Marie De Beaumont tarafından yazılan "Güzelle Çirkinin Müzikali" adlı oyunun, uyarlamasını ve yönetmenliğini Ersin Ayhan üstlendi.

Sahne arkasındaki kadronun yanı sıra 10 oyuncunun rol aldığı oyun, "Uykudan Önce Tiyatro" projesi ile sahnelenecek.

Osman Hamdi Bey Sahnesi'nde 16 Ocak Salı günü saat 14.00'te izleyiciyle buluşacak oyunda, söz ve müzikleri Gürkan Çakıcı'ya ait 23 şarkı yer alacak.

Sadece çocukların değil, büyüklerin de izlemesi gerektiği belirtilen oyunun konusu ise şöyle:

"Büyük ve güzel bir şatoda yaşayan, yakışıklılığı ile övünen kendini beğenmiş prens, yapılan bir büyü sonrası korkunç bir canavara dönüşürken, sarayda yaşayanlar da büyünün etkisi altında kalırlar. Prens sevmeyi ve sevilmeyi öğrendiği zaman büyü bozulacaktır. Aksi halde ömrünün sonuna kadar korkunç bir canavar olarak yaşamak zorunda kalacak olan 'Çirkin' giderek bu gerçeği kabullenmeye başlar, ta ki karşısına 'Güzel' çıkana dek…"

- "Baş Belası"

Sam Bobrick'in yazdığı, çevirisini Ekin Tuncay Turan, yönetmenliğini Veysel Sami Berikan'ın yaptığı oyun, 16 Ocak Salı günü saat 20.00'de Gölcük Kazıklı Kervansaray Sahnesi'nde izlenebilecek.

Eylem Tanrıver, Engin Benli ve Şafak Karali'nin rol aldığı oyunda, karı koca terapistlerin hayatı konu ediliyor.

- "Mavi Yelkenli"

Adnan Yılmaz'ın yazdığı yeni çocuk oyunu "Mavi Yelkenli", 17 Ocak Çarşamba günü saat 11.00 ile 14.00'te, 21 Ocak Pazar günü ise saat 14.00'te Süleyman Demirel Kültür Merkezi (SDKM) Büyük Sahne'de sanatseverlerle buluşacak.

Yönetmenliğini Fatih Sevdi'nin yaptığı oyunun konusu özetle şöyle:

"Piri Reis'in 1513 yılında çizdiği haritadan yola çıkan ve hazine bulmanın peşine düşen iki kaptan, kendilerini denizcilik kütüphanesinde buluyor. Kaptanlar, kütüphaneci, mühendisle öğrencilerin yardımıyla kendilerine mavi yelkenli bir gemi yaparak yola çıkmak için seyircinin hayal gücüne ve katılımına ihtiyaç duyuyor." 

- "Kurdele ya da Artı Sonsuz"

Kadına uygulanan şiddet temasından yola çıkan "Kurdele ya da Artı Sonsuz", iki farklı kadının şiddet olgusunun zaman zaman çevresinde, zaman zaman tam tersinde dolaşan yaşantılarını anlatıyor.

Seçil Mutlu'nun yazıp yönettiği oyun, 17 Ocak Çarşamba günü saat 20.00'de SDKM Oda Tiyatrosu'nda seyircisiyle buluşacak.

- "Keşanlı Ali Destanı"

Haldun Taner'in yazdığı ve epik tiyatronun önemli örneklerinden biri kabul edilen Keşanlı Ali Destanı'nda, asıl kadronun yanı sıra 43 oyuncu rol alıyor.

İlk kez 1964'te sahnelenen ve aradan yıllar geçmesine rağmen Türk tiyatrosunun temel taşlarından biri olma özelliğini yitirmeyen oyunun yönetmenliğini Nurullah Tuncer yapıyor.

Oyun 18 Ocak Perşembe günü saat 20.00'de, 19 Ocak Cuma günü saat 20.00'de, 20 Ocak Cumartesi günü ise saat 15.00 ve 20.00'de SDKM Büyük Sahne'de izlenebilecek.

Keşanlı Ali Destanı tiyatro oyununun konusu ise şöyle:

"Sineklidağ, büyük bir şehirde, yoksul insanların yaşadığı büyük bir gecekondu mahallesidir. Ali de Sineklidağ'da oturur. Aynı mahallede birlikte büyüdüğü Zilha'yı sevmektedir fakat Zilha'nın dayısı Çamur İhsan, mahallenin belalısıdır. Haraç toplar, herkesin korktuğu, en sevilmeyen adamdır. Bir gün Zilha'nın amcası öldürülür ve suçu Ali'nin üzerine atarlar. Ali bir türlü suçsuzluğunu ispat edemez. Aksine mahalleli tarafından takdir edilir. Katil olmadığını, suçsuz olduğunu anlatamayan Ali, hapishanedeki yaşadığı olaylarla iyice meşhur olur ve en sonunda hakkında çıkarılan ünden faydalanmak zorunda kalır. O artık halk kahramanı olarak görülmeye başlanmıştır bile."