1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Sokak ortasında kıyma çektirmeyin!
Sokak ortasında kıyma çektirmeyin!

Sokak ortasında kıyma çektirmeyin!

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala sokak aralarında ya da mahallelerde kurulan et çektirme yerlerine karşı Kasaplar ve Celepler Esnaf Odası Başkanı Rasim Özkul, vatandaşı uyardı. Özkul “Sağlığınızı düşünüyorsanız, kıymanızı gidip kasaptan çektirin” dedi

A+A-

BAKANLIK ŞİMDİDEN HAREKETE GEÇTİ

Kurban Bayramı’na 2 hafta gibi kısa bir süre kalırken, çoğu vatandaş besi çiftliklerine ya da köylere giderek, kurbanlık hayvanlarını satın aldı. Kurbanlık kadar önemli bir mesele varsa o da; kurbanı kestirmek ve sonrasında kıyma çektirip, parçalattırmak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik et yemesi için düğmeye bastı ve vatandaşları et parçalatma ile kıyma çektirme konusunda ruhsatlı işyerlerine gitmeleri konusunda yönlendirdi. Önceki gün de gazetemizi ziyaret eden Kasaplar ve Celepler Esnaf Odası Başkanı Rasim Özkul ile Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Şalgam Bakanlığın bu çağrısını yeniledi.

SOKAK ORTASINDA HAYVAN KESMEYİN

Bayramın Ağustos ayına denk gelmesi nedeniyle havaların çok sıcak olacağına dikkat çeken Başkan Özkul, “Et çok hassas bir yiyecek. Sıcak yaz günlerinde çabuk bozulabiliyor ya da bakteri üretebiliyor. Bu nedenle sokak ortalarında yapılan kurbanlık kesimlerine kesinlikle karşıyız. Hem bunun cezası da var. Büyükşehir Belediyemizin modern mezbahanası mevcut, onun dışında besi çiftliklerinin neredeyse hepsinin içinde kesim alanları var. Vatandaş sokak ortasında hayvan kesmeyi bıraksın. İstanbul ve Kocaeli Türkiye’de pilot bölge. O yüzden en iyi kasaplar ve et makineleri bizler de mevcut. Et parçalamasını ve kıyma çekimini vatandaş güvenilir ve ruhsatlı kasaplardan yaptırsın” diyerek Köylerde kesim yapacaklar içinde önemli uyarıda bulunan Özkul, “Hayvanın atıklarını kuyu açıp, içine gömsünler sonra da kireçlesinler. Açıkta kalan atıklar bakteri üretiyor. Bu seferde diğer hayvanlar etkilenip, hasta oluyor” dedi.

KURBAN İŞLEME FİYAT LİSTESİ

Dana Kesim: 350 TL

Dana Kemiksiz: 350 TL

Hisse Dağıtım: 150 TL

Sucuk Dolum (kg): 12 TL

Kuzu İşleme (kg): 7 TL

Kuşbaşı (kg): 3 TL

Et Çekim (kg): 2 TL

Kemik Kırma (kg): 2 TL

rasim-ozkul-ismail-salgam.jpg

VATANDAŞI UYARDILAR- Gazetemizi ziyaret eden Kasaplar ve Celepler Esnaf Odası Başkanı Rasim Özkul ile Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Şalgam, Kurban Bayramı öncesinde önemli açıklamalarda bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur.
1 Yorum