Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği (KOHAYDER) Yahyakaptan’da 11 Aralık Cuma günü zehirli iğneyle öldürülen köpeklerle ilgili İzmit Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulundu. Köpeklerin öldürülmesi olayını gerçekleştiren İzmit Belediyesi Veteriner Müdürlüğünde çalışan 4 kişi gözaltına alınmıştı. Ardından İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Veteriner Müdürlüğündeki tüm personelin açığa alındığını duyurmuştu.
SUÇ DUYURUSU
Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği Başkanı Gonca Çelik Ketenağ, Başkan Yardımcısı İlksen Aydın ve gönüllü üye Çiğdem Yetiştiren Kocaeli Adliyesine gelerek suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda bulunulmasının ardından dernek başkanı Keteneğ adliye önünde konu ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.

“50 KÖPEK KAYIP”
KOHAYDER Başkanı Gonca Çelik Ketenağ şu ifadeleri kullandı; “Cuma sabahı 3 cansız bedenle karşılaştık. İzmit Belediyesi Veterinerlik İşler Müdürlüğünün açıklamasına göre bunlardan hiçbir şekilde haberleri yoktu. Ancak emniyetin yaptığı araştırmalar sonucunda İzmit Belediyesi Veteriner İşler Personelinin bunu yaptığı ortaya çıktı. 50’ye yakın köpeğimiz kayıp. Ölüsü ya da dirisi nerede bilmiyoruz.
“SÜREK AVI GERÇEKLEŞTİRİLMİŞ”
Bizler sırtımızdan kalleşçe vurulmuşuz haftalardır. Bunu acı bir şekilde öğrendik. İki haftadır sürek avı yapılıyormuş. Küpeli, küpesiz hayvanlar uyuşturucu iğneyle vuruluyormuş. Köpekleri bayıltmak için kullanılan bu iğneler normalde bakanlık onayıyla alınır. Bu iğneler belli ki başka bir ilaçla temin edilmiş. Bunun incelenmesini istiyoruz.

“CELLATLAR CEZALANDIRILSIN”
Müdür hala görevindeymiş. Bu bizi hayal kırıklığına uğrattı. Müdürün talimatı olmadan böyle bir şey yapılamaz. Buradaki amaç Fatma Hanım’a köpek şikayeti gitmesin diye özellik sokağa çıkma yasağı saatlerinde av başlatılmış. Bu olaylar örtbas edilmesin. Gerçek suçluların arkasında kimse durmasın. Cellatlar cezalandırılsın.
“HAİN PLANLAR YAPILMIŞ”
Diğer hayvanların cesetleri nerede? Suçlular bulunmaz ise katil İzmit Belediyesi olacak ve bu böyle devam edecek. Bu ilaçlar yasaklandı. Biz yaklaşık 3 hafta önce belediye ile görüşme yaptık. Bunun yerine yakalama kafesi önerdik. Bunun sözünü aldık biz kapıdan çıkarken arkamızdan hain planlar yapıldı. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Gerçekten yüreklerine vicdanlarına sesleniyorum. 50’ye yakın köpek ise ortada yok. Diriler mi ölüler mi bilmiyoruz. Sanki bir kabus yaşıyoruz. Bu bir katliamdır.”

Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Yorumlar
(11)Yazık... - Bundan birkaç gün önce yavru köpekler öldü yahyahaptanda neden ortalığı ayağa kaldirmadiniz
Çok samimiyetsizsiniz
Reyes - Bıktım cidden bıktım işe giderken köpek korkusundan yol değiştirmekten saldıracaklar korkusundan bıktım artık neymiş saldırmıyorlarmış bırakın artık bunları cidden belediyeler önlem alsın
İzmitli - Bırakın bu linç girişimini ihmal varsa çıkar ortaya. Belediyeye çamur atmayın belediyenin hayvanlar için bir çok çalışması oldu. O zaman hayvansever değildiniz şimdi mi oldunuz.
Yahyakaptan - Kendi sokağıma girmekten korkuyorum artık, her yer başıboş sokak köpeği ile doldu. Beslersen bir şey yapmaz demeyin. Çete oldukları için saldırganlar. 1 - 2 tane değil ki. Kendi cins köpeklerini gezdirenlerin bile elinde sopa var bunlardan korumak için. Sorun gitgide büyüyor.
Benimo - Etraf köpek kaynıyor.sabah saatlerinde insan ise gdemiyor..alın evinize basleyin sokakta kalmasınlar .bu tür seylerede maruz kalmzlar..ağzı olan konsyor
41100 - gonca çelik hanım sonuna kadar arkanızdayız ve haklısınız başkanın haberi olmadan bu büyük operasyon yapılamaz fatma hanım sevgisini ve saygısını kaybetmiştir.
Zagor - KOPEKLERI VURANLAR APTALMI YAAA ; GIDIP TEK BAŞINA VURACAK TA ; IGNEYI BULACAK TAAA ; BELEDIYENIN ARACIYLA GIDIP OLDUREK TEEEEE ; BUNA CESARET GOSTERCEK TEE ; ADAMLAR APTALMI YAAAA ; KIMSEYI APTAL YERİNE KOYMAYIN ; 6-7 BIN TL MAAŞ ALAN INSANLAR NIYE GITSIN KOPEKLERI OLDURSUN DURUP DURURKEN ; ÇIKIN KONUŞUN ARKADASLAR EMIR ALDIK VE UYGULADIK DIYE KORKMAYIN
Aynen Böyle Oldu - istanbulda organize kötülük deyip belediye şöförünüde bu kafa işten atmıştı emir veren terleme yapıyordu
İzmitli - Allah razı olsun sizin gibi insanlardan bunlar göz önüne gelenler kim bilir daha ne acılar çeken hayvanlar olmuştur gizli kuytu köşelerde vah vah zavallı çaresiz hayvanlar
Partili - İzmit Kent Konseyi yönetim kurulu üyesi izmit belediyesini mahkemeye verdi. Gerçekten ideolojik olup her alanda kayıtsız şartsız sizi destekleyen Atatürkçü kurumları belediyede görünce yılan görmüş gibi yüzünüzü ekşitin. Yağlayıp balladığınız kurumlar da ilk fırsatta sizi mahkemeye versin.
Gülüyoruz sadece ne diyelim. MHP'li vurmuş liberal mahkemeye vermiş. Atatürkçüler de hani bana hani bana demişşş
Bg - bu mahkeme ile Ataturk'u yanyana getirmen acizliktir. Hiç unutmam başkan hürriyetin bilboardlardaki sözünü Ataturk'cuyuz cunku boyle gucluyuz iste sizler busunuz ama artik yemez hayvan terli sahte ataturkculer
Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Sitemizin Topluluk Kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmaz. Yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.