Terminal sıkıntılı

İzmit Şehirler Arası Otobüs Terminali bölgesinde sıkıntı son dönemlerde arttı.  Önce alt yapı çalışması yapıldı. Şimdilerde, İzmit-Kandıra yolu ve Terminal Kavşağı çalışmasının getirdiği sıkışıklık, olumsuzluk var.

Bir süre önce, Otobüs Terminali’nde yönetimin Ulaşım Park’a geçmesinin ardından ortaya çıkan iletişimsizlik de sıkıntıları arttırdı. Bazı esnaflar, iş potansiyelinin düşmesinden, yapılan işlerin zamanında bitirilmemesinin kendilerine mali olumsuzluk olarak yansımasından rahatsız. Terminal yöneticileri ise, yapılan tüm çalışmaların işletmenin güvenliği ve tüm işletmecilerin yararına bir düzenleme olduğunu savunuyor. Biraz zaman, hoşgörü ve sabır istiyor.

BASA: “BİZE GÜVENİN, EN İYİYİ YAPACAĞIZ”

İzmit Şehirler Arası Otobüs Terminali’nde halen 3 ve 8 nolu kapılar, yapılan tadilat nedeniyle kapalı. Bu durumun getirdiği olumsuzluklara, tuvaletlerin kapalı olması da eklenince hem dükkan sahipleri, hem yazıhane yöneticileri, hem de terminali kullanan vatandaşların son dönemde tepkileri var.

İzmit Otobüs Terminali Müdürü Uğur İstiklal Basa, yapılan çalışmaları anlattı, çekilen sıkıntının, işler bitince ortadan kalkacağını, herkesin memnun olacağını savundu.

Basa, “Burayı insanların kendilerini güvende hissedeceği bir tesis, AVM veya bir havalimanı konsepti şeklinde tesis etmeye çalışıyoruz” dedi.

8 KAPIDA KONTROL OLACAK

Terminalde önceliğin güvenlik olduğunu hatırlatan, bu konuda çok titiz bir çalışma yaptıklarını aktaran Uğur İstiklal Basa, şunları anlattı:

“Otogarımızda 8 kapı var. Bir ana giriş, 5 peron tarafı, iki de ön tarafta kapalı olan. Bu kapıların peron tarafında olanları tamamen açık, ön tarafta bulunanlar ise güvenlik gerekçesiyle kapalı durumda.

Geldiğimizde güvenliği, Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine ait memurlar tarafından yapılmaktaydık. 1 Temmuz 2017 tarihinde biz kendi güvenlik ihalemizi yaptık. Burası ve tramvay için uygulamalara başladık. İl Güvenlik Kurulunun almış olduğu karar var. Zaten bu kararda ön tarafta bulunan üç kapı, arka tarafta bulunan sekiz kapının X-Ray konularak kontrollü hale alınması gerektiği belirtildi”

“ÇOK SUÇ ALETİ YAKALANDI”

Yeni düzenleme kapsamında iki adet X-Ray cihazı konulduğunu belirten Basa, bu sadeye çok sayıda muşta, silah ve benzeri suç aletlerini yakalayıp, güvenlik güçlerine teslim ettiklerini söyledi.

Terminale gelenlerin hızlı biçimde otobüslere ulaşmayı istediklerini gözlemlediklerini söyleyen Terminal Müdürü Uğur İstiklal Basa, “Gözlemledik, notlar aldık. Esnaflarla görüştük. İnsanların, AVM mantığıyla terminalde vakit geçirsinler diye çaba gösteriyoruz. Sirkülaslon çok. Günde ana kapıdan 9402, tramvay kapısından 2369 olmak üzere günlük 12 bin 700 civarında bir giriş-çıkış söz konusu” dedi.

LAVABOLAR HAFTAYA AÇILACAK

En çok şikayet edilen konulardan birisi olan kapalı tuvaletlerle ilgili çalışmanın da sonuna gelindiği belirtildi.

Basa, şunları söyledi:

“Bize göre terminalimizin İstanbul yönüne bakan tarafındaki lavaboyu yıkıp tadilata başladık. Haftaya bugün cuma günü yenilenmiş haliyle açacağız. Engelliler için de lavabo yapıyoruz. Bayram yoğunluğunu da düşünerek ayın 26’sında kapalı kapılarını açacağız. Asker uğurlamaları da dahil, tüm giriş-çıkışlar düzenli ve kontrollü biçimde olacak. Önceliğimiz güvenlik. İzmit Terminali’ni örnek bir yer haline getirmeye çalışıyoruz”

Kerim YAVUZ

20 Ağu 2017 - 09:07 - Gündem --- Okunma

Son bir ayda ozgurkocaeli.com.tr sitesinde 8.567.901 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

yusuf - önce terminalde asayişin temini lazım normal vatandaşlar çok tedirgin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ağustos 09:07
02

Kadir - Yeni bir otogar şart ve bu otogarın yeni inşaa edilen kuzey marmara otoyoluna bağlanması gerekir ki oradaki trafik sorunu ortadan kalksın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ağustos 09:07
01

Yasin - Siz gidinde başka şehirlere otogar neymiş görün.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ağustos 09:07

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

YUFİ UNLU MAMÜLLERİNE, Mikro programı kullanan bilen, Tecrübeli BAYAN ELEMAN alınacaktır. Tel: 0539 848 15 34

ERDEM DOĞRAMA ELEMANLAR ARIYOR

Maaş+ Sgk+ Servis+ Yemek    Servisimiz Bekirdere-Yeşilova-Kandıra sapağı güzergâhından geçmektedir. BAY ELEMAN alınacaktır Fabrikamızda palet, sand...

PERSONEL ARANIYOR

Köseköy’de bulunan firmamıza, askerliğini yapmış, 3 vardiya çalışabilecek PERSONEL alınacaktır. Başvurular şahsen yapılacaktır Başlangıç ücreti: 20....

GÜNAYDIN VİNÇ PERSONELLER ARIYOR

Günaydın Vinç Hizmetlerine; *Bakım onarım işlerinde YARDIMCI PERSONELLER, *Yıkama ve çevre düzeni yapabilecek PERSONELLER, *ELEKTRİK VE MEKANİK UST...

SERVİS ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

Körfez-Derince-İzmit bölgelerinden, SRC belgesi olan genç emekli SERVİS ŞOFÖRLERİ aranıyor. Tel: 0262 322 70 57

ŞOFÖRLER ARANIYOR

*B sınıfı ehliyete sahip, *En az 1 yıllık aktif sürüş deneyimi olan, *En az ortaokul mezunu, *Askerliğini yapmış, *40 yaşını aşmamış, BAY ŞOFÖRLE...

KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

SAYLOG LOJİSTİK bünyesinde değerlendirilmek üzere, İzmit/Kocaeli/Kartepe/Gebze bölgesi oturumlu KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ aranmaktadır. İlgili kişi:...

ÇELİKAN MÜHENDİSLİK ELEMAN ARIYOR

Kartepe Sanayi sitesindeki Çelikan Mühendislik firmamıza İMALAT-KAYNAK USTASI VE YARDIMCI alınacaktır. Tel:0535 353 30 82

BEDEN İŞÇİSİ ARANIYOR

KOCAELİ / KARTEPE şubemizde çalışmak üzere YÜKLEME ve BOŞALTMA YAPABİLECEK BEDEN İŞÇİSİ personel arıyoruz. TEL: 0 534 274 06 48

OLUK TEMİZLİĞİ YAPILIR

Çatı tamiratı, Özellikler çatıların OLUK TEMİZLİĞİ YAPILIR Sinan Ünver Tel: 0535 346 87 29