‘’Sokak hayvanları hayatın bir parçasıdır’’

Başkan Karaosmanoğlu, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe katıldı.

_sokak-hayvanlari-hayatin-bir-parcasidir_-(10).jpg
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde düzenlenen 3 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinliğine katıldı. Sokak hayvanlarına yönelik gerçekleştirilen rehabilitasyon hizmetlerinin daha modern ve kapsamlı bir şekilde yapılandırılabilmesi için Kandıra Sarıhocalar Mevkii’nde hizmete açılan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’ndeki “etkinlikte bir konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Sokak Hayvanları yaşamımızın bir parçasıdır. Hayvansız bir dünya düşünemiyorum. Kendini bilen herkes bu dünyada, paydaş olduğumuz bu güzel canlılara merhamet, sevgi, bakım ve ilgi göstermelidir.” dedi.

“AVRUPA’DA BÖYLE BİR TESİS YOKTUR” 

Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nde gerçekleşen özel etkinlikte konuşmasına devam eden Başkan Karaosmanoğlu” Özellikle tatil dönemlerinde satın alınan hayvanların sokağa ve yazlıkların olduğu bölgelere terk edilmesinin büyük bir yanlış olduğunu dile getirdi.  Başkan Karaosmanoğlu “Sokak hayvanları bizim bir parçamız. Özellikle vatandaşlarımızın sokak hayvanlarını sahiplenmelerini öneriyorum” şeklinde konuştu. Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin kent genelinde çok önemli bir eksiği doldurduğunu dile getiren Karaosmanoğlu, “Bu tesis Türkiye’nin örnek ve model alabileceği tesislerden bir tanesidir. Avrupa’da böyle bir tesis yoktur” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK

Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mücahit Aslan, sivil toplum kuruluşları, hayvanseverler ve vatandaşların katıldığı etkinlikte sözlerini sürdüren Başkan Karaosmanoğlu  “Toplam 170 bin metrekarelik alanda kullanıma sunulan ve 3158 metrekarelik yapısal alana konumlandırılmış geçici bakım evinin, Türkiye’deki tüm büyükşehir ve il belediyelerine örnek olduğunu da ifade etti.

HASTA KÖPEĞİ SIRTINDA TAŞIYAN GENÇ 

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde hastalanan köpeği sırtlayarak Türkiye’nin gündemine oturan, sosyal medyada beğeni rekoru kıran 19 yaşındaki Ahmet Can Derneklioğlu’nun yaptığı davranışı örnek gösteren Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavisi yapılan köpeği sahiplenmesinin de örnek bir davranış olduğunu dile getirdi.

EĞLENCELİ AKTİVİTELER

Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken ise yaptığı konuşmada, “Sokaklardaki hayvanlarımıza sahip çıkıyoruz, çıkanları da kutluyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu konudaki çok özel çalışmaları bize örnek oluyor. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle ayrıca Jandarma bomba arama köpeği özel bir parkurda yeteneklerini sergilerken, geçici bakımevini gezen çocuklar için de eğlenceli aktiviteler yapıldı.

BAKIMEVİ’NDE HERŞEY DÜŞÜNÜLMÜŞ

Bakımevindeki tüm ünitelerin dış cepheleri Yöresel Kandıra taşı ile kaplıdır. Hayvanların box’ları da dahil olmak üzere tüm binalar da alttan ısıtma ve strofor ile kaplanmış. Hayvanların bulunduğu tüm ünitelerde Fener Çatı kullanılmış, ısı kaybını önlemek için camlar da ısıcam kullanılarak iki açılı açılması sağlanmış. Kulübe içlerinde yerden ısıtma, anti bakteriyel özellikte kaymaz - kir tutmaz doğal taş görünümlü zemin kullanılmış, yıkama sonrası su birikimlerini engellemek için eğim verilmiştir. Bina içlerinde bölümler arası geçişler steril holler ve fotoselli kapılar kullanılmıştır.

BİNLERCE TEDAVİ SOKAK HAYVANLARINA SUNULDU

2014-2015-2016-2017 yıllarında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, Gebze Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi ve Mobil Kısırlaştırma Aracı ile; 17 bin 240 sokak hayvanı kısırlaştırılmış, 3 bin 535 sokak hayvanı sahiplendirilmiş, 19.001 sokak hayvanına kuduz aşısı, 6.003 sokak hayvanına karma aşı uygulanmıştır. 17 bin 637 sokak hayvanında; kaza ve başka sebeplerle (trafik kazalarından iç-dış parazit uygulamalarına, üst solunum yolu enfeksiyonlarından viral enfeksiyonlara kadar) çeşitli tedaviler uygulanmıştır. 2018 yılı ilk 8 ayı verileriyse kısırlaştırma da 2.902, sahiplendirme de 524, Kuduz Aşısı 3.025, Karma Aşı 770 ve Tedavi ise 4.851 olmuştur.

03 Eki 2018 - 12:00 - Gündem --- Okunma

Son bir ayda ozgurkocaeli.com.tr sitesinde 8.567.901 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Kaya Kayar - Gelişmiş ülkelerde,Avrupada ,Amerikada sokak hayvanları mı varmış da tesis olsun?...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Ekim 12:00
01

musty41 - avrupa'da böyle bir tesis yokmuş. Gidip görüp inceledin mi de böyle bir açıklama yapıyorsun. Millet İzmit köy olmuş diyor sen ne diyorsun.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Ekim 12:00

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

YUFİ UNLU MAMÜLLERİNE, Mikro programı kullanan bilen, Tecrübeli BAYAN ELEMAN alınacaktır. Tel: 0539 848 15 34

ERDEM DOĞRAMA ELEMANLAR ARIYOR

Maaş+ Sgk+ Servis+ Yemek    Servisimiz Bekirdere-Yeşilova-Kandıra sapağı güzergâhından geçmektedir. BAY ELEMAN alınacaktır Fabrikamızda palet, sand...

PERSONEL ARANIYOR

Köseköy’de bulunan firmamıza, askerliğini yapmış, 3 vardiya çalışabilecek PERSONEL alınacaktır. Başvurular şahsen yapılacaktır Başlangıç ücreti: 20....

GÜNAYDIN VİNÇ PERSONELLER ARIYOR

Günaydın Vinç Hizmetlerine; *Bakım onarım işlerinde YARDIMCI PERSONELLER, *Yıkama ve çevre düzeni yapabilecek PERSONELLER, *ELEKTRİK VE MEKANİK UST...

SERVİS ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

Körfez-Derince-İzmit bölgelerinden, SRC belgesi olan genç emekli SERVİS ŞOFÖRLERİ aranıyor. Tel: 0262 322 70 57

ŞOFÖRLER ARANIYOR

*B sınıfı ehliyete sahip, *En az 1 yıllık aktif sürüş deneyimi olan, *En az ortaokul mezunu, *Askerliğini yapmış, *40 yaşını aşmamış, BAY ŞOFÖRLE...

KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

SAYLOG LOJİSTİK bünyesinde değerlendirilmek üzere, İzmit/Kocaeli/Kartepe/Gebze bölgesi oturumlu KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ aranmaktadır. İlgili kişi:...

ÇELİKAN MÜHENDİSLİK ELEMAN ARIYOR

Kartepe Sanayi sitesindeki Çelikan Mühendislik firmamıza İMALAT-KAYNAK USTASI VE YARDIMCI alınacaktır. Tel:0535 353 30 82

BEDEN İŞÇİSİ ARANIYOR

KOCAELİ / KARTEPE şubemizde çalışmak üzere YÜKLEME ve BOŞALTMA YAPABİLECEK BEDEN İŞÇİSİ personel arıyoruz. TEL: 0 534 274 06 48

OLUK TEMİZLİĞİ YAPILIR

Çatı tamiratı, Özellikler çatıların OLUK TEMİZLİĞİ YAPILIR Sinan Ünver Tel: 0535 346 87 29