- 16 May 2018 - 16:57 G: 19 May 2020 - 19:02

İftarda ne pişirsem?

İftarda ne pişirsem?

mask
İftarda ne pişirsem?

RAMAZANIN İLK ÇORBASI: KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek 2 adet orta boy havuç 1 adet orta boy kuru soğan 1 diş sarımsak 6 su bardağı sıcak su Terbiyesi için: 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber Püf Noktası Çorbanın yapımında düdüklü tencere kullanmayı tercih ederseniz pişirme süresini kısaltmış olursunuz. Pişirme Önerisi Küçük parçalar halinde doğradığınız kuru soğan ve havucu yağda kavurduktan sonra sıcak su ve kırmızı mercimek ilavesiyle özleşene kadar pişirebilir sonrasında terbiye karışımıyla kaynatabilirsiniz. Çorbayı et ya da tavuk suyuyla hazırlayabilirsiniz. Nasıl Yapılır? Ayıkladığınız kırmızı mercimeği bol suda yıkadıktan sonra suyunu süzdürün. Kabuğunu soyduğunuz kuru soğan, havuç ve sarımsağı küçük parçalar halinde kesin. Kırmızı mercimekle birlikte tencereye aldığınız doğranmış sebzelerin üzerine sıcak suyu kattıktan sonra kısık ateşte 35-40 dakika kadar pişirin. Kırmızı mercimekler yumuşayana kadar pişirdiğiniz çorbayı, blenderdan geçirerek püre haline getirin. Kıvamı koyu geldiyse az bir miktar sıcak su katın. Çorbanın terbiyesi için; ayçiçek yağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın. Unu hafif bir renk alana kadar kavurduktan sonra domates salçası, tuz ve karabiber ekleyin. Sıcak durumda olan çorbadan bir miktar katıp hazırladığınız salçalı terbiye karışımının kıvamını açtıktan sonra çorba tenceresine aktarın. Kırmızı mercimek çorbasını kısık ateşte 3-5 dakika kadar kaynattıktan sonra sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın. Servis Önerisi Çorbayı, kruton ekmek küpleriyle birlikte servis edebilirsiniz.

2/3
mask

KİRDE KEBABI TARİFİ - 500 gr julyen doğranmış kuzu eti - 1 adet kuru soğan - 1 adet domates - 1 yemek kaşığı domates salçası - Sıvı yağ - Karabiber - Tuz KREBİ İÇİN; - 2 su bardağı süt - 2 yumurta - 1,5 su bardağı un - Maydanoz - Bir tutam tuz ÜZERİ İÇİN; - Yoğurt - Tereyağı - Pulbiber HAZIRLANIŞI Jülyen kesilmiş kuzu etini 2 yemek kaşığı zeytinyağında rengi değişene kadar soteleyin. Soğanları ufak ufak küp şeklinde doğrayın, orta ateşte pişirmeye devam edin. Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve salça ile birlikte ekleyin. 1 su bardağı su ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyip etler pişene kadar pişirin. Krep İçin: Bir kaseye tüm malzemeleri ekleyip karıştırın. Ufak ebattaki krep tavasına çok dolu olmayacak şekilde karışımı dökün. İnce bir krep olmalı. ( tavanızın büyüklüğüne göre ölçüyü siz ayarlayabilirsiniz) Tüm krep malzemesini aynı şekilde önlü, arkalı pişirin. Servis tabağına önce krep, arasına et olmak üzere 4 kat yapın. En üste yoğurt ve tereyağında kızdırılmış pul biber dökerek servis yapın. Afiyet olsun.

3/3
mask

GÜLLAÇ Malzemeler 12 adet güllaç yaprağı 6 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 1/2 çay bardağı gül suyu 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi Üzeri için: 2 yemek kaşığı toz antep fıstığı Püf Noktası Nişastalı güllaç yaprakları sütü düşündüğünüzün aksine çok çabuk bir şekilde içecektir. Süt oranını damak tadınıza göre azaltıp, arttırabilirsiniz.Ramazan ayında edindiğiniz güllaç yapraklarını; oda ısısında, kuru bir yerde saklayıp, daha sonra da kullanabilirsiniz. Pişirme Önerisi Kaynama noktasına gelen sütü ocaktan aldıktan sonra toz şekeri ekleyin ve sütün sıcaklığı ile erimesini sağlayın. Toz şekeri, süt ile birlikte kaynatmadığınız için mideniz yanmaz ve şerbetin rengi süt beyazlığında kalır.Tatlının kolay dilimlenebilmesi için dikdörtgen bir servis tepsisi kullanın.Servisi için:Süslemede, kiraz şekeri ve toz Antep fıstığı kullanabilirsiniz. Nasıl Yapılır? Sütü derin bir tencereye aktarın ve kaynatın. Kaynamakta olan süte toz şekeri ekleyin. Ocaktan alın ve karıştırarak toz şekerin erimesini sağlayın. Son olarak; gül suyunu ilave edin. Ilınması için 2- 3 dakika kadar bekletin. Güllaç yapraklarını küçük parçalar halinde kırın. Tepsinin tabanını bir kat güllaç yaprağı ile kaplayın. Hazırladığınız sütlü karışımdan azar azar ekleyerek, yaprakları ıslatın. İnce çekilmiş ceviz içi serpiştirin. Aynı işlemi güllaç yaprakları bitene kadar tekrarlayın. Kalan sütü; en üstte kalan güllaç yapraklarının üzerine gelecek şekilde ekleyin. Tatlıyı, sütlü şerbetini çekmesi için 10 dakika kadar oda ısısında bekletin. Şerbetini çeken tatlıyı kare halinde dilimleyin. Dilimlerin orta kısmına gelecek şekilde nar tanesi ve arzuya göre ceviz içi serpiştirin. Buzdolabında 1 saat kadar beklettikten sonra soğuk olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın. Servis Önerisi Güllaçların üzerini kiraz şekeri ya da nar taneleri ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

16 May 2018 - 16:57 - Gündem --- Okunma

Son bir ayda ozgurkocaeli.com.tr sitesinde 6.469.560 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


PERSONELLER ALINACAKTIR

PERSONEL ALINACAKTIRİnşaat sektöründe faaliyet gösteren firmamıza beton delme, kırma ve su izolasyonu işlerinde çalıştırılmak üzere USTA, USTA YARDIMC...

KALİTELİ İNŞAATLIK ÇAM KERESTE

KALİTELİ İNŞAATLIK ÇAM KERESTE 1270 TL/m3 Çatı - Kalıp - Kamelya Malzemelerinde Aradığınız Her Şey Ekonomik Fiyatlarla Burada! KERESTE PAZARI - H...

ŞOFÖRLER ARANMAKTADIR

İzmit ve civarında ikamet eden25-40 yaş arası ağır vasıta ehliyetli SRC ve psikoteknik belgeleri olan askerliğini yapmış  ŞOFÖRLER aranmaktadır GÜLENE...

MOTO KURYE ARANIYOR

A2 ve B sınıfı ehliyetli motorsiklet kullanan Yahya Kaptan'da marketten evlere servis yapacak18-30 yaş arasıELEMAN aranıyorTel:0 532 211 61 54

SATILIK TARLA

Kandıra Kocakaymaz’da SATILIK TARLA Kadastro yolu var, Kandıra yoluna organize sanayiye ve bölge okuluna 800 m mesafededir. Zemini düz olup 1/50.000...

ARGON VE ELEKTROT KAYNAKÇISI

Teknik okul mezunu ,usta veya yetiştirilmek üzere ARGON VE ELEKTROT KAYNAKÇISI aranmaktadır Adres: Sanayi Mah. Namzet Sok.İzmit Tel: 0541 851 51 46

PERSONEL ARANIYOR

Mekanik tesisat taahhüt sektöründe faaliyet gösteren firmamızda çalışacak MAKİNE MÜHENDİSLERİ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI C SINIFI TESİSAT FORMENİ SIHHİ...

PERSONEL VE İŞÇİ KONAKLAMA YERİ

Derince merkezde işçi konaklama yeri mevcuttur. Odalarımız içerisinde mini buzdolabı, tv ve banyo bulunmaktadır. Konaklama kapasitesi 40 kişiliktir....

TAŞINMADAN BİZİ ARAYIN

MERT ASANSÖRLÜ EVDEN EVE NAKLİYAT, Tek Fiyat 900 TL Tel: 0 532 552 53 08 0 262 322 23 70