Özgür Kocaeli

Perşembe, 23 Şubat 2012

“Sözlerimizin arkasındayız”

Fotoğraf: Anonim GALERİYE GİT 1 / 3

  1. Konuyu Yorumla
  2. Yorumları İzle
  3. Kısa Adres

Bir süredir kent yöneticilerini ağırlayan Kocaeli Fikir Kulübü’nün bu ayki konuğu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı oldu. Fuar içindeki Sivil Toplum Merkezi binasında gerçekleşen buluşmada, Gölcük Eğitim Derneği, Kartepe Kent Konseyi Gençlik Meclisi ile Dil ve Edebiyat Derneği Kocaeli Şubesi yöneticileri de hazır bulundu.

20 YIL SONRASI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Kocaeli Fikir Kulübü’nün yönetici, üye ve misafirlerine hitaben yaptığı konuşmada, ilk olarak sivil toplum kuruluşlarına verdiği önemi anlattı. STK’ların Türkiye’nin geleceğinin şekillenmesinde önemli katkılar gerçekleştireceğine inandığını söyleyen Ersin Yazıcı, “Türkiye 20 yıl öncesinin Türkiye’si değil. 20 yıl sonra bizleri muhtemeldir ki bambaşka bir Türkiye bekleyecek. İşte bu Türkiye, STK’larla birlikte şekillendirilecek” dedi. Bu yaklaşımdan hareketle Kocaeli Fikir Kulübü yöneticilerine “geleceğe dair çalışmaları ihmal etmeyin” çağrısında bulunan Yazıcı, Fikir Kulübü’nün sadece kentin değil aynı zamanda ülkenin geleceği ile ilgili fikirlerin konuşulduğu bir platform olması gerektiğini söyledi.

“TAMAMINI BİTİRECEĞİZ”

Soru-cevap şeklinde geçen programda Genel Sekreter, kendisine yöneltilen “Büyükşehir Belediyesi’nin önümüzdeki 2 yılda yatırımlar noktasında izleyeceği yol nasıl olacak? Yeni yatırımlara ne kadar ağırlık verilecek?” şeklindeki bir soruya şöyle yanıt verdi:

“Büyükşehir Belediyesi olarak bizim ana hedefimiz, bir önceki yerel seçimlerde halkımıza vaat ettiğimiz ve bunu bir kitapçığa dönüştürdüğümüz sözlerin tamamını yerine getirmek. Verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Şu an için de o kitapçıktaki projelerin yüzde 70 kadarını hayata geçirdik. Bazılarının çalışması devam ediyor. Ama iki sene içinde vaat ettiğimiz projelerin birkaçı hariç tamamını bitireceğiz. Hariç dediğim projeler Monoray ve benzeri bir iki proje. Yatırımcı bulursak onları da yapacağız. Ama bulamazsak bu dönem için yapmayacağız.”

“KOCAELİ DAR GÖMLEĞİNİ YIRTIYOR”

Kocaeli’nin yılda 30 bin kişi göç alan büyük bir sanayi kenti olduğunu hatırlatan Genel Sekreter Yazıcı, “Aslında eğitimden alt yapıya kadar pek çok sorunun temelinde bu göç olgusu yatıyor. Çözümü konusunda yıllardır çaba sarf edilmemiş olması da ayrı bir handikap. Ancak bugün için Kocaeli dar gömleğini yırtmaya çalışan bir kent. Kentimiz her geçen gün gelişiyor, büyüyor, güzelleşiyor. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de bu gelişime öncülük etmeye, kenti geleceği doğru bir vizyonla şekillendirmeye çalışıyoruz. Ben bu açıdan kültürel ve sosyal çalışmaların da fazlasıyla önemli olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

ŞEN’DEN TEŞEKKÜR

Kocaeli Fikir Kulübü Başkanı Nizam Şen de yaptığı konuşma ve açıklamalar nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı’ya teşekkür etti. Şen, Kocaeli ile ilgili yürütülecek her türlü çalışmaya da Fikir Kulübü olarak destek vermek istediklerini dile getirdi. Kulüp üyeleri genel sekreteri, hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra uğurladı.

Yorumlar

Yorumunu Söyle

Merhaba yorumlarınız için Oturum Açın hesabınız yoksa
şimdi Üye Olunuz

Üye olmadan yorum gönder
  1. şifrelenir ikinci bir kişiyle paylaşılmaz spam olarak kullanılmaz
  • Karakter: 3000

Bir yazıya iki dakika içerisinde sadece bir yorum yazabilirsiniz. Yorumlarınızdan ötürü doğabilecek hukuki sonuçlarından Özgür Kocaeli Gazetesi sorumlu değildir. Yorum kuralları hakkında detaylı bilgi için buraya bakınız.

Bu sayfalarda yayınlanan yorumlar okurların kendine ait görüşleridir. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetersi hiç bir şekilde sorumlu tutulamaz.