MÜHENDİSLİK ELEMAN ARIYOR

Kartepe Sanayi sitesindeki Çelikan Mühendislik firmamıza İMALAT-KAYNAK USTASI VE YARDIMCI alınacaktır. Tel:0535 353 30 82

BEDEN İŞÇİSİ ARANIYOR

KOCAELİ / KARTEPE şubemizde çalışmak üzere YÜKLEME ve BOŞALTMA YAPABİLECEK BEDEN İŞÇİSİ personel arıyoruz. TEL: 0 534 274 06 48

OLUK TEMİZLİĞİ YAPILIR

Çatı tamiratı, Özellikler çatıların OLUK TEMİZLİĞİ YAPILIR Sinan Ünver Tel: 0535 346 87 29