Sporda saatler değişiyor

Türkiye'nin saat dilimi uygulamasındaki değişiklik, özellikle Avrupa arenasında yer alan Türk takımlarının maç saatlerini etkileyecek.

Türkiye'nin bu yıl kış saati uygulamasına geçmemesi, birçok alanda olduğu gibi sporda da zamansal farklılıklara yol açacak.

Türkiye'nin gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla yürürlüğe koyduğu ve sonraki yıllarda da bu şekilde devam etmesi kararlaştırılan söz konusu uygulamasından, özellikle Avrupa futbol arenasında mücadele eden Türk takımları etkilenecek.

Söz konusu uygulamayla futbolda UEFA Şampiyonlar Ligi ile Avrupa Ligi'nin bilinen saatlerinde değişim yaşanacak. Bu etki, özellikle geç oynanacak deplasman maçlarında hissedilecek.

UEFA ev sahibini koruyor

Saat dilimi değişen ülkelerde UEFA, yayın gelirleri ve taraftar sayısı gibi kriterlerini göz önüne alarak ev sahibi takımları koruyor. UEFA'nın daha önce ev sahibi Rus ve Azerbaycan takımlarını korumak amacıyla maç saatlerinde yaptığı değişiklikler, bundan sonra Türk takımları için de geçerli olacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin Türkiye'de uzun zamandır klasikleşen maç başlama saati 21.45 bundan böyle sona erecek. Yeni saat dilimi uygulamasıyla, bu sezon Türkiye'yi temsil eden Beşiktaş'ın evindeki maçları 20.45'te, deplasman maçları ise 22.45'te başlayacak.

Türkiye'de UEFA Avrupa Ligi'nin rutin saatleri olarak bilinen 20.00 ile 22.05 de değişecek. Eskiden maçlarını 20.00'de oynayacak takımların iç saha maçları 19.00'da, dış saha karşılaşmaları ise 21.00'de oynanacak.

Önceden müsabakaları 22.05'de başlayacak takımlar ise Türkiye'nin yeni saat diliminde evlerinde 21.00, deplasmanda ise 23.05'de rakipleriyle karşılaşacak.

UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon mücadele eden Türk takımlarından Fenerbahçe, İngiltere temsilcisi Manchester United'ı perşembe günü 21.00'de ağırlayacak.

Deplasmanda maça çıkacak Türk takımlarının maç saatleri ise bu hafta daha geç başlayacak. Avrupa Ligi'nde perşembe günü Osmanlıspor, İspanya deplasmanında Villarreal, Konyaspor ise konuk olacağı Portekiz temsilcisi Braga karşısında maçlarına 23.05'te çıkacak.

Basketbol da ev sahibinin yanında

Basketbolda da THY Avrupa Ligi'nde yer alan Türk takımlarının evinde oynadığı karşılaşmalar, benzer şekilde erken saatlere alınıyor.

Fenerbahçe, sahasında Rusya temsilcisi Unics Kazan'ı yarın 20.00'de, Anadolu Efes ise Yunan temsilcisi Panathinaikos Superfoods'u 4 Kasım Cuma günü 20.45'de ağırlayacak.

Maçlarına deplasmanda çıkacak takımlardan Galatasaray Odeabank ise 3 Kasım Perşembe günü İspanya'dan Real Madrid ile 23.00'de oynayabilecek. Darüşşafaka Doğuş ise konuk olduğu Litvanya'dan Zalgiris karşısında, iki ülke arasında sadece bir saat farkı olması nedeniyle daha erken çıkabilecek. 4 Kasım Cuma günü oynanacak karşılaşma, 20.00'de başlayacak.

Saat diliminden kaynaklı bu uygulama, birçok Avrupa ülkesinin 26 Mart 2017 tarihinde yaz saatine geçmesine kadar devam edecek.

01 Kas 2016 - 20:36 - Gündem --- Okunma

Son bir ayda ozgurkocaeli.com.tr sitesinde 9.262.150 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

SAYLOG LOJİSTİK bünyesinde değerlendirilmek üzere, İzmit/Kocaeli/Kartepe/Gebze bölgesi oturumlu KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ aranmaktadır. İlgili kişi:...

ÇELİKAN MÜHENDİSLİK ELEMAN ARIYOR

Kartepe Sanayi sitesindeki Çelikan Mühendislik firmamıza İMALAT-KAYNAK USTASI VE YARDIMCI alınacaktır. Tel:0535 353 30 82

KAMYON ŞOFÖRÜ ARANIYOR

Kocaeli Gölcük’te alt yapıda çalışacak, Tecrübeli damperli KAMYON ŞOFÖRÜ alınacaktır. Emeklide olabilir. Maaş: 24.000 TL Tel: 0532 280 24 09

USTA VE ELEMANLAR ARANIYOR

Firmamızda çalıştırılmak üzere ahşap ve mobilya işlerinden anlayan USTA VE ELEMANLAR alınacaktır. Maaş + Ssk + Yemek +Ulaşım İrtibat: Recep Kılıç -...

BEDEN İŞÇİSİ ARANIYOR

KOCAELİ / KARTEPE şubemizde çalışmak üzere YÜKLEME ve BOŞALTMA YAPABİLECEK BEDEN İŞÇİSİ personel arıyoruz. TEL: 0 534 274 06 48

PANSİYONDA ÇALIŞACAK PERSONEL ARANIYOR

İzmit'te bulunan pansiyonumuzda çalışacak aşağıdaki niteliklerde elemanlar alınacaktır. *18-30 yaş VASIFSIZ İŞÇİ *Yeni emekli olmuş 30-60 yaş arası...

BAŞOLSAN MAKİNA ELEMANLAR ARIYOR

Fabrikamızda çalıştırılmak üzere, askerliğini yapmış, *MANUEL TORNA OPERATÖRÜ, *CNC TORNA OPERATÖRÜ ve *SOLİD CAD CAM ELEMANLARI alınacaktır. BA...

PERSONEL ARANIYOR

Körfez‘deki Basınçlı Kap imalatı sektöründe faaliyet gösteren fabrikamızda çalıştırılmak üzere *Askerliğini yapmış, *45 yaşını aşmamış GAZALTI, ELE...

İDDAA MP SAYISAL BAYİİ ELEMAN ARIYOR

İDDAA MP SAYISAL BAYİİ için, merkez de ikamet eden 30-50 yaş arası sigortalı/emekli Özgeçmiş için [email protected] Tel:0552 590 95 48

KOCAELİ KERESTE PERSONEL ARIYOR

Palet Fabrikasında çalışabilecek VASIFLI VASIFSIZ ELEMANLAR aranıyor. Ayrıca, *80’LİK ŞERİT MAKİNA USTASI, *TOMRUK ARABALI USTASI, *ŞERİT BİLEME US...