KOTO üyelerine hijyen eğitimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK) meslek ve sanat eğitimlerinin yanı sıra kentin önde gelen sivil toplum örgütlerine de katkıda bulunmaya devam ediyor. Şimdiye kadar birçok sivil toplum örgütüne çeşitli konularda eğitim veren KO-MEK, bu kez Kocaeli Ticaret Odası’nın isteği doğrultusunda üyelerine online hijyen eğitimi verdi.

+1
Haber albümü için resme tıklayın

ONLİNE EĞİTİME YOĞUN İLGİ

KO-MEK’in online olarak verdiği hijyen eğitimine KOTO üyeleri yoğun ilgi gösterdi. Verilen eğitimde pandemi döneminde cafe, restoran ve lokantalarda servis hizmeti yapan kurum çalışanlarına öncelik verildi. Servis çalışanlarına yönelik kişisel hijyen ve gıda hijyeni anlatıldı.

KİŞİSEL BAKIM NASIL OLMALI

Yiyecek içecek hizmetleri ile uğraşan işletmelerin personel hijyeninin ve kişisel bakımının önemli olduğunu belirten KO-MEK Usta Öğreticileri konuşmasında; “İşletmelerde hijyen için önce personel temizliğine dikkat edilmeli. Personelin kişisel bakımı özellikle el hijyeni vücut temizliği ve saç bakımı konularında bilinçlendirilerek dikkatli ve bakımlı olmaları gerekir. Personelin iş yerinde üniformalarının kesinlikle temiz bir yedeği bulunmalı ve iş esnasında yapmış olduğu göreve uygun kıyafetler giymeli. Personel özellikle temiz önlükler kullanarak hem müşteriye güven vermeli hem de kendi sağlığını korumalıdır” diye ifade etti.

GIDA HİJYENİ VE KORUMASI

İki oturum şeklinde gerçekleşen eğitimin ikinci oturumunda gıda hijyeni anlatıldı. Gıda hijyeni ile ilgili gıda bozulmaları mikro organizmalar bakterilere karşı işletmelerin alması gereken önlemler anlatıldı. Gıdaların alımından yemek servisi olana kadar gecen zamanda sağlıklı ve hijyen kalmaları için uygun ortamın sağlanması gerektiğini ifade eden KO-MEK Usta Öğreticisi “Gıdaların en büyük düşmanı nem, ısı ve zamandır. Bunu engellemek için de gıdaları uygun ısılarda ve ortamda muhafaza ederek yiyeceklerin soğuk şoklanması mutlaka yapılmalıdır. Konservelenmesi gereken gıdaların uygun şartlarda ve ısılarda konserve yaparak depolamalıyız” dedi.

SOGUK DEPOLAMA NASIL OLMALI?

Eğitimde ayrıca soğuk depolanmalardaki ısı miktarları gıdaların depolarda nasıl istiflenmesi gerektiği de anlatıldı. Gıdaların en fazla 6 sıra üst üste istiflenmesi gerektiği vurgulanarak gıdaların çürümesi işletmelerin maliyet ve devamlılığı için önemlidir. Hem gıda hijyeni hem de işletmenin geleceği için bunlara dikkat etmeliyiz.

FAZLA DEPOLAMADAN KAÇININ

Pandemi koşullarında işletmelerdeki gıda bozulmalarına bağlı olarak kayıplar hayatımızda her zaman olacaktır. Bakterilerde virüsler gibidir. Bu yüzden işletmelerde gıda ve kişisel hijyene dikkat edilmeli. Gıda israfı yapmadan günlük ve haftalık tüketim iyi hesaplanarak ihtiyaç doğrultusunda alışveriş yapılmalı fazla depolamadan kaçınılmalıdır.

17 Nis 2021 - 11:31 - Gündem --- Okunma

Son bir ayda ozgurkocaeli.com.tr sitesinde 6.270.151 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


BAYAN MUHASEBE ELEMANI ALINACAKTIR

Mali Müşavir ve muhasebeci yanında çalışmış, sosyal sigortalar işlerine ve stopaj işlemlerine hakim, İzmit merkezde çalışacak, BAYAN MUHASEBE ELEMA...

BAYAN SATIŞ ELEMANLARI ALINACAKTIR

Sahada aktif araç kullanabilen deneyimli BAYAN SATIŞ ELEMANLARI alınacaktır. maaş+ yemek+servis GSM : 0 545 236 28 16 TEL : 0 262 527 88 18      ...

ÇİFTLİKTE ÇALIŞACAK AİLE VEYA BİREY ARANIYOR

Çiftliğimizde çalışacak hayvan işlerinden anlayan AİLE veya BİREY aranıyor Tel: 0532 773 33 90

GIDA TEKNİKERİ veya KİMYA MÜHENDİSİ ARANIYOR

Derince Saray Sofrasında çalışacak GIDA TEKNİKERİ veya KİMYA MÜHENDİSİ aranıyor Tel: 0532 773 33 90

ELEKTRİK KALFASI veya USTASI ALINACAKTIR

ELEKTRİK KALFASI veya USTASI alınacaktır Kartepede oturanlar tercihtir Adem Şamlı Tel: 0532 709 48 89

EMİRHAN EVDEN EVE NAKLİYAT

EMİRHAN EVDEN EVE NAKLİYAT ŞOK KAMPANYA 200 TL 'den başlayan fiyatlarla Merkez-Derince Tel: 0533 261 45 900 262 223 41 90

HER TÜRLÜ ÇATI İŞLERİ YAPILIR

HER TÜRLÜ ÇATI KİREMİT AKTARMA ÇATIKATI- TERAS KAPLAMA Şıngıl Çatı- Oluk Temizliği ve Çatı Temizliği İTİNA İLE YAPILIR Sinan Ünver Tel: 0535 346...

MERT ASANSÖRLÜ EVDEN EVE NAKLİYAT

TAŞINMADAN BİZİ ARAYIN MERT ASANSÖRLÜ EVDEN EVE NAKLİYAT Tek Fiyat : 800 TLTel: 0532 552 53 080262 322 23 70

KALİTELİ İNŞAATLIK ÇAM KERESTE

KALİTELİ İNŞAATLIK ÇAM KERESTE Çatı - Kalıp - Kamelya Malzemelerinde Aradığınız Her Şey EKONOMİK Fiyatlarla Burada! KERESTE PAZARI - HIRDAVAT PAZA...