Uluslararası öğrenciler kültürlerini tanıtacak

Ülkemizde eğitim gören uluslararası öğrencilerin kültürlerini tanıtması için her yıl yurt genelinde ve yurt dışında UDEF tarafından organize edilen Uluslararası Öğrenci Buluşmaları 1 Şubat - 4 Mayıs tarihlerinde 51 ülke ve 91 şehirde gerçekleştirilecek.

İlimizde ise, Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından gerçekleştirilecek olan organizasyonun açılışı, 6 Nisan Cumartesi günü saat 13.00’da 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda yapılacak olup program Cumartesi ve Pazar olmak üzere iki gün boyunca devam edecektir.

“DOĞUDAN BATIYA ADİL BİR DÜNYAYA”

UDEF tarafından 11 yıldır gerçekleştirilen ve kamuoyunun dikkatini çeken, toplumun her kesimi tarafından takdirle karşılanan Uluslararası Öğrenci Buluşmalarının bu yılki teması “Doğudan Batıya Adil Bir Dünyaya” olarak belirlendi.

ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR

Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği, programın en güzel şekliyle gerçekleşmesi için geceli gündüzlü çalışmalarına devam ediyor. Yaptıkları çalışmalar ile takdir toplayan Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği bu organizasyonda Kocaeli halkı ile öğrencilerin buluşması, kültürlerini tanıtması, gerek öğrencilerin gerekse ziyarete gelen vatandaşların güzel vakit geçirmesi için son hızla hazırlıklarını sürdürüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Kihmed ve Mert Medya ortaklığında yapılacak olan ve Kocaeli halkının büyük beğeni ile takip ettiği organizasyona yoğun bir katılım bekleniyor.

ORTA ALANA BÜYÜK ÇADIR KURULACAK

12. Uluslararası Öğrenci Buluşması programına bu yıl farklı formatlar geliştiren dernek yönetimi ilk defa alanın ortasına büyük bir çadır kuracak ve burada misafirleri ağırlayacak. Bu çadırda ilk gün açılışa özel Özbek pilavı vatandaşlara ikram edilecek.

ÜLKELERDEN LEZZETLER

Uluslararası öğrenciler tarafından ülkelerine ait büyük emeklerle hazırlanan yemekler alanı ziyaret eden Kocaeli halkına sunulacak. Farklı ülkelerden öğrencilerin büyük emeklerle hazırladıkları dünya yemeklerine bu yılda vatandaşların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından organize edilen 12. Uluslararası Öğrenci Buluşmasına UDEF Genel Başkanı Dr. M.Ali Bolat da iştirak edecek.

6 Nisan Cumartesi günü saat 13.00’da başlayacak olan organizasyon protokol konuşmaları, mehter ve sahne gösterileri ile devam edecek. Daha sonra protokol üyeleri, öğrencileri stantlarında ziyaret edecekler. Program iki gün saat 18.00’a kadar sürecek. Bu süre içerisinde öğrenciler stantlarında ülke tanıtımı ve sahne gösterileri yapacaklar.

AÇILIŞA ÖZEL MEHTER VE SAHNE GÖSTERİLERİ

Dernek yönetimi bu yıl açılışa özel sahne gösterileri için gayretli bir çalışma yürütüyor. İnegöl Ahıskalılar Derneği Folklor ekibi, Yemenli, Afganistanlı ve Moğolistanlı öğrencilerin sahne gösterileri için öğrencilerle birlikte dernek yönetimi çalışmalarına devam ediyor. Programa açılışına özel görsel bir şölen sunmak için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı da açılışta yerini alacak.

TÜM HALKIMIZI DAVET EDİYORUZ

Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Fatih Karaçoban, “Her yıl üstüne koyarak çalışmalarımıza değerli yol arkadaşlarımızla devam ediyoruz. Arkadaşlarımız bu yıl daha güzel işler çıkartacaklar. Alanın ortasına konulacak büyük çadırda öğrenci kardeşlerimiz ilk gün Özbek pilavı dağıtmak için çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca sahne gösterileri için bu yıl bazı ekipler davet ettik. Bunun yanında öğrencilerimizde vatandaşlarımızın büyük il göstereceği sahne çalışmaları yapıyorlar” dedi.

KENDİ ÜLKELERİNDEKİ KÜLTÜR VE YAŞAMLARINI TANIMAK

Karaçoban sözlerini, “Farklı ülkeden gelerek üniversitemizde öğrenim gören ve Kocaeli halkı için inanılmaz bir gayret gösteren öğrencilerimizle buluşmak, onların kendi ülkelerindeki kültür ve yaşamlarını yakından tanımak için bu etkinliğe 6 Nisan Cumartesi günü saat 13.00’da bütün halkımızı bekliyoruz. Programda bizlere destek olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne, Kocaeli Üniversitesi’ne, Gebze Teknik Üniversitesi’ne, KİHMED’e, İHH’ya ve Mert Medyaya yerelde öğrenci kardeşlerimize vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde noktaladı.

02 Nis 2019 - 09:34 - Gündem --- Okunma

Son bir ayda ozgurkocaeli.com.tr sitesinde 8.567.901 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


BAYAN ELEMAN ARANIYOR

YUFİ UNLU MAMÜLLERİNE, Mikro programı kullanan bilen, Tecrübeli BAYAN ELEMAN alınacaktır. Tel: 0539 848 15 34

ERDEM DOĞRAMA ELEMANLAR ARIYOR

Maaş+ Sgk+ Servis+ Yemek    Servisimiz Bekirdere-Yeşilova-Kandıra sapağı güzergâhından geçmektedir. BAY ELEMAN alınacaktır Fabrikamızda palet, sand...

PERSONEL ARANIYOR

Köseköy’de bulunan firmamıza, askerliğini yapmış, 3 vardiya çalışabilecek PERSONEL alınacaktır. Başvurular şahsen yapılacaktır Başlangıç ücreti: 20....

GÜNAYDIN VİNÇ PERSONELLER ARIYOR

Günaydın Vinç Hizmetlerine; *Bakım onarım işlerinde YARDIMCI PERSONELLER, *Yıkama ve çevre düzeni yapabilecek PERSONELLER, *ELEKTRİK VE MEKANİK UST...

SERVİS ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

Körfez-Derince-İzmit bölgelerinden, SRC belgesi olan genç emekli SERVİS ŞOFÖRLERİ aranıyor. Tel: 0262 322 70 57

ŞOFÖRLER ARANIYOR

*B sınıfı ehliyete sahip, *En az 1 yıllık aktif sürüş deneyimi olan, *En az ortaokul mezunu, *Askerliğini yapmış, *40 yaşını aşmamış, BAY ŞOFÖRLE...

KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

SAYLOG LOJİSTİK bünyesinde değerlendirilmek üzere, İzmit/Kocaeli/Kartepe/Gebze bölgesi oturumlu KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ aranmaktadır. İlgili kişi:...

ÇELİKAN MÜHENDİSLİK ELEMAN ARIYOR

Kartepe Sanayi sitesindeki Çelikan Mühendislik firmamıza İMALAT-KAYNAK USTASI VE YARDIMCI alınacaktır. Tel:0535 353 30 82

BEDEN İŞÇİSİ ARANIYOR

KOCAELİ / KARTEPE şubemizde çalışmak üzere YÜKLEME ve BOŞALTMA YAPABİLECEK BEDEN İŞÇİSİ personel arıyoruz. TEL: 0 534 274 06 48

OLUK TEMİZLİĞİ YAPILIR

Çatı tamiratı, Özellikler çatıların OLUK TEMİZLİĞİ YAPILIR Sinan Ünver Tel: 0535 346 87 29