“Ülkü Ocakları her zaman Tahir Hoca’ya destek olacak”

Seçim döneminde hem MHP’ye hem de Cumhur İttifakı’na büyük katkı sunduklarını belirten Ülkü Ocakları İl Başkanı Yunus Emre Kurt, “Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Hoca’nın her zaman yanında olduğumuzu bilmesini isteriz” dedi.

kutuphaneyi-gezdirdi.jpg
konferans-salonu-1.jpg
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Ülkü Ocakları İl Başkanı Yunus Emre Kurt gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Ülkü Ocakları’nın teşkilat yapısı, hayata geçirdiği çalışmalar ve siyasetle olan ilişkilerine kadar birçok konuda değerlendirmede bulunan İl Başkanı Kurt, MHP ile resmi bağlarının olmadığını ancak gönül bağlarının her zaman olacağını söyledi.

Geçtiğimiz yerel seçimlerde MHP ve Cumhur İttifakı’na büyük katkı sunduklarını belirten Yunus Emre Kurt, “Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Hoca’ya başarılar dilerim. Cumhur İttifakı kapsamında her zaman yanında olduğumuzu bilmesini isteriz” dedi.

Ülkücü camianın hırçın, öfkeli ve saldırgan yapısından eser kalmadığını da belirten Başkan Kurt, eğitime, spora ve bireysel gelişime çok daha fazla önem verdiklerini anlattı.

İşte bu özel röportajın detayları…

-“Ülkü Ocakları’nda falaka” iddiasıyla verilen haberler hakkında ne düşünüyorsunuz? Böyle bir falaka olayı gerçekten yaşandı mı ilimizde?

*Bizim genel başkanımız Sinan Ateş tarih doktoru, ben hukuk mezunu, avukatlık yapmakta olan ve halen yüksek lisans eğitimine devam eden biriyim. Ülkü Ocakları’nın hiçbirinde böyle bir şey olmaz. Bizim olduğumuz yerde de olması mümkün değil. Bu iddialar tamamen kasıtlı olarak yapılmıştır. Ülkü Ocakları’na son dönemde büyük bir rağbet var. Bu rağbet rahatsız olanların uydurduğu bir haber. Haberde İzmit Ocak diyor, İzmit Ocak diye bir yer yok. Bu haberi sosyal medyaya yayan kullanıcı hesabı kimin kullandığı bilinmeyen bir hesap. Gazetelere bu iftirayı haber yapın diye atılan mail adresi sahte bir mail adresi. Bu anlamda bir sitemimizde var bizim. Yalan haber yapmak basın özgürlüğü adı altında değerlendirilemez. Hukukumuz bize basının haber yaparken sahip olduğu özgürlüğün sınırsız olmayıp, kişilerin veya kurumların şeref ve saygınlığını basın yoluyla yok etme, mesnetsiz suçlamalar yapma veya iftira atma hakkını vermediğini söylemekte. Ülkü Ocakları eğitim ve kültür yuvasıdır. Şimdiye kadar biz hep ne olmadığımızı ispatlamaya çalışıyorduk. Bundan sonra ne olduğumuzu ispatlayalım.

KÜTÜPHANEYİ GEZDİRDİ- Ülkü Ocakları İl Başkanı Yunus Emre Kurt göreve geldikten sonra kütüphanede de düzenleme yaptıklarını, kitaplığa sadece milliyetçi yazarların eserleri değil dünya klasiklerini de yerleştirdiklerini söyledi.

“HER PERŞEMBE KUR’AN TİLAVETİ”

-Üyelerinize yönelik eğitimlerinizden bahseder misiniz?

*Biz her hafta tüm ilçelerimizde düzenli bir şekilde kitap okumaları yaparız. Bu kitaplar okunduktan sonra ocak içerisinde arkadaşlarımıza anlatarak hitabetini güçlendirir. Münazaralar yaparız. Dörderli gruplar halinde. İki grup verilen konuyu araştırır ve kendilerini geliştirir. Her hafta mutlaka ilmi seminer yapılır. Alanında uzman hocalarımız gelir, anlatır. Perşembe akşamları Tüm Türkiye’deki ocaklarımızda şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş geçmişlerimiz için Kur’an tilaveti yapılır. Genelde en yakın cami hocasını çağırırız ki farklı anlamlar yüklenmesin. Temel dini bilgiler verilir.

-Peki ya sportif ve diğer faaliyetler…

*Sportif faaliyetleri çok sık yaparız. Çevreyle ilgili etkinlikler yapıyoruz. Derince’de Alparslan Türkeş Hatıra Ormanı açtık. Kedi-köpeklere su kabı dağıtmak gibi çalışmalarımız oldu. İnsanlarımızı ve gençlerimizi bilinçlendirecek projelerimizi hayata geçirdik. Her hafta film-belgesel izlemeleri olur. Sadece ülkücü camiaya ait olan eserler değil, dünya ve Türk klasikleri okunur. Halk oyunları kursumuz devam ediyor. Vatan Yahut Silistre ve Her Bizansa Bir Fatih adında iki tane klasik tiyatroyu Kocaeli’de izleyicilerle buluşturduk. Birçok etkinlik yapmaktayız.

Ülkü Ocakları ne yaptığını bilen, nereye ulaşmak istediğinin bilincinde olan muazzam bir fikir ekolüdür. Kimse bu konuda şüphe duymasın. Ülkü Ocakları’nda yetişen gençler eğitimli, donanımlı, sportif ve imanlı, duyarlı gençlerdir. Asılsız iftirayla ilgili yapılan haberleri kınıyorum. 20 Şubat tarihinde atandık, o tarihten beri yaptığımız güzel faaliyetleri haber yapmayan gazetelerin bunu haber yapmalarını manidar buluyorum.

KONFERANS SALONU- Ülkü Ocakları İl Başkanı Yunus Emre Kurt teras katında yaptıkları 50 kişilik konferans salonunu aktif olarak kullandıklarını anlattı.

-Ülkü ocaklarının gençlere dokunmak anlamında özel bir projesi var mı?

*Gençlere yönelik çok fazla projemiz var. Mesela Kutadgu Bilig’in 950’nci yazılış yılı dolayısıyla dünya tarihinde ilk defa ülkü ocakları bu eseri çocuk diline uygun hale getirdi. Tiyatro projemiz çok büyük etki uyandırdı. Bazı şeyleri üç saat bir arkadaşımıza anlatmaktansa 45 dakikalık bir tiyatro daha etkili oluyor. Eğitimi biz yaparsak uyuşturucu, terör gibi şeylerden gençliğimizi kurtarırız. Yeter ki eğitimli, kendine güvenen ceddinin ve kendinin ne olduğunun farkına varan bir gençlik yetiştirelim. Biz geçmişimizi bilmiyoruz.

-Ülkü Ocakları’nın üniversite ile diyaloğu nasıl?

*Geçen hafta üniversite başkanımızı atadık. Bir matematik öğretmeni. Eskiden genelde üniversitede okuyan arkadaşlarımızı atardık ben geldim matematik öğretmeni bir arkadaşımızı atadık. Kendi alanında uzman bir arkadaşımız. Üniversiteyle ilgili projelerine hemen başladı. Eylül ayında üniversiteye başlayacak arkadaşlarımızı karşılayacağız. Onların gücümüzün yettiği anlamda maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacağız. Onlardan milliyetçi bir nesil yetiştirmek anlamında faydalanacağız, onlar da Ülkü Ocakları’ndan faydalanacak.

“HERKES GELSİN, ÇAYIMIZI İÇSİN”

-Ülkü ocaklarında yürütülen çalışmalarla ilgili gençlere bir çağrınız, söyleminiz var mı?

*Sadece gençlerimizi değil, tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Bize sempati duyan veya ne olduğumuzu bilmeyen tüm vatandaşlarımızı tüm ocaklarımıza çay içmeye, sohbet etmeye, dertleşmeye davet ediyorum. Gelsinler, görsünler. Ülkü Ocakları’nda sigara içilmiyor şu anda. Sigara yasak bizde. Göreve geldikten sonra 50 kişilik bir konferans salonu yaptık. Muhteşem bir sohbet alanı yaptık 50-60 kişilik. Kütüphanemizin tamamını yeniledik. Eskiden sadece bizim görüşümüze ait klasik eserler vardı. Biz hayır Türk ve Dünya Edebiyatı’na mensup eserlerde olması lazım dedik. Dostoyevski’nin Suç ve Ceza’sını da okuyun dedik. Gençler ve vatandaşlar bizleri tanıdıktan sonra Ülkü Ocakları’na atılan bu iftiraların ne denli yanlış olduklarını görecekler.

-Göreve geldiğinizde yaptığınız ilk değişiklik nedir?

*İlk değişikliğimiz Kocaeli’de ülkücü camianın tüm mensuplarını barıştırmaktır. Eskiden bazı problemler vardı. Haklı olan tarafın kim olduğunun önemli olmadığı problemlerdi bunlar. Biz geldikten sonra şu anda ‘Ülkü Ocakları ile diyalogumuz yok, problemimiz var’ diyen hiçbir ülkücü bulamazsınız. Tamamıyla aramız iyidir. Ülkücü camianın tamamını çok seviyoruz. Artık Kocaeli’de güler yüzlü bir başkan var. Bunu her yerde söylüyorum. Eğitimle anılmak isteyen bir başkan var. 2 sene sonra görevi bıraktığımda öyle bir nesil yetiştirdi ki tamamı avukat, doktor, mühendis oldu diye ansınlar isterim. 2 buçuk 3 sene içerisinde bunu oturtacağız.

“KUCAKLAŞMAYA, HELALLEŞMEYE HAZIRIZ”

-Kocaeli ve şehirdeki ülkücü camia için neler söylemek istersiniz?

*Kocaeli her zaman en iyisini hak ediyor. Doğal, tarihi anlamda çok güzel bir şehirde yaşıyoruz. Her şehre nasip olmayacak iki tane üniversitemiz var. Ben de bu üniversitenin bir mezunu olmaktan gururluyum. Liderimizin çağrısını yenilemek istiyorum; Aramızdan bir vesile ile kopup giden, gözü üç hilalde kalan, bir hatadır yaptık diyen, samimi pişmanlık yaşayan, yuvasının özlemini çeken ülkücü ülkücünün kurdu değil, yurdudur diyen her kardeşimle, her dava arkadaşımla helalleşmeye hazırım. Onlara sadece kapımızı değil, gönlümüzü de açıyorum. Liderimizin bu çağrısı sonrası liderimizle helalleşen her kişi başımızın tacıdır. Burada liderimizin kucaklaşmasının ardından bizde kucaklaşmaya hazırız.

-Mevcut binanız sizler için yeterli mi?

*Kocaeli Ülkü Ocakları bu binadan da daha iyisini hak ediyor. Bu binanın mülkü bizim. Önceki başkanlarımıza bu anlamda teşekkür etmemiz lazım ama yetmiyoruz. Burası bize dar gelmeye başladı. Biz kendimize alanlar yaratmaya başladık. Bu alanlar en fazla 1 buçuk 2 sene götürür. Bize daha büyük, daha fazla öğrenci kardeşimizle etkinlikler yapacağımız bir yer lazım. Biz bunun temelini atarız, yaparız-yapmayız ama mutlaka binanın değiştirilmesi gerekir.

SOHBET ODASI- Ülkü Ocakları il binasında bulunan bir oda 50-60 kişilik sohbet odası şeklinde tasarlandı. İl Başkanı Yunus Emre Kurt, muhabirimi Muharrem Şenol’a oda hakkında bilgilendirmede bulundu.

“TAHİR HOCA’YA BAŞARI DİLİYORUM”

-Ülkü Ocakları seçimlerde önemli bir görev üstendi. Bu konuda neler demek istersiniz?

MHP’ye ve Cumhur İttifakı’na yaptığımız katkıyı kimse yapmamıştır. Milliyetçi Hareket Partisi seçim koordinasyon merkezi açılışında bulunanların neredeyse yüzde 80’i Ülkü Ocakları’ndan gelen kişilerdir. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Hoca’yı da bir kez daha tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum. Cumhur İttifakı kapsamında her zaman da yanında olduğumuzun bilinmesini istiyorum. Tüm programlarına katıldık. Vermemiz gereken desteği verdik. O da bize sayısız kere teşekkür etti. Ülkü Ocakları, Cumhur İttifakı’na çok büyük katkı vermiştir. Liderimizin direktifi olduğu müddetçe de bu katkı devam edecektir.

MHP İLE GÖNÜL BAĞIMIZ VAR”

-Son dönemlerde Ülkü Ocakları ile MHP arasında bir zıtlaşma olduğu iddiaları var. Ülkü Ocakları MHP’ye seçim çalışmalarında nasıl bir katkı verdi?

Ülkü Ocakları eğitim ve kültür vakfı olarak geçmektedir. Bizim Milliyetçi Hareket Partisi ile resmi bir bağımız yok ancak gönül bağımız vardır. Lideri Devlet Bahçeli bizim de liderimizdir. Her zaman gururla siyasetini ve politikalarını izlediğimiz bir büyüğümüzdür. Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aydın Ünlü ile hemen hemen her gün konuşuruz. Aramız gayet iyidir. Milliyetçi Hareket Partisi ile Ülkücü camiayı nasıl bir adım ileri götürürüz diye şimdiye kadar Kocaeli tarihinde görülmemiş bir birliktelik içerisindeyiz. Tüm Kocaeli kamuoyu bunu takdirler izliyor.

YUNUS EMRE KURT KİMDİR?

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde doğdu. Aslen Sivaslı. İlkokulu İzmit 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu’nda, liseyi Derince Anadolu Lisesi’nde okudu. Liseden dereceyle mezun oldu. Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne birincilikle girdi. Halen Kocaeli Üniversitesi’nde lisan üstü eğitimine devam ediyor. 2015’te stajını tamamladıktan sonra İzmit’te serbest avukat olarak çalışmaya başladı ve halen devam ediyor. 20 Şubat 2019’da Ülkü Ocakları Kocaeli İl Başkanı olarak atandı.

18 Ağu 2019 - 22:23 - Gündem --- Okunma

Son bir ayda ozgurkocaeli.com.tr sitesinde 9.262.150 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

11

Mehmetsami sarıdoğan - Türkiye’de, Türk kalabilmektir yangınımız….Yakana hamd olsun…VAR OLSUN ÜLKÜ OCAKLILAR

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ağustos 22:23
09

Erkan EDE - Yaşasın Ülkü Ocakları, Varolsun DEVLET !!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ağustos 22:23
08

TAYFUN ÖZDEMIR - ALLAH'ımıza HAMDOLSUN,ÜLKÜ OCAKLARI VAROLSUN..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ağustos 22:23
06

Paşa - Varolsun Teşkilat Yaşasın Ülkü Ocakları Liderin ve Genel Başkanın Her Daim Emrinde İl Başkanımızın Yanındayız

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ağustos 22:23

KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

SAYLOG LOJİSTİK bünyesinde değerlendirilmek üzere, İzmit/Kocaeli/Kartepe/Gebze bölgesi oturumlu KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ aranmaktadır. İlgili kişi:...

ÇELİKAN MÜHENDİSLİK ELEMAN ARIYOR

Kartepe Sanayi sitesindeki Çelikan Mühendislik firmamıza İMALAT-KAYNAK USTASI VE YARDIMCI alınacaktır. Tel:0535 353 30 82

KAMYON ŞOFÖRÜ ARANIYOR

Kocaeli Gölcük’te alt yapıda çalışacak, Tecrübeli damperli KAMYON ŞOFÖRÜ alınacaktır. Emeklide olabilir. Maaş: 24.000 TL Tel: 0532 280 24 09

USTA VE ELEMANLAR ARANIYOR

Firmamızda çalıştırılmak üzere ahşap ve mobilya işlerinden anlayan USTA VE ELEMANLAR alınacaktır. Maaş + Ssk + Yemek +Ulaşım İrtibat: Recep Kılıç -...

BEDEN İŞÇİSİ ARANIYOR

KOCAELİ / KARTEPE şubemizde çalışmak üzere YÜKLEME ve BOŞALTMA YAPABİLECEK BEDEN İŞÇİSİ personel arıyoruz. TEL: 0 534 274 06 48

PANSİYONDA ÇALIŞACAK PERSONEL ARANIYOR

İzmit'te bulunan pansiyonumuzda çalışacak aşağıdaki niteliklerde elemanlar alınacaktır. *18-30 yaş VASIFSIZ İŞÇİ *Yeni emekli olmuş 30-60 yaş arası...

BAŞOLSAN MAKİNA ELEMANLAR ARIYOR

Fabrikamızda çalıştırılmak üzere, askerliğini yapmış, *MANUEL TORNA OPERATÖRÜ, *CNC TORNA OPERATÖRÜ ve *SOLİD CAD CAM ELEMANLARI alınacaktır. BA...

PERSONEL ARANIYOR

Körfez‘deki Basınçlı Kap imalatı sektöründe faaliyet gösteren fabrikamızda çalıştırılmak üzere *Askerliğini yapmış, *45 yaşını aşmamış GAZALTI, ELE...

İDDAA MP SAYISAL BAYİİ ELEMAN ARIYOR

İDDAA MP SAYISAL BAYİİ için, merkez de ikamet eden 30-50 yaş arası sigortalı/emekli Özgeçmiş için [email protected] Tel:0552 590 95 48

KOCAELİ KERESTE PERSONEL ARIYOR

Palet Fabrikasında çalışabilecek VASIFLI VASIFSIZ ELEMANLAR aranıyor. Ayrıca, *80’LİK ŞERİT MAKİNA USTASI, *TOMRUK ARABALI USTASI, *ŞERİT BİLEME US...