DEPLASE HATLARI DEĞİŞECEK
Derince ve D-100’ün trafiğini rahatlatacak olan Derince Limanı-TEM Otoyol Bağlantı Yolu projesi kapsamında çalışmalar TEM bölgesinde devam ediyor. TEM Otoyolu’na bağlantıyı sağlayacak alt geçitli kavşağın çalışması ile başlanan inşaatta, İSU’nun deplase hatlarını değiştirmesiyle belirlenen güzergahtan Derince D-100’e inilecek. Karayolları, D-100’de yan yolları tamamladıktan sonra 3 katlı kavşak çalışmasını başlatacak ve böylece kent merkezi trafiği çok aksatılmadan proje tamamlanacak.
BORULAR YERLEŞTİRİLİYOR: Proje kapsamında yapılacak yeni yol öncesi güzergahta İSU ekipleri, deplase çalışması kapsamında borular değiştiriliyor.
ŞANTİYEYİ KURMUŞTU
Söz konusu inşaatın ihalesini 912 milyon lira ile alan Avos Grup İnşaat, Derince Çınarlı Mahallesi Esentepe kesiminde bulunan Bölge Trafik Şube Müdürlüğünün yanında yer alan ve 1999 Marmara Depreminde polis teşkilatının üst düzey yöneticileri için prefabrik konulan alanda şantiyesini kurdu. Şantiyenin kurulduğu alanın hemen yanında TEM üzerinde inşaat çalışması başladı. TEM’den D-100’e geçiş için İSU, SEDAŞ, İZGAZ ve Telekom’un deplase hatlarını tamamlaması bekleniyor.
YÜZDE 70’İ BİTİRİLDİ
TEM’de 4 koldan oluşan kavşağın yapımı tamamlandıktan sonra Karayolları; 1,4 kilometre uzunluğundaki yolun mahalle arasında yapım çalışmasına başlayacak. İSU’nun bu alanda bulunan 400 ve 800’lük büyük borularının deplase hatlarının yüzde 70’i tamamlandı. Çalışmanın iki ay içinde tamamlanması bekleniyor. Tamamlanan çalışma ile birlikte D-100’e doğru yol çalışması başlayacak.
ŞEMAYLA AÇIKLANDI: Yapılacak bağlantı yolu ve kavşağın nereden geçeceği ve D-100 ile TEM Otoyolu’nun nasıl bağlanacağı şemayla açıklandı.
2025’TE TAMAMLANACAK
Karayolları, mart ayında D-100’de yan yollarını yapmaya başlayacak. Yan yollar tamamlandıktan sonra D-100 üzerindeki 3 katlı kavşağın yapımına geçilecek. 2025 yılında Derince Limanı ile TEM bağlantı yolunun tamamlanması ve yolun araç geçişlerine açılması planlanıyor. Ancak hava koşullarının izin vermesi halinde bu planının belirlenen aralıkta tamamen hayata geçeceği de yetkililer tarafından altı çizilerek açıklandı.
2 KAVŞAK VE 5 KÖPRÜ YAPILACAK
Derince Limanı D-100 ve TEM Otoyol Bağlantı Yolu projesi üzerinde mevcutta Devlet Demir Yolları köprüsü, D-100 alt geçit köprüsü ve TEM alt geçit köprüsü bulunuyor. Proje Derince Limanı’ndan başlayıp Devlet Demir Yolları köprülerinin üstünden geçerek D-100 üzerinde 3 katlı kavşak ile geçip farklı seviyeli (trompet) kavşakla TEM otoyoluna bağlanacak. Bu kesimde güzergahı dikine kesen D-100, yer altına alınan bir battı-çıktı ile geçilecek şekilde tasarlandı. Proje kapsamında 1,7 kilometrelik yol; 5 köprü ve 2 kavşak yapılacak.
BU BÖLGEDE İNŞAAT SÜRÜYOR: Derince Limanı’nı TEM Otoyolu’na bağlayacak yeni güzergah için kazı çalışmaları devam ediyor.
Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Yorumlar
(12)Derinceli - Derince limanı Dubai port çökülen evyap port yılport tun asıl sahipleri Erdoğan Yıldırım aileleri Abraham oviç ve Arap ortaklıdır diğerleri göstermelik işletmecilerdir halkın parasıyla halkı yönetmek Budur
Valeri - 2030 a bitmez plajyolundan kurucesmeye tramvay yolunu 4 senede bitiremefiler bu hic bitmez
Kibar Doğu - 2025 e siz 2 - 3 yıl daha ekleyiniz.Çenesuyu ndaki bahçe bile 1,5-2 yıl sonra ancak bitti sayılır
Atmaca - Peki bu yol devreye girdiğinde batı çıkışı iptal mi olacak
İsmayilmaz - Bence iptal edilsin. Batı giselerinin olduğu kısım D100 dahil edilsin. Kuruçeşme girişindeki trafik kesmekesi son bulur. D100 sağa sola girmeden düz bı şekilde devam eder.
Kaan - ne alakası var niye kaldırılsın. Bu Derince çıkışı, öteki İzmit çıkışı.
Tiyatrocu - niye iptal olsun kardeşim, koca yol kaldırılır mı ?
Sinan d - Sayın Yazar; Liman ve çevresindeki fabrikaların servis yolu yapılmadan demiryolu köprüsü yıkılıp yenisi yapılamaz. Bir yıl önceki yazınızda 29 Haziran da bitecek yazmıştınız. Hatırlatayım.
Zafer Bizimdir. - Eskiyoldaki kavşak ve battı çıktı bir an evvel başlasa iyi olurdu.. Ne bekliyorlar ki. Yukarıdaki çalışma ile aşağıdaki çalışmanın ne bağlantısı var
Derinceli - Bu tempoyla bu iş o sürede zor gibi ben o mıntıkada oturuyorum her gün merak edip bakıyorum çalışan sadece bir kazık çakma makinası başka bir araç yok isu şu an boru ďöşüyor deplase etmek için önümüz kış zor harfiyat zor nakletmek zor inşallah bitirirler
3000 Yıldır.... - Ana yol direk geçisi kolaylastırırken ..diğer yolları kentsa Alikahya fabrilar icin yapılan ahtopot kolları gibi bir sürü giriş çıkış yapmasınız inşallah...
tam bir mühendislik rezilliği dir...hindistan dan mühendis getirselerdi daha iyi planlardı....
Yahya kaptan yenişehir köprüsün altıda aynı kökten değişmelidir bu yol eşeği salıp.yol yapmaya benzemiş..Burdada mühendisi salmışlar..
Sinan D - Derince Eskiyol mevkiinde kuzey yan yolun altında 2200 mm çapında içme suyu hattı bulunuyor. İlgililere hatırlatayım, ne olur- ne olmaz.
Derinceli - Her gecisimde bakiyorum bir tane makine var oda calisir gibi yapiyor kac ay gecti calissalardi coktan asagi yola inilmisti secim sonrasi umarim durmaz kisin zaten beton dokulmez insaat isleri yavaslar
Derinceli Inşaat Ustas - inşaatdan anlamadığın belli biz rusyada - 35 derecede beton döküyorduk Türkiyedede dökülüyor aslında bilmediğin mahçup olurmusun bilmiyorum bilmediğin konularda gevezelik yapma sonra kelek olursun
Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Sitemizin Topluluk Kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmaz. Yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.