Gıda ve su sektörü çalışanlarına hijyen eğitimi

Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK), bu kez gıda ve su sektöründe çalışanlar için hijyen eğitimi verdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK) meslek ve sanat eğitimlerinin yanı sıra kentin önde gelen sivil toplum örgütlerine de katkıda bulunmaya devam ediyor. Şimdiye kadar birçok sivil toplum örgütüne çeşitli konularda eğitim veren KO-MEK, bu kez gıda ve su sektöründe çalışanlar için hijyen eğitimi verdi. KO-MEK Leyla Atakan Kültür Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştiren eğitimde gıda ve su sektöründe çalışanlara yönelik kişisel hijyen ve gıda hijyeni konularında uygulamalı ve detaylı bilgiler anlatıldı. Katılımcıların aktif olarak katıldığı eğitimde gün boyunca soru cevap şeklinde devam etti.

KİŞİSEL BAKIM NASIL OLMALI

Gıda ve su sektöründe çalışan katılımcılara hijyeninin ve kişisel bakımının önemli olduğunu belirten KO-MEK Usta Öğreticisi konuşmasında “İşletmelerde hijyen için önce personel temizliğine dikkat edilmeli. Personele kişisel bakımı özellikle el hijyeni, vücut temizliği ve saç bakımı konularında bilinçlendirilerek dikkatli ve bakımlı olmaları gerekir. Çalışanların iş yerinde üniformalarının kesinlikle temiz bir yedeği bulunmalı ve iş esnasında yapmış olduğu göreve uygun kıyafetler giymeli. İşletme sahipleri ve varsa çalışanlar özellikle temiz önlükler kullanarak hem müşteriye güven vermeli hem de kendi sağlığını korumalıdır” diye ifade etti.

GIDA HİJYENİ VE KORUMASI

Eğitimin devamında gıda hijyeni anlatıldı. Gıda hijyeni ile ilgili gıda bozulmaları, mikro organizmalar, bakterilere karşı işletmelerin alması gereken önlemler anlatıldı. Gıdaların alımından yemek servisi olana kadar gecen zamanda sağlıklı ve hijyen kalmaları için uygun ortamın sağlanması gerektiğini ifade eden KO-MEK Usta Öğreticisi “Gıdaların en büyük düşmanı nem, ısı ve zamandır. Bunu engellemek için de gıdaları uygun ısılarda ve ortamda muhafaza ederek yiyeceklerin soğuk şoklanması mutlaka yapılmalıdır” diye ifade etti.

SOĞUK DEPOLAMA NASIL OLMALI?

Eğitimde ayrıca soğuk depolanmalardaki ısı miktarları gıdaların depolarda nasıl istiflenmesi gerektiği de anlatıldı. Gıdaların en fazla 6 sıra üst üste istiflenmesi gerektiği vurgulanarak gıdaların çürümesi işletmelerin maliyet ve devamlılığı için önemli olduğu kaydedildi. Hem gıda hijyeni hem de işletmenin geleceği için bu hususların önemine vurgu yapıldı.

FAZLA DEPOLAMADAN KAÇININ

Eğitimde ayrıca “ Pandemi koşullarında işletmelerdeki gıda bozulmalarına bağlı olarak kayıplar hayatımızda her zaman olacaktır. Bakterilerde virüsler gibidir. Bu yüzden işletmelerde gıda ve kişisel hijyene dikkat edilmeli. Gıda israfı yapmadan günlük ve haftalık tüketim iyi hesaplanarak ihtiyaç doğrultusunda alışveriş yapılmalı, fazla depolamadan kaçınılmalıdır” açıklamalarında bulunuldu.

15 Tem 2021 - 10:57 - Gündem --- Okunma

Son bir ayda ozgurkocaeli.com.tr sitesinde 8.986.068 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


KARTEPE YEMEK, SERVİS ELEMANI ARIYOR

Yemek dağıtımı yaptığımız Faraero fabrikamıza 3 vardiya çalışacak SERVİS ELEMANI aramaktayız.  KARTEPE YEMEK VE GIDA SAN.TİC.LTD.ŞTİ Tel: 0533 681...

HALDIZ İNŞAAT’A KAMYON ŞOFÖRÜ ARANIYOR

*E sınıfı sürücü belgesi, SRC 4, psikoteknik ve dijital sürücü kartına sahip, *En az iki yıl kamyon şoförlüğü tecrübesi olan Başvuru: 0262 349 66 58...

ÇATI USTASI

*Çatı yapımı, *Teras kaplama, *Kiremit aktarımı, *Oluk temizliği itina ile yapılır. Hüseyin Usta Tel: 0544 655 23 40

BAY ELEMAN ARANIYOR

Otogar emanet yanı umumi WC’de gece çalışacak, BAY ELEMAN aranıyor. Tel: 0507 699 25 68

ÖN MUHASEBE ELEMANI ARANIYOR

4 S Bakım onarım servisine, ÖN MUHASEBE PERSONELİ alınacaktır. Adres: Fenni muayene istasyonu yanı Kartepe / Kocaeli. Tel: 0532 683 80 56

KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

SAYLOG LOJİSTİK bünyesinde değerlendirilmek üzere, İzmit/Kocaeli/Kartepe/Gebze bölgesi oturumlu, deneyimli ve yetiştirilmek üzere KAMYON VE TIR ŞOF...

ÇAYCI, BULAŞIKÇI, IZGARACI ARANIYOR

Steak House restaurantımızda çalıştırılmak üzere, ÇAYCI, BULAŞIKÇI, IZGARACI alınacaktır. BAŞOL ET GIDA ÜRÜN.SAN.ve TİC.LTD.ŞTİ Tel: 0533 348 88 71

EVDEN EVE ASANSÖRLÜ NAKLİYAT

Şehir içi ve şehirler arası Derince merkez EMİRHAN NAKLİYAT Tel: 0532 552 94 77 0533 261 45 90

MENEMENCİ ALAATTİN'E PERSONEL ARANIYOR

Kuzey Marmara Otoyolu Sevindikli Otoyol Hizmet Tesisi’nde bulunan MENEMENCİ ALAATTİN’de görevlendirilmek üzere *BAY-BAYAN GARSON, *KASİYER, *KOMİ, *...

BEDEN İŞÇİSİ ARANIYOR

Kocaeli / Kartepe şubemizde çalıştırılmak üzere, YÜKLEME ve BOŞALTMA YAPABİLECEK, BEDEN İŞÇİSİ personel alınacaktır. Tel: 0534 274 06 48