Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim İş) Kocaeli 1 Nolu Şubesi 1. olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Eğitim İş Kocaeli 1 Nolu Şube’nin mevcut başkanı Emine Çalık, 2 dönemdir başkanlık görevini yürüttüğü için tüzük gereği aday olamadı. Çalık’tan boşalan başkanlık görevine İzmit Ziya Gökalp İlkokulu müdür yardımcısı Coşkun Sarı ile Eğitim İş 1 Nolu Şube Eğitim Sekreteri Sabri Mutlu aday oldu. Kongre pandemi kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştirildi. Katılımcılara girişte maske dağıtıldı.

SABRİ MUTLU KAZANDI
Aday konuşmalarının ardından sandık başına giden üyelerin de tercihi Sabri Mutlu oldu. 213 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu genel kurulda 114 oy alan Sabri Mutlu sendikanın yeni şube başkanı oldu. Diğer aday Coşkun Sarı ise 51 oy alarak liste dışı kaldı.
EĞİTİM İŞ KOCAELİ 1 NOLU ŞUBE YÖNETİMİ
Tuğba Topal
Sabri Mutlu
Nazın Durmuş
Gül Kanoğlu İzkavas
Zeynep Gerim
Osman Kalyon
Ersin Tolga Başbay
ŞUBE DENETLEME KURULU
Emine Çalık 118 oy
Onur Aslan 115 oy
Bülent Uğrasız 115 oy
ŞUBE DİSİPLİN KURULU
Çağdaş Özgür Meydan 121 oy
Özgür Dokuz 121 oy
Cantürk Şanal 110 oy
GENEL MERKEZ DELEGELERİ
Emine Çalık 108 oy
Bülent Uğrasız 105 oy
Sabri Mutlu 98 oy
Nazım Durmuş 95 oy
Cem Uçak 95 oy
Deniz Alkan 90 oy
Özgür Dokuz 89 oy
Zeynep Gerim 89 oy
Cantürk Şanal 75 oy

“GÜCÜMÜZÜ ÜYEMİZDEN ALIYORUZ”
Kongrede konuşan mevcut başkan Emine Çalık, “Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Atatürk ilke ve devrimlerinin yok edilmek istendiği günlerde ekip arkadaşlarımızla göreve geldik ve mücadelemizi sürdürüyoruz. Siyasi iktidar onarılmaz yaralar açtı. En büyük yarayı ise eğitim sisteminde açtılar. Eğitim sisteminden bilimsellik çıkarılmak istendi. Yandaş yöneticilerin atanmasıyla eğitim kurumlarında kaos yukarılara taşındı. Bu şartlar sendikal mücadele ağır darbeler aldı. Biz gücümüzü hiçbir dernekten, cemaatten almıyoruz, gücümüzü üyelerimizden alıyoruz. Tüm eğitimcilerimizi kucaklamak için kurulduk. Örgütümüzün yüzde 65’i kadın üyelerden oluşuyor. 3 yıldır elimden geldiğince sonuna kadar mücadele ettim. Gidilmedik okul bırakmadık. Yaşasın Eğitim İş, yaşasın mücadelemiz” dedi.

PARMAK SALLAMA TARTIŞMASI
Tüzük gereği yeniden aday olmayan mevcut başkan Emine Çalık ile başkan adaylarından Coşkun Sarı arasından parmak sallama gerginliği yaşandı. Konuşmasında “Halifeliğin kaldırılmasını kutladığımızda maalesef bu salondan sadece bir kişi vardı. Uğur Mumcu'yu anarken de yoktu” diyerek mevcut yönetimi eleştiren Sarı’ya cevap veren Çalık “Ben isterdim ki biz projelerle yarışalım. Uğur Mumcu hepimizin değeridir. Yanlış anlamayın. Biz birileri gibi etik olmayan davranışlar yapmayacağız” dedi. Emine Çalık’ın eleştirilere cevap verdiği konuşması sırasındaki el hareketlerine tepki gösteren başkan adayı Coşkun Sarı, “Bu heyecanınız, parmak sallamanız üyelerimize sökmez. Parmak sallamakla başarı sağlansa biz bugün yetkili sendika oluruz. Siz bizi sadece denetlemeye adaysınız. Biz bu medeni cesareti göstermişiz, alanlarda neden olmadığımız eleştiremeyecek miyiz?” dedi.
ÜYELERİMİZİN HAKLARINI SAVUNACAĞIZ
Kongre adaylarından Sabri Mutlu, “Bizler ilkelerimizden taviz vermeden çalışmak için adayız. Yapılacak mücadeleye katkı vereceğiz. Yetkili sendika olabilmek için sürdürebilir büyüme sunmaya adayız. Üyelerimizin özlük haklarını savunacağız. Yapacağımız anket çalışmalarımızla üyelerimizin taleplerini, görüşlerini alacağız. Sadece kendim için değil arkadaşlarım için desteklerinizi bekliyoruz” şeklinde konuştu
“TEMSİL İÇİN BURADAYIZ”
Mutlu’nun ardından konuşan adaylardan Coşkun Sarı, “Kocaeli’ye ekim ayında atandım. O gün ilk ziyaretime Emine hanım geldi. Birkaç eleştirim olacak. Halifeliğin kaldırılmasını kutladığımızda maalesef bu salondan sadece bir kişi vardı. Uğur Mumcu'yu anarken de yoktu. Hep birlikte güzel işlere imza atacağımızın müjdesini veriyorum. Covid sürecinde okulları pek fazla ziyaret edemeyeceğiz fakat mükemmel bir süreç yürüteceğimize inancımız tam. Alanında uzman kişilerle yönetime talibiz. Bizim en büyük başarımız insanlara sendikalı olmanın önemini anlatmak olacak. İnsanlar kendileri üye olmak için burada olacak. Kendimiz için değil sizleri temsil etmek için buradayız” dedi.
“ONURUMLA GİDİYORUM”
Coşkun Sarı’nın sözlerine cevap veren Eğitim İş Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı Emin Çalık, “Tüzük bir kez delinirse hep delinir. 2 dönem kuralı kaldırılsın mı? Dendiğin de ilk karşı çıkanda ben oldum. Biz birileri gibi etik olmayan davranışlar yapmayacağız dedik. Amacımız sendikamızı kurumsallaştırmaktır. Eğitim-İş 1 Nolu Şube Emine Çalık’ın şubesi denmemesi için çaba gösterdik. Biz herkesin önerisi alarak bugün ki adaylar ortaya çıktı. Bir kez daha aday olma hakkım olsa dahi aday olmayacaktım. Çünkü ben yapacağımı yaptım. Benim göremediğimi gören insanların göreve gelmesi gerekiyor. Bizim nasıl mücadele ettiğimizi halkımız gördü. Bugün gerçekten emek veren, projeleri olan ekibe destek vermenizi istiyoruz. Bugün onurumla gidiyorum” dedi.
“PARMAK SALLAMANIZ BİZE SÖKMEZ”
Çalık’ın ardından söz alan Coşkun Sarı, “Emine hanım benim konuşmalarımı anlamamış. Emine hanım siz yönetime aday değilsiniz. Bu heyecanınız, parmak sallamanız üyelerimize sökmez. Parmak sallamakla başarı sağlansa biz bugün yetkili sendika oluruz. Siz bizi sadece denetlemeye adaysınız. Biz bu medeni cesareti göstermişiz, alanlarda neden olmadığımızı eleştiremeyecek miyiz? Biz sadece Atatürk’ün adamıyız. 3 yıldır, siz yöneticileri tanıyamadıysanız size anlatılanlar bir dolu hikayedir. Biz neden yetkili sendika olamayalım. Kim bu sendika ‘Babamızın malı değil’ diyorsa bilinç altında bu sendikaya sahip olmak vardır” dedi.
COŞKUN SARI’NIN YÖNETİMİ
YÖNETİM KURULU ADAYLARI
Coşkun Sarı, Mustafa Çakır, Pınar Pınarlı, Mustafa Çağdaş Çandır,
Muzaffer Oğuz, Gaye Kurt Kaban, Fatih Tuncay.
DENETLEME KURULU ADAYLARI
Ayşe Müge Şahin, Pınar Genç Topçuoğlu.
DİSİPLİN KURULU ADAYLARI
Ali Bayramoğlu, Şule Türker.
ÜST KURUL DELEGE ADAYLARI
Coşkun Sarı, Mustafa Çakır, Mustafa Çağdaş Çandır, Pınar Pınarlı, Servet Yaman, Fatih Tuncay, Muzaffer Oğuz.
SABRİ MUTLU’NUN YÖNETİMİ
Sabir Mutlu, Nazım Durmuş, Zeynep Gerim, Gül Kanoğlu İzkavas, Osman Kalyon, Ersin Tolga Başbay, Tuğba Topal.
DENETLEME KURULU ADAYLARI
Emine Çalık, Bülent Uğrasız, Onur Aslan.
DİSİPLİN KURULU ADAYLARI
Cantürk Şanal, Özgür Dokuz, Çağdaş Özgür Meydan.
ÜST KURUL DELEGE ADAYLARI
Emine Çalık, Bülent Uğrasız, Sabri Mutlu, Zeynep Gerim, Cantük Şanal, Özgür Dokuz, Deniz Alkan, Osman Kalyon, Nazım Durmuş.
Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.