Saadet Partisi'nin seçim bildirgesi açıklandı

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Siz ilinizde, bölgenizde Saadet Partili adaylara seçilecek kadar oy verin, Allah'ın izniyle seçim barajını bana bırakın. Bakın, o barajlar nasıl yıkılıyor" dedi.

Kamalak, Ankara Spor Salonu'nda partisinin seçim bildirgesi ile milletvekili aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, 1 Kasım'ın tarihi bir fırsat olduğunu, bu tarihte bu oyunu bozacaklarını ve bu figüranları sahneden indireceklerini söyledi.

"Çünkü denenmiş olan, denenmez. 7 Haziran'da denedik, gördük. Saadet Partisiz olmuyor, olmuyor, olmuyor. Yan yana da dursalar, üst üste de konsalar bunlar, bu işi beceremezler" diyen Kamalak, partisinin hükümette olduğu dönemde gerçekleştirdiği hizmetlere ilişkin bilgiler verdi. Terör olaylarına değinen Kamalak, "Ağrı, Van, Batman, Hakkari, Şırnak'ta başlatılan gaflet yangınının, devlet mitingi ile İstanbul'da söndürülmek istendiği"ni savundu.

AK Parti'nin seçim meydanlarına çıkıp istikrardan bahsettiğini ve oy istendiğini anlatan Kamalak, bu ülkenin gördüğü en korkunç istikrarsız iktidarın, AK Parti iktidarı olduğunu savundu.

Türkiye'de bir istikrar sorunu varsa, bu sorunun kaynağının bizzat AK Parti iktidarı olduğunu iddia eden Kamalak, "Bunların kendilerinde istikrar olmadığı için milletten istikrar istiyorlar" dedi.

AK Parti'nin asıl derdinin Saadet Partisi ile olduğunu öne süren Mustafa Kamalak, şöyle devam etti:

"Bu yüzden, davasını satmış bir kısım zavallılar, hatta yakalarına Saadet Partisi rozeti takarak size gelecekler, yine istikrardan bahsedip, 'Sakın ha oyunu Saadet'e verme, oyun CHP'ye veya HDP'ye veya boşa gider' diyecekler. Neden? Çünkü baraj var. Be zavallı, sen kimi kandırıyorsun? AK Parti'ye verilen oylar, AK Parti'ye gider. CHP'ye verilen oylar CHP'ye gidiyor. HDP'ye verilen oylar HDP'ye gidiyor da Saadet Partisi'ne verilen oylar nasıl oluyor da başka partilere veya boşa gidiyor?"

"SEÇİM BARAJINI BANA BIRAKIN"

Kamalak, "Siz ilinizde, bölgenizde Saadet Partili adaylara seçilecek kadar oy verin, Allah'ın izniyle seçim barajını bana bırakın. Bakın, o barajlar nasıl yıkılıyor" ifadesini kullandı.

Seçilecek kadar oy alan adaylar için Anayasa'ya göre 'baraj' diye bir şey olmadığını belirten Kamalak, Anayasa'nın 148. maddesinin 3. fıkrasına dikkati çekerek, "Buna göre bir aday milletvekili seçilecek kadar, diyelim 40 bin oy almıştır. Ancak partisi yüzde 10'luk genel barajı aşamamıştır. Bu yüzden, kendisine milletvekili mazbatası verilmemiştir. Buna karşılık kendisinden daha az oy alan, misalen 30 bin oy toplayan diğer bir aday sırf partisi yüzde 10'luk barajı geçtiği için milletvekili seçilmiş sayılacaktır. 40 bin oy alan aday bakımından bir hak ihlalinin olduğu hiçbir tartışmaya meydan vermeyecek kadar açıktır. İşte Anayasa Mahkemesi, daha çok oy aldığı halde, mazbatası başkasına verilen aday bakımından bir hak ihlalinin olduğunu tespit edecek ve mazbatanın hak sahibine verilmesini sağlayacaktır" diye konuştu.


"KEŞKE BİZ HAKSIZ ÇIKSAYDIK"

İslam dünyasında tarihin en büyük mülteci dramının yaşandığına dikkati çeken Kamalak, Akdeniz'in sularında son bulan hayatların ya Suriyeli ya Libyalı ya da Iraklı olduğunu söyledi.

"Keşke biz haksız çıksaydık da hayatları Akdeniz’in sularında son bulan o bebekler ölmeseydi. Keşke biz haksız çıksaydık da Libya paramparça edilmeseydi. Keşke biz haksız çıksaydık da Suriye’de 300 bin insan ölmeseydi. Üç milyon insan yerini yurdunu terk edip İstanbul’un, Ankara’nın sokaklarında dilenmek zorunda kalmasaydı" ifadesini kullanan Kamalak, DEAŞ, Kobani, Kandil, PKK ve PYD'nin, büyük planın küçük parçaları olduğunu aktardı. İslam ümmetinin, "Kürt, Türk, Şii, Sünni, Arap, Acem" gibi her türlü etnik ve mezhebi farklılıklarla tahrik edilerek birbirine düşürülmek istendiğine vurgu yapan Kamalak, düşen, bölünen her İslam ülkesinin, İsrail'in hedefine biraz daha yaklaştığını gösterdiğini ifade etti. Türkiye'yi karıştırmak isteyen karanlık mihraklara karşı verilecek en güzel cevabın, "İnadına kardeşlik-İnadına beraberlik" olduğunu aktaran Kamalak, "Bizler Kürt'üyle Türk'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Alevi'siyle, Sünni'siyle aynı bahçenin çiçekleri, aynı milletin evlatlarıyız. Bu birliği Allah'ın izniyle Saadet Partisi olarak biz sağlarız" dedi.

1 Kasım seçimlerinin, uçurumdan önceki son çıkış olduğunu söyleyen Kamalak, "1 Kasım’da yüreğimizin sesini dinleyeceğiz. Saadet Partisi'nde birleşeceğiz. Çünkü Saadet Partisi tertemiz bir mazinin adıdır" diye konuştu.

Kamalak'ın konuşmasının ardından milletvekili adaylarının tanıtımı da gerçekleştirildi.

SEÇİM BİLDİRGESİ

"Yüreğinin sesini dinle Saadet'i bulacaksın" sloganıyla 1 Kasım seçimlerine giden Saadet Partisi, "yaşanabilir bir Türkiye" ve "yeniden büyük Türkiye" söylemleriyle de seçmenlerden oy isteyecek.

7 Haziran seçiminde Büyük Birlik Partisi ile ittifak yapan Saadet Partisi'nin 1 Kasım seçimi için hazırladığı ve bugün kamuoyu ile seçim bildirgesinde ülkede sosyal barış ve kardeşliğin tesis edileceği belirtildi.

Herkesin birinci sınıf vatandaş olacağı vurgusu yapılan bildirgede, yoksulluğun ortadan kaldırılacağı belirtildi. İşsizlik sorununun tamamen çözülmesinin hedeflediği açıklanan bildirgede, ekilebilir bütün arazilerin tarıma açılacağı, bütün madenler ve cevherlerin işletileceği, iş ve çalışma koşulları iyileştirilerek bütün işsizlere istihdam alanı sağlanacağı kaydedildi.

"SEÇİM BARAJI KALDIRILACAK"

Yüzde 10 seçim barajının derhal kaldırılacağını bildiren Saadet Partisi'nin bildirgesinde, seçim sisteminin sosyal adalete, milletin beklentilerine uygun hale getirileceği vadedildi.

"HSYK İKİYE AYRILACAK"

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun Hakimler Yüksek Kurulu ile Savcılar Yüksek Kurulu olarak ikiye ayrılacağı belirtilen bildirgede, avukatların delillere ulaşmasının ve delil toplamasının önündeki engellerin de kaldırılacağı duyuruldu.

Büyükşehir Belediyeler Kanunun yeniden düzenleneceği ifade edilen bildirgede, muhtarların belediye meclislerinde temsil edilmesinin sağlanacağı kaydedildi.

"ASGARİ ÜCRETTEN VERGİ ALINMAYACAK"

Etkin vergi denetimi ile kayıt dışı ekonominin ortadan kaldırılacağına yer verilen bildirgede, asgari ücretin açlık sınırından fazla olacağı ve asgari ücretten vergi alınmayacağı açıklandı.

"65 yaş maaşı"na yüzde 100 zam yapılacağı belirtilen bildirgede, emekli maaşlarının da yüzde 50 artırılacağı kaydedildi.

04 Eki 2015 - 17:05 - Siyaset --- Okunma

Son bir ayda ozgurkocaeli.com.tr sitesinde 8.498.575 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


TESİS ŞEFİ ARANIYOR

Köseköy de kurulmakta olan H.Beton Tesisi için aşağıdaki niteliklerde TESİS ŞEFİ aranıyor. *İnşaat Mühendisi veya Mimar Mühendis *veya Jeoloji Mühen...

KAMYON ŞOFÖRÜ ARANIYOR

Kocaeli Gölcük’te alt yapıda çalışacak, Tecrübeli damperli KAMYON ŞOFÖRÜ alınacaktır. Emeklide olabilir. Maaş: 30.000 TL Tel: 0532 280 24 09

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

YUFİ UNLU MAMÜLLERİNE, Mikro programı kullanan bilen, Tecrübeli BAYAN ELEMAN alınacaktır. Tel: 0539 848 15 34

ERDEM DOĞRAMA ELEMANLAR ARIYOR

Maaş+ Sgk+ Servis+ Yemek    Servisimiz Bekirdere-Yeşilova-Kandıra sapağı güzergâhından geçmektedir. BAY ELEMAN alınacaktır Fabrikamızda palet, sand...

PERSONEL ARANIYOR

Köseköy’de bulunan firmamıza, askerliğini yapmış, 3 vardiya çalışabilecek PERSONEL alınacaktır. Başvurular şahsen yapılacaktır Başlangıç ücreti: 20....

GÜNAYDIN VİNÇ PERSONELLER ARIYOR

Günaydın Vinç Hizmetlerine; *Bakım onarım işlerinde YARDIMCI PERSONELLER, *Yıkama ve çevre düzeni yapabilecek PERSONELLER, *ELEKTRİK VE MEKANİK UST...

SERVİS ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

Körfez-Derince-İzmit bölgelerinden, SRC belgesi olan genç emekli SERVİS ŞOFÖRLERİ aranıyor. Tel: 0262 322 70 57

ŞOFÖRLER ARANIYOR

*B sınıfı ehliyete sahip, *En az 1 yıllık aktif sürüş deneyimi olan, *En az ortaokul mezunu, *Askerliğini yapmış, *40 yaşını aşmamış, BAY ŞOFÖRLE...

KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

SAYLOG LOJİSTİK bünyesinde değerlendirilmek üzere, İzmit/Kocaeli/Kartepe/Gebze bölgesi oturumlu KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ aranmaktadır. İlgili kişi:...

ÇELİKAN MÜHENDİSLİK ELEMAN ARIYOR

Kartepe Sanayi sitesindeki Çelikan Mühendislik firmamıza İMALAT-KAYNAK USTASI VE YARDIMCI alınacaktır. Tel:0535 353 30 82