Örnek 1: Çok bilinen X firması A1, A2, A3 şeklinde iç cephe duvar boyası üretmiştir. Etiket üzerinde firma adıyla beraber altta da A1 için “klasik”, A2 için “egzotik” A3 için “fantastik” isimleri vermiştir. Tüketici tamamen reklam etkisiyle firma adına odaklanır. İsimlendirme kalite farkını gizlemek için ortaya atılmıştır. Hiçbir firma ürettiği ürünü size kalite sırasına göre sunmaz. Ancak tecrübeli bir boya ekibine danışmak isterseniz biz size boya badana ustası ekibini öneririz. Bilgi alma, keşif ve fiyatlandırma hizmetlerini tamamen ücretsiz bir şekilde sunduğu gibi garantili hizmet anlayışı çerçevesinde önce hizmet sonra ücret sistemiyle çalışmaktadır. Böylece hem malzeme hem de hizmet alırken mağdur olmamızsınız.

Örnek 2: İç cephe boya üretiminde iyi olan bir markanın aynı zamanda dış cephe, ahşap metal ve tavan boya üretiminde de iyi olduğu düşüncesi de yanlıştır. Boya seçimi boyacı ustası tarafından değerlendirilir. Değerlendirme kriterleri iklim koşulları, boyanacak zeminin malzemesi ve çevre koşulları şeklinde özetlense de oldukça karmaşık olduğundan bizzat keşif hizmeti gerekir. Ücretsiz keşif hizmetleri için Profesyonel Boya ile irtibata geçebilirsiniz.
İyi Boya Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?
· Kaliteli boya antipas, antiküf, antibakteriyel, silinebilir ve örümcek ağı önleyici olmalıdır.
· İyi boya boyanan yüzeyin nefes almasını sağlayarak çürümeleri engellemelidir. Kaliteli boya yüzeyde insan derisi gibi işlev görür yapıya nefes aldırır ama suyu geçirmez. Gözle görülmeyen gözeneklere sahiptir. Buna boyanın mikroporöz yapısı denir. Mikroporüz gözenek oranı iyi olan boya kaliteli boyadır.
· Kaliteli boya renk kapatma özelliği yüksek olmalıdır.
· Kaliteli boya olay uygulanabilir olmalı, damlama ve sıçratma yapmamalıdır.
· Dekoratif, şık olması için renk ve ton seçeneği bol olmalı. Mat ve parlak renkler bulunmalıdır.
· İyi boya için en önemli özellik hiç şüphesiz tüm koşullara karşı kendini ve rengini uzun süre muhafaza edebilmesidir.

Antiküf Boya Nedir?
Antiküf boya veya antibakteriyel boya olarak adlandırılan bu boya etrafı denizlerle çevrili ülkemizin kıyı bölgeleri ve ormanlık alanlarda kullanılması bina ömrünü uzattığı gibi hane halkının sağlığı için de önemlidir. Neden mi? Çünkü antiküf boya rutubeti bloke ederek yosun, küf ve mantar gibi mikroorganizma oluşumunu engelleyici özeliğe sahiptir. MRSA, Saerus, E.Coli, VRE, A. brasiliensis, P.purpurogenum gibi birçok bakterilerine karşı %95 ile %99 arası koruma sağlar.

Antiküf-antibakteriyel boya nemli ortamlara karşı etkin formüle sahiptir. Müstakil antiküf boya astarı olduğu gibi birçok iç ve dış cephe boya içeriğinde de antiküf özelliği bulundurmaktadır. Eğer yoğun şekilde küf sorunu yaşıyorsanız astar antiküf önerilir. Eğer hafif bir sorun şeklinde gözlemleniyor ise kaliteli antiküf özellikli boya almanız da yeterli olacaktır. Astar açık beyaz tonlu olup renk kapatıcı özelliği zayıftır. Bu yüzden boya olarak kullanılmaz, ayrıca boya almak gerekir. Kaliteli bir boya da antiküf boya özelliği olup iç cephe antiküf boya, dış cephe antiküf boya, tavan antiküf boya ve ahşap yüzey antiküf boya seçeneklerine sahiptir. Antiküf boya nemi bloke ettiği gibi duvarların teneffüsüne imkân vererek hava almasını sağlar, küf ve mantar gibi mikroorganizmaların üremesini ve yüzeylerde tutunmasını engeller, böylece sağlıklı bir ortama sahip olursunuz. Bu sayede bina ve içindeki tüm mobilya ve beyaz eşyalarınızın kullanım ömrü uzadığı gibi sağlığınızı da korumuş olursunuz.
Antiküf Boya Uygulanışı
Yüzeydeki ıslaklık, nem ve toz büyük ölçüde giderildikten sonra 8 saatlik ara ile iki kat şeklinde uygulanması önerilir. Genellikle su bazlı olan antiküf boya inceltilmez veya 2-3 su bardağı (%10 oranında) kadar inceltilip kullanılır. Açılmış ambalajlar kapağı iyice kapatılmış halde en geç bir hafta içinde tüketilmelidir.
Mekanlarınızı antibakteriyel boya ile boyatmak isterseniz bu konularda tecrübeli İstanbul, Tekirdağ, Çorlu ve Diyarbakır gibi birçok il ve ilçede hizmet veren Profesyonel Boya ve seramik ustası ekibinin hizmet verdiği lokasyonlar için tıklayınız
Antipas Boya Nedir?
Metal malzeme içindeki demir, oksijen ve neme maruz kaldığı zaman demir oksitlenerek çürümeye başlar. Bu olaya korozyon, paslanma veya oksitlenme denir. Demir içerikli metal alaşımın ömrünü uzatmak için antipas boya kullanılır. Antipas boya, sprey antipas boya, sentetik antipas boya ve su bazlı antipas boya gibi çeşitleri vardır. Bu çeşitlerin işlevi aynıdır. Sentetik tinerden rahatsız olanlar için su bazlı antipas boya mevcuttur. Antipas boya işlev olarak metal yüzeyi, nem, oksijen ve aşındırıcı malzemelere karşı bir bariyer gibi korur. Antipas boya başlı başına bir astar olarak üretildiği gibi renkli boya olarak da üretilmektedir. En güçlü antipas boya çoğunlukla gemilerde kullanılır.

Antipas Boya Uygulanışı
Piyasada metalik gri astar ve son kat renkli boya şeklinde görülen pas önleyici boyalar yoğun nemli ve dış mekânda yer alan yüzeyler için önce astar sonra boya olarak uygulanması gerekirken daha az nemli, iç mekân yüzeyler için son kat renkli boya yeterli olacağı gibi maliyet tasarrufu da sağlayacaktır.

Antipas astar da antipas son kat boyası da iki kat şeklinde kullanılmalıdır. Her katın kuruması beklenmeli daha sonraki kat uygulanmalıdır. Yağlı ve kirli zeminler deterjan aracılığı ile silinmeli kabarmış boyalar kazınmalı, aslanmış yüzey pürüzsüz olacak şekilde zımparalanmalıdır. Antipas boya kapı, pencere, mermer gibi yüzeylerde de kullanılabilir. Aşırı sıcak yüzeyde uygulanan boya akıntı izleri oluşturur, bundan dolayı 35o üzeri sıcaklıkta boyama yapılmamalıdır. Sentetik veya su bazlı ise %10 oranında su/tiner ilave edilerek homojen yapıya ulaşana kadar karıştırılmalıdır.

Antiküf ve Antipas Boya’nın Kullanım Alanları
Küf önleyici boya ve antipas boya yazlık ev, yalı, bağ evi, çiftlik, depo, bodrum, orman evi gibi yoğun nem ve alkali ortamlarda küf ve pas oluşumuna karşı sonuç elde etmek için kullanılır. Deniz, göl, nehir ve orman içi evlerde ve yıl içinde yoğun sisli ve yağışlı alanlarda veya su baskınına karşı etkili koruma sağlar. Antiküf boya, antipas boya ve silinebilir boya okul, kreş, hastane, yemekhane, bakliyat deposu, metal malzeme deposu, yaşlı ve hasta bakım merkezlerinde muhakkak tercih edilmelidir.
İyi Boyanın Taşıması Gereken Özellikler
· Sağlık Bakanlığı ve TSE onaylı olması gerekir,
· İçten dışa, dıştan işe nem ve rutubet geçmesini engellemeli,
· Dökülme ve kabuklaşmaya karşı dirençli olmalı,
· Kuruduğunda kokusuz olmalı,
· Alerjik rahatsızlıklar ve solunum sorunları için de sağlıklı bir ortam oluşturmalı,
· Güneş ışığına, sararmaya ve renk değişimine karşı dayanıklı olmalı,
· Silinebilir boya olma özelliği ile sıçrayan yağ, çay yemek ve kalem lekeleri temizlenebilir olmalı.
Böcek Karşıtı Boya Nedir?
Birçok boya firma ürettiği ürünün böcek karşıtı boya özelliğine sahip olması için kimyevi çalışmalar yürütmektedir. Karınca, örümcek, sinek, sivrisinek, güve, hamam böceği gibi birçok haşere karşıtı etki eden ancak insanlar ve evcil hayvanlar için zararlı olmayan maddeler geliştirmektedir. Bu alandaki çalışmalar davam etmekle beraber gelinen noktada birçok boya firması örümcek ağı önleyici boya ve haşere kovucu boya geliştirmeyi başarmıştır. Bu çalışmaların en önemli noktası ecza ürününün boya yüzeylere sürüldükten sonra uzun süre kendini muhafaza edebilmesi ve insan sağlığına zarar vermemesidir. Doğal döngüyü korumak maksadıyla öldürücü değil kovucu etkiye sahip maddeler boya bünyesine yerleştirilerek %80 - %90 oranında etkili sonuçlara varılmıştır. Bu amaçla Mimar Sinan tarafından haşereleri kovmak için kullanılan devekuşu yumurtasının dış yüzeyi ve yumurta içeriği hakkında araştırmalar yapılmaktadır.