Üsküdar'daki cinayet

- Çengelköy'de eşi tarafından bıçakla öldürdüğü iddia edilen Kübra K'nin memleketi Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki evinde hüzün var - Anne Efe: - " Kızım kocasından daha önce de şiddet görüyordu, benim yanımda damadım ona bıçak bile çekmişti. Evladım kork

ZONGULDAK (AA) - İstanbul Üsküdar'da eşi tarafından bıçakla öldürdükten sonra cesedi parçalanarak çöpe atıldığı iddia edilen Kübra K'nin memleketi Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki evinde yas var.

Çengelköy'de 17 yıllık eşi Tahir K. tarafından öldürüldüğü iddia edilen 42 yaşındaki Kübra K'nin cenazesinin defnedileceği  Ereğli ilçesine bağlı Cemaller köyündeki akrabaları acı haberle yasa boğuldu.

Türkiye Taşkömürü Kurumundan emekli madenci eşi 13 yıl önce ölen anne Ayşe Efe (69), gazetecilere yaptığı açıklamada, kızının 10 yıl önce İstanbul'a gittiğini anlattı.

Damadının komşu köyden olduğunu, 17 yıl önce kızıyla evlendiklerini belirten Efe, "Kızımın çocuğu yoktu. En son 1,5 yıl önce evlerine gitmiştim. Kızım kocasından daha önce de şiddet görüyordu, benim yanımda damadım ona bıçak bile çekmişti. Evladım korkusundan kimseye bir şey anlatmadı" diye konuştu.

Efe, damadı gibi insanların idam edilmesini istediğini, 7 çocuğu arasındaki tek kızını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını dile getirdi.

- "Kübra kayıp" demiş

Kübra K'nin ağabeyi Hüseyin Efe, yaşanan vahşete inanamadıklarını, adaletin yerine getirilmesini istediklerini söyledi.

Kadına şiddet uygulayarak erkeklik taslayanların toplumda yeri olmadığını belirten Efe, "Bunların sonu idam olması lazım. Kardeşimin eşinin şizofreni hastası olduğunu bilmiyorduk. Bize böyle bir şey söylemediler, bilgilendirmediler. Bizden her şey gizlendi. Kızkardeşim, ağabeylerim ve kardeşlerimin huzuru bozulmasın diye sesini çıkarmamış" ifadesini kullandı.

Efe, kardeşinin kocasının bazı hareketlerine şahit olduklarına işaret ederek şöyle devam etti:

"Bayramlarda buraya geldiklerinde sofrada yemek yerken kız kardeşimi konuşturmazdı, ağzını tutardı. ‘İstanbul’a gidince görüşeceğiz?’ türünden tehditler ediyordu. Olay pazartesi günü oluyor, bize haber salı günü saat 15.30 gibi geliyor. Kardeşimin eşini telefonla aradım, 'Kübra orada mı' diye sordu? Kübra’ya ne oldu dediğimde dalga geçer gibi 'Kübra kayıp' dedi. 'Tartışmanız oldu mu' dedim 'hayır' dedi. Suratıma telefonu kapattı. Telefonu, çantası, anahtarları evdeymiş. Ben bir daha aradım, ağabeyine verdi. Olaydan haberleri olmadığını söylediler. Hiçbir kız kardeşlerimiz kesinlikle korkmasınlar. Kocaları tarafından şiddete maruz kaldıklarında ne olursa olsun her şeyin çaresi var, anne ve baba tarafını bilgilendirsinler. Burada hayat söz konusu."

Kübra K'nin kuzeni Sevim Sever ise amcasının kızının eşiyle çalışarak ev aldıklarını ifade etti. Sever, "Para kazanmak için temizliğe gidiyordu. Bir insan karısına bunu yapar mı? Eşine nasıl kıydın? Çocukları olmadı, belki çocukları olsaydı daha mutlu olurlardı ama ne bileyim çok zor" dedi.

- Olay

Çengelköy Mahallesi Ordu Caddesi Sümer Sokak'ta oturan 43 yaşındaki Tahir K. dün, Çengelköy Polis Merkezi'ne giderek, 42 yaşındaki 17 yıllık eşi Kübra K'nın kaybolduğu ihbarında bulunmuştu.

Merkeze gelerek kardeşinin 11 yıldır şizofreni olduğunu ve zaman zaman bu tür şikayetlerde bulunduğunu belirten Tahir K'nın ağabeyinin, eve döndüklerinde banyoda kan izi görmesi üzerine, polis çalışma başlatmıştı.

Çalışmada, Tahir K'nın 16 Şubat'ta bıçakla eşini öldürüp parçalara ayırdıktan sonra pazar arabasıyla çöpe attığı iddia edilmiş, Kübra K'nın cesedi, çöp konteynerinde bulunmuştu.

19 Şub 2015 - 22:15 - Gündem --- Okunma

Son bir ayda ozgurkocaeli.com.tr sitesinde 8.567.901 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


BAYAN ELEMAN ARANIYOR

YUFİ UNLU MAMÜLLERİNE, Mikro programı kullanan bilen, Tecrübeli BAYAN ELEMAN alınacaktır. Tel: 0539 848 15 34

ERDEM DOĞRAMA ELEMANLAR ARIYOR

Maaş+ Sgk+ Servis+ Yemek    Servisimiz Bekirdere-Yeşilova-Kandıra sapağı güzergâhından geçmektedir. BAY ELEMAN alınacaktır Fabrikamızda palet, sand...

PERSONEL ARANIYOR

Köseköy’de bulunan firmamıza, askerliğini yapmış, 3 vardiya çalışabilecek PERSONEL alınacaktır. Başvurular şahsen yapılacaktır Başlangıç ücreti: 20....

GÜNAYDIN VİNÇ PERSONELLER ARIYOR

Günaydın Vinç Hizmetlerine; *Bakım onarım işlerinde YARDIMCI PERSONELLER, *Yıkama ve çevre düzeni yapabilecek PERSONELLER, *ELEKTRİK VE MEKANİK UST...

SERVİS ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

Körfez-Derince-İzmit bölgelerinden, SRC belgesi olan genç emekli SERVİS ŞOFÖRLERİ aranıyor. Tel: 0262 322 70 57

ŞOFÖRLER ARANIYOR

*B sınıfı ehliyete sahip, *En az 1 yıllık aktif sürüş deneyimi olan, *En az ortaokul mezunu, *Askerliğini yapmış, *40 yaşını aşmamış, BAY ŞOFÖRLE...

KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

SAYLOG LOJİSTİK bünyesinde değerlendirilmek üzere, İzmit/Kocaeli/Kartepe/Gebze bölgesi oturumlu KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ aranmaktadır. İlgili kişi:...

ÇELİKAN MÜHENDİSLİK ELEMAN ARIYOR

Kartepe Sanayi sitesindeki Çelikan Mühendislik firmamıza İMALAT-KAYNAK USTASI VE YARDIMCI alınacaktır. Tel:0535 353 30 82

BEDEN İŞÇİSİ ARANIYOR

KOCAELİ / KARTEPE şubemizde çalışmak üzere YÜKLEME ve BOŞALTMA YAPABİLECEK BEDEN İŞÇİSİ personel arıyoruz. TEL: 0 534 274 06 48

OLUK TEMİZLİĞİ YAPILIR

Çatı tamiratı, Özellikler çatıların OLUK TEMİZLİĞİ YAPILIR Sinan Ünver Tel: 0535 346 87 29