1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Seka Sahil Restaurant’tan haberimize açıklama geldi
Seka Sahil Restaurant’tan haberimize açıklama geldi

Seka Sahil Restaurant’tan haberimize açıklama geldi

Bugün gazetemizin 5. sayfasında ve internet sitesinde yayınlanan “Seka Sahil Restaurant’tan bir vatandaşın şikayeti” başlıklı habere restoranın İşletme Müdürü Veysel Ergün'den bir açıklama geldi.

A+A-

Bugün gazetemizin 5. sayfasında ve internet sitesinde yayınlanan “Seka Sahil Restaurant’tan bir vatandaşın şikayeti” başlıklı haber kent genelinde geniş yankı uyandırdı. Gazetemizin bir okurundan e-posta yoluyla tarafımıza iletilen şikayette şu ifadelere yer verilmişti:

“14 Mayıs’ta küçük kızımın doğum gününü, kızımın gittiği kreşteki minik arkadaşları ile birlikte Sekapark alanında işletilen Seka Sahil 1 Tesisleri'nde kutlamak istedim. Önceden pazarlık yaparak anlaştık. Ancak tesise geldiğimizde hiçbir hazırlığın yapılmadığını, süslemelerin olmadığını, masaların tozla kaplı olduğunu gördük. Görevliye neden böyle olduğunu sordum. Elemanları işe gelmemiş. Süslemeleri biz taktık, masaları biz temizledik. Çocuklar geldi. Görevlilerden hep kırıcı, kaba muamele gördük. Yaş günü pastasını kesmek için bile para istediler. Üç gün önce bir lahmacun için 4.50 TL’den, bir termos çay için 20 TL’den anlaşmıştık. Hesapta lahmacun 6.50, çay 30 TL gözüküyordu. Nedenini sordum. Fiyatlara zam geldi dediler. Seka Sahil-1 tesislerinde o gün karşılaştığım muameleye, böylesi güzel bir tesisin işletmesinin bu hale gelişine çok üzüldüğümü herkese anlatmak istiyorum.”

Yayınlanan haberimizin ardından Seka Sahil Restaurant’ın İşletme Müdürü Veysel Ergün bir açıklama yaparak şu ifadelere yer verdi:

“Doğum günü yıl dönümü veya herhangi bir toplantı ve kutlama için işletmeye daha önce gelinip rezervasyon yapılır. Kutlama için belli bir menü, süsleme ve müzik vs. belirlenir. Elde bir poşet süs ile gelip 'Bunu hemen asın, süsleyin' denmez. Arka tarafta tencere tava içinde pasta, börek, zeytinyağlı sarma, poğaçayla bir mekana gelinmez. Belediye çay bahçelerinde de yazıldığı gibi 'Dışarıdan yiyecek içecek getirmek yasaktır' kaidesi devreye girer. Çünkü bu işletme o yiyecek ve içeceği satarak ve hizmet ederek para kazanıp maaş, sigorta, elektrik, su, kira, doğalgaz gibi giderlerini karşılamakta. Elde tencere içinde sarma ve börekle işletmeye girip 40-50 kişi ile 'Denize sıfır mekanda doğum günü kutladık' havasını atmak istiyorsanız ya anlaşmanız olacak ya da her masada duran menülerin içerik ve fiyatlarına göz atmanız gerekecek.

Müşteriye sipariş için gittiğinizde geçiştirmek için 3-5 lahmacun ve ucuza gelsin diye termosta çay istemek sizce doğru mudur? Getirilen pasta börekleri de mutfakta hazırlayıp tabaklara koyup servis etmek istenirse de bunun garson, aşçı, elektrik, su, makine, deterjan vs. gibi giderlerini bilip 'Bari bunu ücretini verin' denilince mi yanlış oluyor? Patlatılan konfetiler, asılan balonlar, dağılan masalar, kirlenen tabaklar, azar işiten garsonlar ve hiçbir şekilde ücret talep etmeyen işletme haksızdır tabiki... Sizin vicdanınıza bırakıyoruz.”

ekran-rttykalintisi.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur.
26 Yorum