Türk Metal Genel Başkanı Kavlak: “2017 sözleşmesi milat olacak”

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak; Kocaeli, Gebze, Dilovası, Çayırova ve Gölcük Şubeleri tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

ykk.jpg
fft.jpg
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Gebze’de bulunan Ramada Plaza İstanbul Asia Airport’ta gerçekleşen iftar programına; Türk İş İl Temsilcisi Türk Metal Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Yakup Yıldız, Gölcük Şube Başkanı Mehmet Şener, Dilovası Şube Başkanı Olcay Dursun, Çayırova Şube Başkanı Bilal Uca, Gebze Şube Başkanı Şeref Özcan ve sendika üyeleri de yoğun katılım gösterdi. İftar yemeğinde konuşan Genel Başkan Kavlak, “2017 sözleşmesi. Hiç merak etmeyin, hiç endişelenmeyin. 2017 sözleşmesi çok iyi bir sözleşme olacak. 2017 sözleşmesi, öyle iyi bir sözleşme olacak ki, çığır açacak, milat olacak. Sadece sizin için değil, bütün Türkiye işçi sınıfı için tarih olacak. Bu, Türk Metal’in sözüdür” dedi.

SENDİKAL MÜCADELENİN BAŞKENTİ
İftar yemeğinde konuşan Türk Metal Sendikası Genel Başkan Pevrul Kavlak şu açıklamalarda bulundu: “Kocaeli, Gebze, Dilovası, Çayırova, Gölcük sendikal mücadelenin başkentidir. Başka yere benzemez. Buranın taşı toprağı kavgadır. Serttir, çetindir, zordur. Burada iyi olmak, dürüst olmak bilgili olmak yetmez. Burada ayakta kalabilmek için, yiğit olmak lazım, inançlı olmak lazım. Ama en çok deli gibi yürekli olmak lazım. İşte sizler buradasınız. Bu sözlerimin doğruluğunu hayat onayladı. Geriye dönüp baktığımda, fark ettim ki, geçen yıl bu zamanlarda, yani olaylar doruğa çıktığında, en az bu bölgeyle ilgilenmişim. Oysa dışarıdan bakanlar için durum tam tersi olmalıydı. Bu bölge, sendika düşmanlarının, sendikacı görünümündeki hokkabazların, legaliyle illegaliyle bütün örgütlerin yığınak yaptığı bölgeydi. Türk Metal’e karşı, en düşmanca, en alçakça, ardı arkası kesilmez saldırıların yapıldığı yerdi. En kritik alandı. Sizin, en zor zamanda, en olanaksız koşullarda bile, sendikanıza sahip çıkacağınızı biliyordum. Sizinle gurur duyuyorum.

SİZİN EKMEĞİNİZLE OYNAMAYIZ
Uzun bir aradan sonra yeniden bir araya geldik. Seli gitti, kumu kaldı. 2014 sözleşmesini imzaladığımızda, rakam beğenilmiş ama 3 yıllık olması bazı arkadaşlarımızda endişe yaratmıştı. Oysa biz bunun iyi olacağını anlatmaya çalışmıştık. Ama anlaşılan yeterince inandırıcı olamamışız. Aradan bir buçuk yılı aşkın zaman geçti. Şimdi geriye dönüp bakın kararımızın ne kadar doğru olduğunu görürsünüz. 3 yıllık sözleşme, her haliyle 2 yıllık sözleşmeden daha iyi olmuştur. Ya 5-8 bandında sıkışan bir artışa evet diyecektik, ya da üç yıllığı imzalayıp, 9’un üzerinde bir rakama bağlayacaktık. Üç yıl sayesinde 9,78’e kadar tırmanabildik. O kadarla kalmadık, refah payı aldık, erzak katkısı aldık. Aslında risk değildi. 3 yıl için enflasyon artı % 10 refah payı aldık. Çünkü hesabımızı kitabımızı iyi yapmıştık. Biz, sizin işinizle, aşınızla kumar oynamayız. Gerekirse kendimizi ateşe atarız. Sizin ekmeğinizi riske atmayız. Atan bizden değildir, atan insan değildir. Benim risk dediğim, sözleşmenin üyelerimize anlatılmasında doğabilecek sıkıntılardı. Çünkü biliyorduk, her yandan istihbarat geliyordu. Propaganda makinesi işliyordu. Yalan dolan çarkları dönmeye başlamıştı. 

DERS ÇIKARMALI, HAZIRLIKLI OLMALIYIZ

Üç yılı dillerine dolamışlardı. Anlatmakta geç kaldığımız, boşluk bıraktığımız yerleri bunlar dolduruyorlardı. Hepsi bize karşı kol kola girdiler, ittifak yaptılar. Karşılarında da sadece ve sadece biz vardık. Yani 7 düvele karşı tek başımızaydık. Ama korkmadık, yılmadık, yıkılmadık. Çünkü eylemle pişen, mücadeleyle bilenen, kavgayla çelikleşen Türk Metalliler vardı. Çünkü siz vardınız. Siz herkese yetersiniz. Türk Metal bölündü, yıkıldı diye sevinenler, olaylar tırmandığında ellerini ovuşturanlar, sonunda avuçlarını yalayıp, layık oldukları çöplüğe döndü. Yıkılmadık hatta bu süreçten daha da güçlenerek çıktık ama çok vakit kaybettik. Enerjimiz boşa gitti. Yapacaklarımız vardı, çoğunu erteledik, ertelemek zorunda kaldık. Onun için, bir daha boşa zaman kaybetmemek için, bu olaylardan ders çıkarmalı ve hazırlıklı olmalıyız. İyi bir sözleşme imzaladığımızda bile, bunu üyemize iyi anlatamıyorsak, kıymeti yok.

TEZGAHLARI GEZİN DOLAŞIN

En iyi sözleşmelere imza atacağız ama sonra bunu gidip üyemize iyi anlatacağız. Bunun için, üyemizi sürekli haberdar etmeliyiz. Tezgahları gezin dolaşın. Onların yüreğine dokunun, konuşun, anlatın. İşçi sınıfının başına geçirilmek istenen Ulusal İstihdam Stratejisi’ne dikkat çektim. Bunların bir bir hayata geçeceğini, uyanık olmamız ve mücadele etmemiz gerektiğini, anlattım durdum. Ama ben konuştum, ben dinledim. Sendikal hareket de, işçi sınıfı da, ne yazık ki, bütün bu tehlikelere duyarsız kaldı. Ama şimdi hepsi önümüze gelince herkesin paçası tutuştu. Bu tehlikelerden biri geçen ay karşımıza dikildi. Özel İstihdam Büroları yasası çıktı. Peki şimdi ne olacak? Birtakım şirketler kurulacak, bu şirketler, işçilerle sözleşme yapacak, Sonra da onları kiraya verecek. Yani kölelik düzeni kurulacak. Bir diğer sorunumuz da sendikal birlik sorunudur. Bu yasa tasarı halindeyken, üç konfederasyon oturduk konuştuk. En az zararla nasıl atlatırız, işçilerimizi nasıl koruruz, sömürüyü nasıl önleriz diye çalıştık. Çözüm önerilerimizi içeren bir metin üzerinde 3 Konfederasyon anlaştık. Üzerinde anlaştığımız, imza altına aldığımız bu metne Türk-İş’ ten başkası sahip çıkmadı.

KAYIT DIŞILIĞI ÖNLEYİN

Türk – İş tasarıda 7 maddeyi değiştirdi. Şimdi hazırlıklarımız tamamladık. Anayasa mahkemesine götürüyoruz. Türk-İş’e çamur atmaya kalkıyorlar. O çamur sizin zihniyetinizdedir. Siz o çamura dibine kadar batmışsınız. Sizi oradan kimse çıkaramaz. Son kalemiz, kıdem tazminatı hakkımız saldırı altında. Amaç, kıdem tazminatı hakkımızı budamaktır. 30 günlük brüt ücreti 14 güne düşürmektir. Bu ülkede hangi fon yaşadı? Buna rağmen, tazminatlarınızı fona devredelim diyorlar. Buradaki asıl amaç, bireysel emeklilik şirketlerini ihya etmektir. Eğer bütün emekçilerin kıdem tazminatı hakkından yararlanmasını istiyorsanız örgütlenmenin önündeki engelleri kaldırın. Sendikalı işçinin kıdem tazminatı sorunu yok. Ama eğer, sadece örgütlüler değil, tüm çalışanlar kıdem tazminatından yararlansın diyorsanız, o zaman mevcut yasadaki bir yıl şartını kaldırın. Ya da işçi alacaklarını, mahkemelerde yeniden birinci derece alacak haline getirin. Bütün sorunları kökten çözmek istiyorsanız, neredeyse yüzde 50’ye varan kayıt dışılığı önleyin. Bütün sorunlar çözülsün. Merdiven altı işyerlerini disiplin altına alın. Hem devletimiz kazansın, hem biz kazanalım. Böylece, Anayasamızda yazan o sosyal devlet de hayata geçsin. Uzun zamandır bir anayasa değişikliği ülkenin gündeminde. Artık bu ülkede emeğin anayasası olsun istiyoruz. Bu istediklerimizi yapacaksanız bu anayasa bizim anayasamız diyebileceksek biz de varız. İşverenlerin talepleri olacaksa, emeğin anayasası olmayacaksa, biz bu değişiklikte yokuz.

2017 SÖZLEŞMESİ ÇIĞIR AÇACAK

Bizim işkolumuzdaki, adı sendika, aslı tiyatro olanlara bakın. Ellerinde senaryolar, hep oyun oynarlar. Güya grev ilan ederler, sonra bakana gidip, grevin ertelenmesi için yalvarırlar. Güya bordro yayınlarlar. Şu kadar ücret alıyorum derler. Sonra buharlaşan trilyonların hesabını veremezler. Bunca yıl aidat toplar. Bırakın tesisi, bırakın eğitim yardımını, üyelerinin önlerine tek bir su sebili bile koyamazlar. Üyesine üç kuruş destek veremezler. Lafa gelince, mangalda kül bırakmazlar. Ama iş başa düşünce tek bir sözleşmede bile öne geçmezler. Üç yıllık sözleşme ihanettir derler, ama 10 yıldır üç yıllık imzaladıkları sözleşmelerin sayısını kendileri bile bilmezler. Bu madrabazları, hokkabazları, düzenbazları aslında en iyi siz tanıyorsunuz. 2014 sözleşmesi iftiraların aksine, üç yıllık olmasına rağmen çok iyi bir sözleşmeydi. Aradan geçen sürede, zaman da bizi haklı çıkardı. Şimdi önümüzde yeni bir sözleşme var. 2017 sözleşmesi. Hiç merak etmeyin, hiç endişelenmeyin. 2017 sözleşmesi çok iyi bir sözleşme olacak. 2017 sözleşmesi, öyle iyi bir sözleşme olacak ki, çığır açacak, milat olacak. Sadece sizin için değil, bütün Türkiye işçi sınıfı için tarih olacak. Bu, Türk Metal’in sözüdür.”

Ayşegül Kalaycı

25 Haz 2016 - 13:11 - Gündem --- Okunma

Son bir ayda ozgurkocaeli.com.tr sitesinde 8.498.575 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

60

Tuncay - ilklerin sendikası olmaya her alan devam ediyoruz.2017 sözleşmesindende alnımızın akıyla çıkacagız.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
59

clil - Türkmetal eniyisini yapana kadar eniyisi bu .bizi izlemeye devam edin.2017 biz bitti demeden bitmez

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
58

Yusuf - Yaparsa Türk Metal yapar çünkü biz emekçilerin güvenebileceği tek limandır TÜRK METALLLLLLL bekle 2017 gümbür gümbür geliyoruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
57

ismail kaya - Her zaman olduğu gibi 2017 sözleşmesinde yine en iyi sözleşmeyi TÜRK METAL yapacak hendekçiler ali cengizler fotokopi çekecek sonrada çıkıp TÜRK METAL e çamur atacaklar en iyi sözleşmeyi yine TÜRK METAL yapacak kimseninin bundan şüphesi olmasın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
56

Torun erhan - Her zaman ve her alanda lider sendika dir Büyük TÜRK METAL..Hedef 2017 dedik ve goreceksiniz.Genel baskanimizin dedegi gibi miyat olacak..Yaşayalim ve görelim..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
55

Hakan yıldırım - Türk metalin 2017 deki yapacağı sözleşme çok iyi olacağından hiç şüphem yok olmadıda. Çünkü en iyi sözleşmeyi Türk metal yaptı ve yapmayada devam edecek.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
54

ahmet - Turk metal sozlesme yapar digerleri fotokopiye imza atar isci otelde iftar yaparmi diyor denyo otel luksmus yapar tabi isciden kestigi aidati iscisi isciye donduren tek sendika birileri gibi hendekcilere bari vermiyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
53

Ibrahim gür - #HEDEF2017 Yine cigir acicak bir sozlesme olacak hendekciler ve firildakcilar takip edicektir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
52

Mustafa Akcan - Işte türk metal ailesi yine birlik ve beraberlik nasıl olur birkezdaha dosta düşmana göstermiştir değerli metal işçisi arkadaşlarım gelin bu sıcak yuvada sizleride aramızda görelim bakın önümüzde 2017 sözleşmesi var sözleşme leriyle dünyaya damgasını vuran türk metal sendikası çatısı altında girin bu gururu sizde yaşayın. .

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
51

Timur Cumhur - "Fotokopi sendikacılığı" ifadesini çok duyduk... Hangi MESS sözleşmesinde diğer sendikalar Türk Metal'in önüne geçmiş? Ya da daha iyi bir sözleşmeye imza atmış? Fazla söze gerek mi var! Yine en iyisini Türk Metal yapacak demiyorum bu sefer. 2017 yılınındaki sözleşmelere damga vuracak, örnek olacak, tarih yazacak Türk Metal Sendikasıdır. Buna inanıyorum. Sendikama ve Genel Başkanımıza güveniyorum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
50

Adem Menekşe - 2017 yılı Metal emekçileri için bir dönüm noktası olacaktır.2017 ye giderken bütün metal emekçilerini Büyük güçlü Türk Metal Sendikasının şemsiyesi altında toplanıp omuz omuza bir mücadelenin içine girmelidir.Sonunda kazanan biz olacağız #2017yeGiderken

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
49

LEVENT - Herzaman ilklere imza atan büyük sendika 2017 ye gümbür gümbür geliyor Türk Metalli olmak ayrıcalıktır Sendikamızın herzaman arkasındayız iyiki Türk Metalliyim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
48

Hanon Çalışanları - Fazla söze gerek yok ben daha iyim diyen var ise çıkar daha iyisini yapar.Ama eleştirip eleştirip daha kötüsünü yapıyor isen sus ve otur yerine. Bükemediğin bileyi öpeceksin.Bu yüzden diyorum ki hiç düşünmeden,teksin Türk Metal.2017 de de yine tek olacaksın.Birileri yeni fotokopi makinaları sipariş etmiş. Yarım asırdır süre gelen bir gelenek.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
47

Huseyin - Herzaman oldugu gibi ilklerin sendikasi turk metal sendikasi 2017 ye hazir.gumbur gumbur geliyoruz.2017 turk metal sendikalilarinin yili olacak.bir ilke daha imza atmaya haziriz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
46

Adem Metiner - #İNADINA #SENDİKA #İNADINA #TÜRKMETAL

#BİRİZ #BERABERİZ #TEK #BİLEK #TEK #YÜREK #HEDEF2017

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
45

Atillaoguz - Türk Metal başkanyıla üyeleri ile elele hedef 2017 .

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
44

Turkmetalli veli - Sendikal konularda her zaman lider olan TÜRK METAL SENDİKASI söyledikleri ile yaptıkları arasındaki tutarlılığını 2017 TOPLU SÖZLEŞMESİndede sürdürecektir ekbette! Bu doğrultuda tüm metal kolundaki işçilerin TÜRK METAL SENDİKASI çatısı altında toplanmaktan başka kurtuluşu yoktur. Ya bir olur mücadelenin eserini gururla taşır, yada TÜRK METALİN SÖZLEŞMESİNİN fotokopisine tav olmanın ezikliği ile baş başa kalırlar. #Türkmetalayakta

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
43

Sabri - Turk Metalli olmak ayrıcalıktır ilklerin sendikası sosyal sendikacılıkta ilk olan işçisine ve çocuğuna ailesine sahip çıkan sendika 2017 sözleşmesini en iyi şekilde yapacak tek sendikadir #Turkmetalayakta

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
42

Arzu gurcu - Türk Metal 2017 ye var gücüyle hazır ,her zaman olduğu gibi.Tek Başkan Tek sendika .TÜRK METAL öylede kalacaktır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
41

hakan - Her zaman olduğu gibi ilklerin sendikası Türk Metal sendikası olacaktır 2017 de tarihe tarih katacak sözleşmede tarih yazacak Sendika varsa o da# Türk Metal sendikası olacak.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
40

Mustafa özbaş - Sendikal konularda her zaman lider olan TÜRK METAL SENDİKASI söyledikleri ile yaptıkları arasındaki tutarlılığını 2017 TOPLU SÖZLEŞMESİndede sürdürecektir ekbette! Bu doğrultuda tüm metal kolundaki işçilerin TÜRK METAL SENDİKASI çatısı altında toplanmaktan başka kurtuluşu yoktur. Ya bir olur mücadelenin eserini gururla taşır, yada TÜRK METALİN SÖZLEŞMESİNİN fotokopisine tav olmanın ezikliği ile baş başa kalırlar. #Türkmetalayakta

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
39

Soner Erdoğan - 2017 toplu sözleşme döneminde diğer sendikalar bizi takip etmeye devam etsinler.. gümbür gümbür geliyor büyük Başkan

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
38

hakan - Her zaman olduğu Gibi yine ilkelerin sendikası Türk Metal sendikası olacaktır 2017 toplu sözleşmede lider Sendika olacaktır.#herzaman her yerde Türk Metal sendikası olacaktır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
37

Bilal - Yine en iyi sözleşmeyi Türk Metal yapacaktır ve yalnız kendi iş kolunda değil bütün ülke de referans alınacak bir sözleşme olacaktır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
36

Turkmetalliyiz - Hedef 2017e dogru Birlik Ve Beraberlik için TurkmetaLLiyiz...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
35

renolu işçi - her zaman ki en iyi sözleşme masalı yersen

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
33

ismet oz - İşçilerle iftar diyor yalama tayfasini topluyorlar iftar yapiyorlar sonrada dayanisma diyorlar iftarda bile ayrimcilik yapiyorlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
32

otomobil işçisi - hadi oradan hadi oradan daha ne diyeyim sana

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
30

Nurdoğan - Uzun söze gerek yok 2017 yılı Türk metal sendikasının yeniden tarihe damgasını vuracağı bir sözleşme yılı olacak. Buna bütün yüreğimiz ile inanıyoruz. Yürüyün Başınız dik alnınız açık Sayın Genel Başkanım Metal işçisi bütün inanmışlığı ile sizin yanınızda

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
29

Hakka giden yol - En mağdur kısım 8 ila 12 yıllık elemanlar örneğin 9-10 yıllık bir eleman nın maaşı 2017 şözleşmesinden sonra 3000 lira nın altında olmaması lazım umarım hakkımızda hayırlısı olur inşallah...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
28

işçi - küfür yok hakaret yok ne yazıyım anlayan anlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
27

İshak - Umarım sözleşme tüm emekçi kardeşlerimizin lehine sonuç verir biz Türk metale güveniyoruz iyi günde kötü günde hep yanında olucagımızdan kuşkunuz olmasın..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
26

Kadir - Sizler ancak kendinizi düşünen patron yandaşları işçilerin hakkını yiyen insanlarsiniz allah bizim gibi işçilerin haklarını yanınıza birakmasin bu dünyada da ahirettede iki elimiz yakanizda olucak...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
25

Mertcesur - Gemileri Yaktık GERİ Dönüş yok eylülde gelir Bakacaz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
24

SERTAC BAGUC - 2017 TİS GENEL BASKANIMIZINDA DEDİĞİ GİBİ ÇIĞIR AÇACAK.HERGÜN BUYUMEKTE OLAN TÜRKİYENIN EN BUYUK METAL SENDİKASININ GELİŞMESİNDEN VE BUYUMESINDEN RAHATSIZ OLAN İLLAKİ OLACAKTIR.BİZ HER ZAMAN SENDİKAMIZIN YANINDAYIZ.BİZ AYNI SOZLESMELERE IMZA ATAN FOTOKOPİ SENDİKASI DEGILIZ.BU KİŞİLER EN IYI CEVABI KENDILERI GÖRÜP ALACAKTIR.TÜM TÜRKMETAL SENDİKASI AILESINE VE EMEKÇİ KARDESLERIME SELAMLAR...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
23

Aksaraylı - Ben 13 yıllık emekçiyim İnanmak istiyorum...İnşaallah 2017

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
22

Ercan ozturk - 1 yıllık işçiyle 7 yıllık işçinin saat ücreti aynı bu emeğe saygimidir bu allahtan revamidir ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
21

izmitli - 2017 yılı bizim yılımız olacak diyorsun sana nasıl güvenelim ki 3 yıla imza atmayız dedin Attın istediğimiz tek bir şey var iş ortağın aidatları kesilen işçin olsun bir üçüncü kişilere gerek yok. ...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
20

Ezilen isci - 2012 sözleşmesindede bu sözleri duyduk ne oldu hava cıva boş versinler askari ücrete 1300 oldu 8 yılllık turkmetal üyesi yeni iş başıyla aynı maaşı alıyor 4 toplu iş sözleşmesi boşa çıktı kimse hayal kurmasın gene gece 3te biz uyurken yüzde 7 yi imzalar olur biter

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
18

Suat akın - Her zaman olduğu gibi 2017 de de Türk metal üyesi ile zirvede işçi için en iyi sözleşmeye imza atar #hedef2017

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
17

EYÜP ERCAN - Hayırlısı ile toplu şözleşme görüşmeleri başlasın eminim Başkan'ımız söylediklerinin kat ve kat fazlasını alacaktır o masadan işçilerin tek lideri Türk Metal sendikası Zafer'le kalkacaktır

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
16

atilla - Bu sevda bitmez .Metal işçisi Bu sevdanın haklı gururu ile 2017 yılına damgasını gene TÜRK METAL ile vuracak. Size güveniyoruz Pevrul Başkanım.Şimdiye kadar biz sizinle hep güldük hep kazandık.Gene aynısı olacağından en ufak bir kuşkumuz yok.Yolunuz yolumuzdur

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
15

Hakka giden yol - Sendikayı işçi sendika yapar işçi olmazsa sendikada olmaz son kale türk metal

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
14

izzet - Metal işçisinin en güvenilir kalesi Türk metal sendikasıdır.Bu kaleyi yıkmak isteyenler her dönem türlü ayak oyunları ile ortalığı karıştırmak ve bulanık suda balık yakalamaya çalıştılar.Ama sonları hep hüsran oldu.Şimdi 2017 yılı geliyor. Bunlar gene ortalığa çıkıp Metal İşçisinin kafasını karıştırmak ve yüzlerce insanı ekmeğinden etmek için çeşitli entrikalara hazırlanıyorlardır.Ya artık aklınızı başınıza toplayın da bu işçiler için birşeyler yapın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
13

necip karasin - Hep inandık her zaman da inanmaya devam edeceğiz sendikamız Türk Metale.Çünkü biliyoruz ki İNANMAK BAŞARMANIN YARISIDIR.O yüzden dana sözleşmemiz başlamadan bile biz şimdiden inancımız ile yolu yarı ettik bile zaten.Bundan sonrasını MESS düşünsün.Fotokopiciler düşünsün

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
12

Hayrettin Başaran - Türk Metal Sendikası inanmışlığın ve kararlılığın sembolü olmuştur. Bundan sonra da olmaya devam edecektir.2017 her sözleşme döneminde olduğu gibi gene en iyisi olana kadar direnecek ve mutlak zafer ile sonuçlanacaktır. 20 yıldır Türk Metal Sendikasını bir üyesiyim. Bu hiç değişmedi şimdiye kadar. Bizler Genel Başkanımıza hep güvendik.Allaha çök şükür o da bizi hiç madur etmedi. Her seferinde o dönemin alınması gereken en iyi rakamlarını aldı ve bizlerin yüzlerini hep güldürdü. Gene aynısı olaca

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
11

Ali Rıza TOKLU - Sendikacılıkta çağ açan türk metal sendikası, genel başkanımız pevrul kavlak ile daha da güçlü...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
10

TMS Resul - Her zaman olduğu gibi 2017 sözleşmesinde de Türk metal sendikasinin büyüklüğü ve liderliğini herkez görüp Gupta ila bakacaktir...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
09

Ahmet Deveci - Sendikal mücadelenin. Sözleşmelerin öncüsü birincisi Türk Metal her zaman olduğu gibi 2017 dide yine en iyi sözleşmeyi yapacak şüphemiz yok ancak şimdi 2016 birleşik metalin mess den çıkartıp 2 yıllık imzalanan sözleşmelerin zamanı geliyor işçilik ve sendikal hayattımda bunlar türk metalin gölgesinde olmadan daha yeni bir sözleşme yapacaklar fotokopide cekemiyecekler sonrası birde Türk metalin sözleşmelerini bu millet görecekler farkına varacaklar genel başkanımıza güvenimiz sonsuz.#2017

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
08

Mustafa topal - Her sözleşmede olduğu gibi 2017 sözleşmesindede Türk metal tarih yazacak bütün çalışanlar tarihe syn genel başkanımız Pevrul kavlak önderliğinde yaşayacak Türk metal her zaman ilklerin sendikası olmaya devam edecek.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
07

Mevlüt COŞGUN - Emek mucadelesinin yarım asırlık dev çınarı TÜRK Metal geçmişte imza altina almış olduğu ve emekçilerin sigınagı güvenli limanı olmanın adımlarını her gün biraz daha genişletiyor. Bu gün Türk Metal'in gelmiş ololduğu nokta da geçmişte atmış oldugu saglam iradeli temeller yatmaktadır. 24.06.2016 tarihinde sayin genel başkanımız Pevruk Kavlak yarınlarda atılacak temelleride bir bir apacik beyan ve telâffuz etmiştir. Me mutlu ki Türk metal çatısı altinda bir araya gelen emekci kardeslerime.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
06

Koray ALTAN - Her Zaman En Önde Her zaman Bir Numara Türk Metal Sözleşmeler de Sosyal Sendikacılıkta Yani Her Anlamda Bir Numara 2017 de İse Her Zaman Olduğu Gibi Gine Fark yaratacak Diğerleri de Biraz Taklit Etmeye Çalişsalar Her Metal Emekçisi Bir gün TÜRK METALLİ OLCAK

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
05

Şevki yuksel - Bizim bir bildigimiz vardı oda 2017 herkesin aklını alacak bir sözleşme bizi bekliyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
04

ersoy - Üç yıllık sözleşme ihanettir derler, ama 10 yıldır üç yıllık imzaladıkları sözleşmelerin sayısını kendileri bile bilmezler. Bu madrabazları, hokkabazları, düzenbazları aslında en iyi siz tanıyorsunuz. 2014 sözleşmesi iftiraların aksine, üç yıllık olmasına rağmen çok iyi bir sözleşmeydi.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
03

Şevki yuksel - Tek bir sendika tanırım oda turkmetaldir ornek alınan taklit edilen sendikadır turkmetal biz 2017 dedik bekleyin görün herşey turkmetal üyelerine

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
02

Hasan kaya - İşte sendika işte başkan her zamanki gibi eniyi sözleşmeyi imzaladı #2017 milat sözleşmesi olacaktır

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11
01

Kenan Guldali - Her zaman ilkleri yaptık hep kazandık yaptığımız güzel işlere bir öncekinden ders çıkararak daha güzel şeyler katarak en iyisini yaptık.Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada hep daha iyisini yaparak 2017 de bir ilke imza atacağız inşaallah.#Herseyturkmetalle güzel olacak#

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 13:11

TESİS ŞEFİ ARANIYOR

Köseköy de kurulmakta olan H.Beton Tesisi için aşağıdaki niteliklerde TESİS ŞEFİ aranıyor. *İnşaat Mühendisi veya Mimar Mühendis *veya Jeoloji Mühe...

KAMYON ŞOFÖRÜ ARANIYOR

Kocaeli Gölcük’te alt yapıda çalışacak, Tecrübeli damperli KAMYON ŞOFÖRÜ alınacaktır. Emeklide olabilir. Maaş: 30.000 TL Tel: 0532 280 24 09

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

YUFİ UNLU MAMÜLLERİNE, Mikro programı kullanan bilen, Tecrübeli BAYAN ELEMAN alınacaktır. Tel: 0539 848 15 34

ERDEM DOĞRAMA ELEMANLAR ARIYOR

Maaş+ Sgk+ Servis+ Yemek    Servisimiz Bekirdere-Yeşilova-Kandıra sapağı güzergâhından geçmektedir. BAY ELEMAN alınacaktır Fabrikamızda palet, sand...

PERSONEL ARANIYOR

Köseköy’de bulunan firmamıza, askerliğini yapmış, 3 vardiya çalışabilecek PERSONEL alınacaktır. Başvurular şahsen yapılacaktır Başlangıç ücreti: 20....

GÜNAYDIN VİNÇ PERSONELLER ARIYOR

Günaydın Vinç Hizmetlerine; *Bakım onarım işlerinde YARDIMCI PERSONELLER, *Yıkama ve çevre düzeni yapabilecek PERSONELLER, *ELEKTRİK VE MEKANİK UST...

SERVİS ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

Körfez-Derince-İzmit bölgelerinden, SRC belgesi olan genç emekli SERVİS ŞOFÖRLERİ aranıyor. Tel: 0262 322 70 57

ŞOFÖRLER ARANIYOR

*B sınıfı ehliyete sahip, *En az 1 yıllık aktif sürüş deneyimi olan, *En az ortaokul mezunu, *Askerliğini yapmış, *40 yaşını aşmamış, BAY ŞOFÖRLE...

KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

SAYLOG LOJİSTİK bünyesinde değerlendirilmek üzere, İzmit/Kocaeli/Kartepe/Gebze bölgesi oturumlu KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ aranmaktadır. İlgili kişi:...

ÇELİKAN MÜHENDİSLİK ELEMAN ARIYOR

Kartepe Sanayi sitesindeki Çelikan Mühendislik firmamıza İMALAT-KAYNAK USTASI VE YARDIMCI alınacaktır. Tel:0535 353 30 82