Özlü: "Başkanlık gençlik hayalimdi"

Gençliğinden beri Başiskele’ye Belediye Başkanı olmanın hayalini kurduğunu belirten Cumhur İttifakı AK Parti Başiskele Belediye Başkan Adayı Mehmet Yasin Özlü, seçimlere son bir hafta kala gazetemize samimi açıklamalarda bulundu.

yaslanmayan-ilce-2.jpg
ozlu-ve-koseoglu-.jpg
+6
Haber albümü için resme tıklayın

EN GENÇ BAŞKAN OLACAK

Yeşiliyle, mavisiyle, sosyal alanlarıyla kentimizin incisi olan Başiskele’de seçim yarışı tüm hızıyla devam ediyor.

4 adayın yarıştığı bu seçim yarışında içlerinde öyle bir isim var ki; daha çocuk denecek yaşta siyasetin içine girmiş, AK Parti teşkilatlarının çoğu kademesinde yer almış, gerektiğinde direğe çıkıp bayrak asmış, gerektiğinde verilen görevi yerine getirmiş birisi.

Bu isim Yasin Özlü’den başkası değil.

Özlü, 38 yaşında genç bir siyasetçi.

Hizmet anlayışını ve başarısını da UlaşımPark A.Ş.’de yaptığı devrim nitelikli çalışmalarla ispatlamış bir görev adamı.

Kendisi aynı zamanda tramvay gibi önemli bir projenin de mimarlarından.

Kağıtspor’un Yönetim Kurulu Üyesi olan Özlü, spora ve sporcuya oldukça düşkün.

Herhangi şaibeye ismi karışmamış, Büyükşehir Belediyesi’nde görev yaptığı süre boyunca belediyeciliği iyi öğrenen Özlü; Başiskele’nin de en favori adayı.

Biz de Özgür Kocaeli Gazetesi olarak Yazı İşleri Müdürümüz Cemalettin Öztürk ile Başiskele Seymen Sahili’nde seçimlere bir hafta kala Özlü ile bir araya geldik.

Tüm sorularımızı içtenlikle yanıtlayan Özlü, Başiskele Belediye Başkanı olmayı her zaman hayal ettiğini belirtip, ilk aday adayı olacağını da eşiyle evlilik yıldönümlerinde paylaştığını belirtti.

Her akşam çocukları tarafından ‘En büyük başkan, bizim başkan’ sloganıyla karşılandığını söyleyen Özlü, yoğun tempodan dolayı 6 kilo verdiğini söylese de, “Bir işi severek yapınca yorgunluk hissetmiyorsunuz” dedi.

Başiskele’yi kültür-sanat ve turizm noktasında cazibe merkezi haline getireceğini açıklayan Yasin Özlü ile çok konuşulacak röportajımızdan işte öne çıkan konular…

Cemalettin ÖZTÜRK&Didem KÖSEOĞLU

Seçimde son haftaya girdik, çalışmalarınız nasıl gidiyor?

Çalışmalarımız on numara gidiyor. Bol bol Başiskeleli hemşerilerimle bir araya geliyorum. Bütün mahallelerimizi, köylerimizi gezdik. Her yere iki-üç tur muhakkak gittik. Ev ziyaretlerimiz zaten her akşam devam ediyor.

YAŞLANMAYAN İLÇE- Sosyal yaşamın içerisine yaşlıları da katacaklarının altını çizen Özlü, “Başiskele, yaşlanmayan ilçe olacak” dedi.

ÇOK DUA ALIYORUM

Söz ev ziyaretlerinden açılmışken, diğer adaylara kıyasla bu ziyaretlere daha fazla önem veriyorsunuz. Bunun özel bir sebebi var mı?

Özel bir nedeni şu; vatandaşa birebir dokunmak. Malum seçime bir şey kalmadı, he ne kadar istesem de ilçemdeki bütün evlere misafir olmam imkansız. Ama ne kadar çok eve girersem o kadar iyi diye düşünüyorum. Muhakkak esnaf ve sokak ziyaretleri de çok önemli ama ev bir başka. İnanın giriyoruz evden içeri, vatandaşımız bilmiyor ki ne yapsın. Çaylarını içiyoruz, sohbetimizi ediyoruz, dertlerini dinliyoruz. Bizimle iyi-kötü demeden bütün sorunlarını paylaşıyorlar. En güzeli de çok dua ediyorlar. Hem cumhurbaşkanımıza hem de bana, etkilenmemek elde değil.

Sokak veya ev ziyaretlerini az kişiyle yapmanız birçok kesim tarafından takdir ediliyor…

Benim derdim vatandaş. 30 kişilik ekiple gezecek oldunuz mu vatandaş onları aşıp, yanınıza gelemiyor. Ben karşılaştığım insanın gözlerine bakıp, konuşmak istiyorum. Aynı zamanda 100 bin nüfusluk bir ilçeden bahsediyoruz. Ben bir başıma hepsine nasıl yetişebilirim… Kalabalık bir ekiple gezeceğime o arkadaşlar da benim göremediğim hemşerilerime ulaşsın.

Ekip demişken, teşkilatla aranız nasıl?

Allah hepsinden tek tek razı olsun. Gençlik kollarımızdan ayrı, kadın kollarımızdan ayrı… İnanın en az benim kadar çalışma yapıp, ziyarette bulunuyorlar. İlçe başkanımızla da uyumumuz çok iyi.

ÖZLÜ VE KÖSEOĞLU- Cumhur İttifakı AK Parti Başiskele Belediye Başkan Adayı Mehmet Yasin Özlü, gazetemizin Reklam Müdürü Didem Köseoğlu’nun tüm sorularını yanıtladı.

MERKEZE İNSANI KOYDUK

Belediye başkanı olduğunuz takdirde hangi projeleri yapacağınızı zaten beyanname toplantınızda açıkladınız. Bir kere daha kısa özet geçsek…

Başiskele gerçekten de bir cennet. Şu sahilimiz başka nerede var. Öncelikle Başiskele’de artık bacalı sanayi istemiyorum. Burası kültür-sanat ve turizm merkezi haline gelecek. Projelerimizin çoğunda insanımızı merkeze koyduk. Hemşerilerimizin mutluluğunu ve yaşadığı ilçedeki huzurunu hedef aldık. Planlara dayalı bir kentleşme gerçekleştireceğiz. Altyapı, üstyapı çalışmalarımız her daim devam edecek. Kesintisiz ulaşım istiyoruz.

Başiskele kültür-sanat merkezi haline gelecek derken, aklınızda neler var?

Seymen Kışlası’nı millet bahçesi yapacağız. Kışlanın içindeki mevcut binaları iyileştireceğiz ve yeni bina yapmadan o alanları kültür-sanat noktaları haline getireceğiz. Devasa bir alan, düşünün ki içerisinde futbol sahası bile var. Tiyatro alanları, sergi alanları, yeri geldiğinde konserler verilecek. Düğün salonu da yapmayı düşünüyoruz. O alanı sadece Başiskele’nin değil, Kocaeli’nin cazibe merkezi haline getireceğiz. Sahilimiz zaten çok güzel daha da güzelleştirmek için çalışacağız.

Sosyal demokrat kesimin Başiskele’de sayısının arttığı söyleniyor. O kesimle de bir araya geliyor musunuz?

Biz o partiliymiş, şu düşüncedeymiş demeden Başiskele’de yaşayan her kesimle bir araya geliyoruz. Kimin düşüncesinin ne olduğunu da tam bilemeyiz. Çoğu ziyaretlerin sonunda vatandaşımız diyor ki; ‘aslında ben sosyal demokratım ama oyum sana’. İnanın bizim o zaman haberimiz oluyor. Bakın partilerin ideolojik yapısından ziyade vatandaşımız daha çok hizmete bakıyor. Herkes biliyor ki Yasin Özlü seçilirse, hizmet ve çalışmalar en iyi şekilde devam edecek.

GÖNÜLLERE GİRDİ- Cumhur İttifakı AK Parti Başiskele Belediye Başkan Adayı Mehmet Yasin Özlü, 7’den 70’e her Başiskeleli’nin gönlüne girmeyi başardı.

BÜYÜK BİR FARKLA KAZANACAĞIZ

Rakipleriniz de çok çalışıyor. Seçimi fark atarak alırım diyor musunuz?

Öncelikle biz kimseyi rakip olarak görmüyoruz. AK Parti’nin tek rakibi yine kendisi. Bizim hedefimiz geçmiş oy oranlarımızı daha da arttırmak. Büyük bir farkla seçimi kazanacağımızdan kuşku duymuyorum.

Aslında belediyeciliği iyi bilen bir başkansınız. Uzun bir süre UlaşımPark A.Ş.’nin başında olmak adaylığınıza katkı sağladı mı?

Oldu tabii hiç olmaz mı. Biz UlaşımPark’ta çok büyük işler, hizmetler yaptık. Vatandaşımızda bunu bildiği için hizmet noktasında benden yana şüphesi yok. Aynı zamanda ulaşım noktasında bütün ihtiyaçlara ve yapılması gereken her şeye de vakıfım. Bu da ayrı bir artı oluyor benim için.

Proje, çalışma, siyaset derken biraz da özel hayatınızla ilgili şeylerden konuşalım. Mesela Başiskele Belediye Başkanlığı hayaliniz var mıydı?

Beni kenara sıkıştırdınız. Hayalim oldu tabii, yoksa bu kadar şevkle insan çalışabilir mi? Daha gençlik kollarındayken, Başiskele’nin hayalini kuruyordum. Siyaset değişik bir yapı, ben o yapının hep hizmet tarafını sevdim. O yüzden hiçbir zaman milletvekili ya da başka bir görevin hayalini kurmadım. Her zaman Allah nasip ederse ilçemde belediye başkanı olmak istiyorum dedim.

EVLİLİK YILDÖNÜMÜMÜZDE SÖYLEDİM

Aday adayı olacağınızı ilk kiminle paylaştınız?

İlk olarak eşime söyledim. Evlilik yıldönümümüzdü ona dedim ki; bu son yıldönümü kutlamamız olabilir. Ben Başiskele Belediye Başkanlığı için aday adayı olacağım.

Peki eşiniz ne dedi, nasıl tepki verdi?

Sanki biliyormuş gibi, büyük bir destekle karşıladı. Biz daha nişanlıyken ona demiştim: Bak siyasetçinin ‘parası pul, karısı duldur’ diye. Anlayacağınız biz anlaşmayı en başında yapmıştık.

SOHBET ETTİLER- Cumhur İttifakı AK Parti Başiskele Belediye Başkan Adayı Mehmet Yasin Özlü, Gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Cemalettin Öztürk ve Reklam Müdürü Didem Köseoğlu ile Seymen Sahili’nde bir araya gelip, uzun uzun sohbet etti.

EN BÜYÜK BAŞKAN, BİZİM BAŞKAN

3 tane kız çocuğunuz var, onlar nasıl karşıladı?

Gece geç saatte de gitsem beni bekliyorlar. Kapıyı bir açıyorum ‘en büyük başkan, bizim başkan’ diye slogan atıyorlar. Çocuklar, Allah’tan küçük. Neyi kaybettiklerinin henüz farkında değiller. Biraz büyük kızım yavaş yavaş anlamaya başladı. Geçen gün bana diyor ki; “Baba Pazar günü ayakkabı almaya gidelim”, tabii bir şey diyemedim “Tamam kızım ama bu hafta olmaz, sonra gideriz” diyebildim.

Sabah evden kaçta çıkıyorsunuz- kaçta giriyorsunuz?

Sabah eşim ve çocuklarımla kahvaltı yapıp, en geç 8 buçukta çıkıyorum. Akşamları da 12’den önce eve giremiyorum. Eve girdikten sonrada açamadığım telefonlara geri dönüş yapıp, mesajlara yanıt veriyorum. Gece 1 veya 2 gibi uyumuş oluyorum.

Her akşam neredeyse 2 saat telefona mı ayırıyorsunuz?

Telefonlara yanıt vermek benim için çok önemli. Muhakkak her akşam bunu yapıyorum. Herkes bana ulaşabilir olmalı, kimse ben Yasin Özlü’yü aradım, ulaşamadım diyemez.

SEVDİĞİM İÇİN YORULMUYORUM

Bu tempoya rağmen çok dinç ve fit görünüyorsunuz…

Her geçen gün kilo veriyorum. Adaylığım açıklandığından beri 6 kilo verdim. Ama kendimi hiç yorgun hissetmiyorum. Bir işi severek yapınca demek ki böyle oluyor.

Bıyıkları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteğiyle bıraktınız. Ne zaman bıyıksız göreceğiz sizi?

Hiçbir zaman. Bundan böyle hep bıyıklı göreceksin. Yakıştıramadın mı… (Gülüyor) Halbuki herkes çok yakıştırdı, bende çok sevdim.

YENGEÇ BURCU

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’mü kutlamak için beni aradınız ve birçok kadını aradığınızı da öğrendim. Bu incelik nereden geliyor, burcunuz nedir?

Burç işlerinden pek anlamam ama tipik yengeç burcu erkeğisin diyorlar. 8 Mart’ta tabii hanım kardeşlerimizi arayacağım. Kadınlar bizim için önemli. Baş tacımızsınız…

Mevcut belediye başkanı Hüseyin Ayaz’ın Başiskele’ye aday olduğu yaşla sizin aday olduğunuz yaş aynıymış…

Evet tevafuk diyelim, ikimizde 38 yaşında Başiskele’ye talip olduk.

Desteğini görüyor musunuz?

Adaylığımın açıklandığı ilk günden itibaren desteğini gönülden hissediyorum. Bizlerde inşallah onun çıkarttığı çıtayı daha da yükseğe çıkartacağız.

GELECEĞE YATIRIM- 3 kız evladına sahip olan Özlü, Başiskele’de yapılan tüm yatırımlarda önceliğin çocuklara ve gençlere verileceğini belirtti.

24 Mar 2019 - 22:49 - Siyaset --- Okunma

Son bir ayda ozgurkocaeli.com.tr sitesinde 9.262.150 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

12

Yunus - Gonlunu ferah tut yeni baskanimiz. Destegimiz tamdir. Basiskelede chp rezil bi aday cikarip geri cekti nasilsa. Koltuk sevdasi onlarinki

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 22:49
10

BAŞİSKELELİ - Başiskele Zafer MUTLU ile Daha Mutlu olacak. Yasinde Hayalleriyle oynayacak

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 22:49
09

Ahmet - Oynanan oyunlar büyük. Şu gizli ittifaka karşı büyük fark bekliyoruz. Allah yardımcın olsun.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 22:49
08

isa ozdemir - insallah 1 nisandan itibaren baskan olarak calismaya devam edecek.hayirli olsun.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 22:49
07

Mert - İnşallah da 1 Nisan dan itibaren yine hayal olarak kalmaya devam edecek.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 22:49
06

Bıyıksız - Yasin beyin bıyıklar olmuş..Reis kızmaz artık..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 22:49
05

Muharrem - Müstakil bir başkan adayından ziyade siyaseten sahip olunan bir cv neticesinde aday yapılmış bir profil görüyorum. Sığ ve soğuk.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 22:49
04

berke - bu yaşta bu kariyer helal olsun arkadaşım..kıskananlar çatlasın..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 22:49
03

ali - Nasil izmirden cuval koysan secilir. o misal Ak partidende tum kocaeli icin ayni

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 22:49

KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

SAYLOG LOJİSTİK bünyesinde değerlendirilmek üzere, İzmit/Kocaeli/Kartepe/Gebze bölgesi oturumlu KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ aranmaktadır. İlgili kişi:...

ÇELİKAN MÜHENDİSLİK ELEMAN ARIYOR

Kartepe Sanayi sitesindeki Çelikan Mühendislik firmamıza İMALAT-KAYNAK USTASI VE YARDIMCI alınacaktır. Tel:0535 353 30 82

USTA VE ELEMANLAR ARANIYOR

Firmamızda çalıştırılmak üzere ahşap ve mobilya işlerinden anlayan USTA VE ELEMANLAR alınacaktır. Maaş + Ssk + Yemek +Ulaşım İrtibat: Recep Kılıç -...

BEDEN İŞÇİSİ ARANIYOR

KOCAELİ / KARTEPE şubemizde çalışmak üzere YÜKLEME ve BOŞALTMA YAPABİLECEK BEDEN İŞÇİSİ personel arıyoruz. TEL: 0 534 274 06 48

PANSİYONDA ÇALIŞACAK PERSONEL ARANIYOR

İzmit'te bulunan pansiyonumuzda çalışacak aşağıdaki niteliklerde elemanlar alınacaktır. *18-30 yaş VASIFSIZ İŞÇİ *Yeni emekli olmuş 30-60 yaş arası...

BAŞOLSAN MAKİNA ELEMANLAR ARIYOR

Fabrikamızda çalıştırılmak üzere, askerliğini yapmış, *MANUEL TORNA OPERATÖRÜ, *CNC TORNA OPERATÖRÜ ve *SOLİD CAD CAM ELEMANLARI alınacaktır. BA...

PERSONEL ARANIYOR

Körfez‘deki Basınçlı Kap imalatı sektöründe faaliyet gösteren fabrikamızda çalıştırılmak üzere *Askerliğini yapmış, *45 yaşını aşmamış GAZALTI, ELE...

İDDAA MP SAYISAL BAYİİ ELEMAN ARIYOR

İDDAA MP SAYISAL BAYİİ için, merkez de ikamet eden 30-50 yaş arası sigortalı/emekli Özgeçmiş için [email protected] Tel:0552 590 95 48

ORKA DONATIM ELEMANLAR ARIYOR

Orka Donatım firmasında Tersanede çalışacak *KAYNAKÇI, *MONTAJCI, *YARDIMCI VE VASIFSIZ ELEMAN alınacaktır. Tel: 0536 618 52 10 - 0544 963 75 26...

ŞAFAK GEMİ ELEMAN ARIYOR

ŞAFAK GEMİ DONATIM Şirketimiz bünyesinde, meslek öğrenebilecek kapasitede olan 18-50 yaş arası VASIFSIZ YARDIMCI ELEMAN alınacaktır. Tel: 0262 323...