AKSAMA YAŞANDI
İzmit- Kandıra arasında yapılacak duble yol yapım çalışması için ilk adım 2015 yılında atılmıştı. İhale yapıldı, yol yapımını üstlenen firma belirlendi. 2016 yılında İzmit Otogar mevkiinde görkemli bir temel atma töreni gerçekleştirildi. Ancak yolun yapımına bir türlü başlanamadı. İhale edilen yolun yapımını üstlenen firma çalışmalara başlamadı. Neden başlamadığı yönünde bilgilendirilme yapılmadı.
KAZALAR ARTTI
İzmit- Kandıra arasındaki mevcut yolda trafik kazaları arttı, birçok vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaşanan kazaların ardından kamuoyunda tepkiler oluştu. İktidar partisinin ilimizdeki milletvekilleri, yol yapımının başlaması için baskı ilgili bakanlıkla diyaloğa geçti. Beklenen gelişme yaşandı. İzmit-Kandıra arasındaki 40 kilometrelik duble yolun yapımı için ikinci kez ihale yapıldı. İhaleyi, ilimizde de birçok projeyi tamamlayan Kalyon firması kazandı. Yol yapım çalışması geçtiğimiz mayıs ayında başladı.
KAMULAŞTIRMA SORUNU
Karayolları İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü, projesi çizilen, güzergâhı belirlenen yolun yapımına geçtiğimiz mayıs alında kazmayı vurdu. Ancak bu kez de yolun yapımını yavaşlatan kamulaştırma çalışmaları engel olmaya başladı. Yolun geçeceği arazi sahipleri ile Karayolları arasında bedel üzerinde uzlaşma sorunu yaşanmaya başlandı.

TURGAY ÇOLAK- Karayolları 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak, projenin önündeki en büyük engelin kamulaştırma olduğunu söyledi. Çolak, “Kamulaştırma projeyi yavaşlatsa bile yolu söz verdiğimiz tarihte bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.
19 KİLOMETRE KAMULAŞTIRILDI
Karayolları 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak, yol yapımının aksamaması için yolun geçeceği arazi sahipleriyle birebir görüşmeler başlattı. Çok sayıda arazi sahibi ikna edildi ve kamulaştırma paraları peşin olarak yatırıldı. Firma, kamulaştırması tamamlanan alanlarda yol yapım çalışmasını hızlandırdı. Şimdiye kadar 40 kilometrelik yolun 19 kilometresinde kamulaştırma tamamlandı ve bu alanlarda yol yapım çalışması hızlı bir şekilde sürüyor.

TOPRAK KAZISI- Yol güzergâhındaki toprak sıyırma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.
30 MİLYON TL ÖDEME
Gazetemize konuşan Karayolları İstanbul 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak, “Şu ana kadar birebir görüşmelerimizle, konu mahkemelere taşınmadan 19 kilometrelik alanda kamulaştırma yaptık. 30 milyon TL para ödemesi yaptık. Kamulaştırma çalışmaları süren alanlar için de 30 milyon TL daha ödeme yapılacağını düşünüyoruz. Kamulaştırma bedelleri çok yüksek. Çoğu zaman kamulaştırma bedelleri, yol yapım bedelinin üzerine çıkıyor” dedi.

HUMMALI ÇALIŞMA – İzmit- Kandıra arasında yapılacak duble yol çalışması tüm hızıyla sürüyor. Çalışmalar daha çok kamulaştırma çalışmaları tamamlanmış 7 ve 13’ncü kilometreler arasındaki Çubuklubala Köyü mevkiinde sürüyor.
İKİNCİ BİR YOL OLACAK
İzmit-Kandıra arasında yapılacak duble yolun mevcut yol güzergahında veya mevcut yolun genişletilerek yapıldığı biliniyor kamuoyunda. Ancak, öyle değil. İkinci bir yol yapılıyor. Yapımı süren duble yolun güzergahı, mevcut yolun bazı bölgelerde kuzey bazı bölgelerde ise güney kısmından geçiyor. Yol güzergâhı boyunca birçok köprü, menfez ve kavşak yapılıyor.

KÖPRÜLER YAPILIYOR- İzmit- Kandıra arasında kamulaştırılan 19 kilometrelik alan içerisinde sadece 18 köprü bulunuyor. Çubuklu Köyü mevkiinde yapılan köprü tamamlanmak üzere.
25 KAVŞAK, 18 KÖPRÜ
İzmit- Kandıra arasında yapılacak 40 kilometrelik duble yol güzergahında kamulaştırılan ve yol yapım çalışmalarının devam ettiği alanda 25 kavşak, 18 köprü, 13 menfez bulunuyor. Halen on adet menfez betonarme imalatı devam ediyor. Çalışmalar yoğun olarak Çubuklubala mevkii ve F Tipi Cezaevi’nin alt kısmında geçen bölgelerde devam ediyor. Bu bölgelerde köprü, kavşak, menfez ve alt geçit çalışmalarının yanı sıra kazı, toprak sıyırma çalışması sürüyor. Karayolları İstanbul 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak, süren çalışmaların aksamaması ve yolun zamanında bitirilmesi için olağanüstü bir çaba içerisinde olduklarını belirtti ve yolun yapım süresinde tamamlayacakları müjdesini verdi.
.jpg?)
AĞAÇLAR KESİLDİ- Kamulaştırılan alanların içerisinde kalan çam ağaçları Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından kontrollü olarak kesildi.
Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Yorumlar
(20)Yassibağli - Turgay bey kime nerde nasıl para vermişsiniz belgeleriyle acıklarmısınız kamulaştırılan 3500 mt arsama 300 milyar değer biçiliyor yıl 2021 burdan boş yorum yapanlara sesleniyorum kandıra yoluna sıfır 800 mt cephesi olan belediyenin tüm imkanlarından yararlanan elektirik su doğal gaz vs vs mevcut olan İzmit merkez 15 dk yeşilova merkeze 5 dk mesafedeki 3500 mk arsama 300 miyar değer yeterli görene gelsin bedavaya vericem not bir daire 80 m2 400 milyar saygılar turagay bey
izmitli - mevcut yolu genişletmek yerine yeni bir güzergah açmak bana mantıklı gelmedi, neden yapıldı onuda bilemiyoz, yok olan bidünya ev arsa tarla yeşil alan orman olacak bu yeni güzergahla, zaten vardı mevcut yol genişletseniz onu çokmu zordu?
Ne Gerek! - Bu yol benim evimin önünde oluyor ve benim 19 yıllık mahallem evim bu yol yüzünden bu mevkiden kalkıyor..Simdi tum haber yazisini okudumda kamulaştırma yapılan her yere para ödemesi yapıldığını ve mahkemeye gidilmediği yazılmış pardonda biri gelip bize göstersin hangi aile sizin verdiginiz degerinin en alt seviyesinde verdiğiniz parayı kabul etmiş!!..Yalan yanlış haberlerle insanları kandırmayın..Kimseye para ödenmedi herkes mahkemeye gidiyor..Benim iki katlı evime ve evimin arkadasinda bulunan küçük besi çiftliğime verilen değer 250 bin tl dalga geçer gibi..Ne zorluklarla yapılan evlere üç kuruşluk para veriyorsunuz birde gelmiş burda her şey toz pembeymis gibi yazıyorsunuz..Yazık çok yazık..
Kartepeli41 - Birinizde Allah razı olsun desin be ne kadar nankör insanlar varmış ülkemizde. Size ne hizmet yakışır nede yol
KEMALCAN - senin tuzun kuru maşukiyelisin galiba
Zafer - İzmit kandıra arasındaki 40 km lik yoldan bahsediyor yazıda, kandıra Kefken yolu aynı kalıcak galiba,yolu kullananların yüzde doksanı Kefken cebeci kerpe istikametine devam ediyor.umarim buraları da yola ilave ederler
Izmitli - Kocaeli nin asıl sorunu Güney Marmara Otoyolu'dur. 9 yıldır yapılacak deniliyor. Bizim de sesimizi duyurun Cemalettin Bey
Karamürselli - Evet güney otoyolun bir evvel başlanmaşı gerekiyor fakat ne hikmetse bir türlü başlanmadı acaba özellikle kartepe,başiskele,ve nispeten,gölcük, karamürsel merkezlerde oturan tuzu kuru olanlarmı takoz,mu koyuyorlar insanın aklına gelmiyor değıl.CEMALLETTİN BEY sizin gibi kalemler gündeme getirebilir sizden bunu haber yapmanızı bekliyoruz.
Saane - Oyol bitti bre
Xxx - Ne odemesi kime yapilmis istimlak 2015 halen odeme yapmadiniz parayi pul ettiniz cikmissiniz odeme yapildi diye haber yapiyorsunuz hem dusuk bede verdiniz hemde odemediniz kayip ne olucak simdi
Tekin - Yol yapmak değil rant yolu yapiliyor eski yol takip edilse iyi olurdu kara yollarının zaman ında almış kenarlardan genişleme şansı var
Ad Veya Rumuz - Bu zamana kadar hayatını kaybedenlerin sorumluluğunu kim üstlenecek. O kadar gereksiz basit işlerle uğraştınız sıra buraya yeni geldi.
Doğrucu Davut - Yeşilova kavşağının bir an önce yapılması gerekiyor.
Murat - proje kapsamında var mı bilmiyorum ama Solaklar / Yeşilova ışıklarına köprülü kavşak, battı çıktı yada yapılabiliyorsa yonca kavşak yapılmalı. Bu ışıklar şuan kangren olmuş durumda. Kuzey Marmara tam kapasite açılıp hayat normale döndüğünde İzmit'e doğru gelen yoğun trafik bu ışıklarda şimdikinden daha uzun kuyruklara sebep olacak. Kandıra yolunu da kısım kısım açarlar umarım en azında şuan çalışmaların yoğun olduğu İzmit ile F tipi cezaevi arası biter bitmez açılmalı
Kartepeli - Güney Marmara otoyolu kamulaştırma ne zaman artık kaleme bile almıyorsunuz sayın Cemalettin bey.
Yatırımcı - Kandırada arsa fiyatları uçacak 2022de.
Mert İzmitli - çok geç kalındı çok.çok can gitti bu yol yapılana kadar.şimdiye kadar 100 defa yapılmalıydı..
Ixmitli - yoldan gitmedi gidenler kaç defa şahit olduk çıkış şeritinden inenleri hatta 2. çıkış şeridinden ters yöne gidenleri
Jeol.müh. Behzat Gönül - Bu yol yapımı bölge ekonomisinin gelişmesine fayda sağlar. Beklenen İstanbul depremi sonrası da oluşacak trafik yoğunluğunun kesintisiz olmasını da kolaylaştırır. Covid-19, deprem ve ulaşımın; siyaseti ve şakası olmaz. Ulaşımın durması başta sağlık ambulans hizmetini ve temel gıda ulaşımı durdumu, bir insanın tıkanan kan damarı gibi kalbi ve beyni etkiler. (Jeoloji Müh. Behzat Gönül / Kocaeli).
İsimsiz - Bedavaya verelim yerleri olurmu
İsimsiz - İnsanlar tabiki ölmesin ama insanların geçim kaynakları olan yerler istimlak edilirken değerinde alınsın derdimiz bu
Nazar - Devlet fazlasıyla ödeme yaptı bedende 100 m2 aldı keşke tamamını o bedel ile alsaydı
Bilal - Karar verin yollarda can vermektense bedavaya verin enazindan dua alirsiniz
Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Sitemizin Topluluk Kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmaz. Yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.