1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Tava ciğerin başkenti Kırkpınar'a hazır
Tava ciğerin başkenti Kırkpınar'a hazır

Tava ciğerin başkenti Kırkpınar'a hazır

- Edirne'nin ünlü tava ciğercileri, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde yer alan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne hazır - Tava ciğerini tatmak için kente gelecekler güreşseverlerin, esnafın yüzünü güldürmesi bekleniyor

A+A-

EDİRNE (AA) - CİHAN DEMİRCİ - Edirne'nin ünlü tava ciğercileri, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde yer alan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izleyecek yerli ve yabancı turistleri ağırlamak için hazır.

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne esnafının, 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemek için kente gelecek misafirlere hizmete hazır olduğunu söyledi.

İnağ, güreş tutkunu yerli ve yabancı misafirlerden özellikle tava ciğerinin tadına bakmaları tavsiyesinde bulunarak, "Tava ciğerimiz coğrafi işaret aldıktan sonra lokantalarımızda da yapılmaya başlandı. Ünlü ciğercilerimiz hijyen, malzeme ve çalışanları açısından Kırkpınar'a hazır. Edirne Valiliği ciğercileri denetlemektedir. Bu konuda ciğer denetiminin yanında, yağ ölçüm cihazıyla da tava ciğerin kızardığı yağın kontrolü yapılıyor" diye konuştu.

Ciğercilerin dört gözle güreşsever misafirleri beklediğini aktaran İnağ, kentteki bazı restoranlarda da tava ciğerin yanında Osmanlı mutfağından yemeklerin yer aldığını kaydetti.

 

- "2 bine yakın pehlivan biz hariç her şeyi yiyecekler" 

 

Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar ise Edirne'nin "654. düğünü"ne hazır olduğunu vurguladı.

Dinar, Kırkpınar'ı izlemek için dünyanın dört bir yanından güreşseverlerin kente geldiğine dikkati çekerek, "Misafirlerimizi Edirne'de tava ciğerle ağırlayacağız. Kırkpınar'a Edirneli ciğerciler daha farklı bir hazırlık yaptılar. İki bine yakın pehlivan ise biz hariç her şeyi yiyecekler. Pehlivanlara ancak yetişebileceğiz. İnşallah, misafirlere ciğer kalır" ifadelerini kullandı.

Ciğerci esnafı Niyazi Yavuz da yaklaşık 40 yıldır ciğer pişirdiğini ve her yıl aynı coşkuyu yaşadıklarını söyledi. 

Kırkpınar zamanı ciğerci esnafının yüzünün güldüğüne işaret eden Yavuz, "Biz her şeyimizle güreşlere hazırız. Burada önemli olan müşteriye kaliteli ürün sunabilmek. Müşterimiz tava ciğerimizin tadına baktığında bir daha gelmeli, Edirne'yi ziyaret etmek istemelidir" diye konuştu.

Bu haber toplam 440 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.