1. HABERLER

  2. PERDE ARKASI

  3. Yerli karpuz, iki hafta sonra piyasada
Yerli karpuz, iki hafta sonra piyasada

Yerli karpuz, iki hafta sonra piyasada

İzmit başta olmak üzere, ilimizin farklı bölgelerinde üretilen yerli karpuz iki hafta sonra sofraları süslemeye başlayacak. Yerli üreticinin karpuzunun henüz olgunlaşmaya başladığı, gelişme

A+A-

İzmit başta olmak üzere, ilimizin farklı bölgelerinde üretilen yerli karpuz iki hafta sonra sofraları süslemeye başlayacak. Yerli üreticinin karpuzunun henüz olgunlaşmaya başladığı, gelişmesi için iki haftalık sürenin geçmesi gerektiği belirtildi.

BAYRAKTAR KARPUZU BU YIL İÇ PİYASAYA

Yerli karpuzun en fazla yetiştirildiği, ekildiği yer olar Bayraktar’da yetişen karpuz bu yıl kent piyasasına da verilecek. Geçen yıl Bayraktar karpuzunu İstanbul ve Antalyalı otel sahipleri daha tarladan kapatmış, yetişen tüm karpuzlar İzmit’e verilmeden bu illere götürülmüştü. Bayraktarlılar, bu yıl yetişen karpuzları Kocaelili vatandaşların da yiyebileceğini söyledi.

GEÇ EKİM YAPILDI

Yağışlı geçen günler, hava şartları karpuz ekimini de etkiledi. Yağışlar nedeniyle hasat geç yapıldı, yerli üretici de ekimini geç yaptı.  Aşırı yağışlar da sebze ve meyve üretiminde gecikmelere neden oldu. Bayraktar ve diğer bölgelerinde ekilen karpuzlar, henüz büyüme aşamasında. Lezzet ve büyüklük açısından, iki hafta sonra istenilen ölçüye gelecek. Kocaelili vatandaşlar da, Bayraktar karpuzunu bu yıl sofralarında görecek, yiyecek.

Bu haber toplam 1192 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.