Erzurumspor yenilgisi sonrasında oynayacağımız Altınordu maçı çok daha büyük önem kazanmıştı.
Son iki haftaya avantajlı girmemiz, iplerin elimizde olması için de mutlaka kazanmamız gerekiyordu.
Ne yazık ki, 20 bin taraftarın önünde oynadığımız maçı kazanamadık.
Son iki maçta 5 puan kaybettik.
Rakiplerimiz deplasmanda bile kazanırken, biz sahamızda puan kaybediyoruz.
Şimdi son iki haftaya girerken herkes elinde kağıt kalem hesap yapıyor.
Önemli olan bizim ne yapacağımız, bunu kimse bilemiyor.
20 bin taraftarının önünde Altınordu’yu yenemeyen Kocaelispor, deplasmanda Eyüpspor’u yenebilecek mi?
Hani işi son hafta Adanaspor maçına bıraktığımızda bir final daha oynayabileceğiz.
Son hafta bu şartlar oluşabilecek mi?
… … …
Son Erzurum ve Altınordu maçlarını izledikten sonra doğrusu benim kendi takımımıza inancım ve güvenim çok azaldı.
Bu iki maçta da bizim takımın sahadaki performansından ziyade, teknik ekibin takıma katkısının olmadığını gördüm.
Erzurumspor maçında en kötü 1 puan almalıydık.
Bu maçta eksiklerimiz vardı, hücumda sıkıntı yaşadık.
Ancak Fırat Gül’ün sahaya çıkardığı kadro, sahadaki dağılımımız bu maçta bize puan getirecek düzeyde değildi.
Takımın fizik gücü en yetersiz oyuncusu Samed Ali’yi bu maçta forvet oynatıp, Rasheed’i kanatta tutarak hücum etkinliğimizi azalttık.
Hadi maça böyle başladık.
Oyunun içinde bazı değişiklikler yapabilirdik, bunu da gerçekleştirmedik.
Maçın son bölümlerinde geriye düştükten sonra oyunu rakip sahada oynamaya başladık.
Bu kez de Fırat Gül, takımın üç uzun boylu oyuncusu Rasheed, Kolovos ve Berkay’ı oyundan aldı.
Kanatlardan gelecek ortalarda Kubilay, Yiğitali, Diop ve Samed Ali gibi kısa oyuncularla yan toptan gol aradık.
Gerçekten şaka gibiydi…
… … …
Fırat Gül, Erzurumspor maçında Samed Ali’nin performansını beğenmiş ki, bu kez Altınordu karşılaşmasında ilk on birde sahaya sürdü.
Üstelik Pereira’nın sakatlığı geçmesine rağmen…
Bu maçta Kubilay’ın yerine Diop ile başlaması doğru bir karardı.
Diop, Altınordu maçında takımın en çok koşan, rakiple ikili mücadeleye giren oyuncumuzdu.
Bence oyundan çıkacak isim de değildi.
Fırat Gül’ün, ilk 45 dakika sahada tahammül ettiği Samed Ali’yi ikinci yarı çıkarıp, Pereira ile başlar diye bekledik.
Ama teknik heyetimiz 2-1 geriye düştükten sonra Samed Ali-Pereira değişikliğine gitti.
Biz Pereira’nın performansını beğenmezken, Samed Ali’yi hiç kaldıramazdık.
Pereira oyuna girdikten sonra da bunu çok net gördük.
Aslında bizim beğenmediğimiz Pereira, rakibin üçüncü bölgesinde topu ayağında tutabilecek tek oyuncumuz.
Altınordu maçında da oyuna girer girmez, çok iyi oynadı…
… … …
Altınordu maçının son bölümlerindeki değişikliklerden sonra bizim rakip kalede baskı yapıp, etkili olmamız gerekiyordu.
Babacar’ın yanına stoper Alpay’ı da aldık, çift forvete döndük.
Burada da hata yaptık.
Topu ceza sahasına getirecek Mehmet Yılmaz’ı çıkardık.
Tamam, Mehmet Yılmaz’ın kanadından iki gol yedik.
Ama bizim takımda kanatlardan topu getirip, etkili orta yapacak tek oyuncumuz Mehmet Yılmaz’dı.
Mehmet Taş, Mazlum ve Musa Nizam ile üçlü defansa dönmemiz doğruydu.
Forvette Pereira, Babacar, Rasheed ve Alpay ile kalmamız, orta saha ve kanatlarda etkinliğimiz çok azaldı.
Bu dörtlünün yanına yorulan, geri dönemeyen Kolovos’u da eklersek, 5 oyuncumuz ileri de kaldı, geri dönemedi.
Kubilay bile defansın önünde topu alıp, uzun oynamak zorunda kaldı.
Aynı şekilde defans oyuncularımız da uzun oynamayı tercih edince bizim öndeki oyuncularla, defans bloğu arasında 30-40 metre boşluk oldu.
Bundan dolayı dönen topları Altınordu aldı, hızlı hücumlarla geliştirdi.
Fırat Gül, son bölümde buna bir çözüm bulamadı…
… … …
Fırat Gül’ün teknik adam olarak antrenman bilgisini, performansını bilemiyorum.
Ama oyunu okuyabilme, kadro oluşumunda doğru tercihler yapamadığını görüyoruz.
Son iki maçımızda kaybedilen 5 puanı, futbolcu performansından çok teknik heyetin hatasına da bağlayabiliriz.
Fırat Gül, kenarda çok yetersiz kalıyor.
Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Yorumlar
(13)İsmail Aydın - Mustafa hocanın ahi alındı. Şampiyonluk beklendi hocadan adama yapılmayan kalmadı. Şimdi ise nasıl küme düşme yüz hesapları. Bu takımı bu hale yönetim ve taraftar getirdi . İlk suçlu Mustafa hocaya haksızlık yapan taraftarıdır
Kimsesiz Yaşar - Evindeki maçı kazanamıyorsun . Sonra orda öyle oldu burda böyle oldu bir sürü saçma sapan bahane !
Mehmet Özer - SENE BAŞINDAN BERİ BEN DAHİL ONA YAZAR BUNA YAZAR DEDİK DURDUK, BİR FAYDASINI GÖRDÜK MÜ. BUNU KİM HOCA DİYE TAKIMIN BAŞINA GETİRİR. SEBEP OLANLARA YAZİKLAR OLSUN. İKİ MAC SONRA ZATEN YOK. BEN BUNU BU İKİ MAÇTTA DA TAKIMIN BAŞINDA TUTMAZDIM. ALT YAPI NİYE VAR.
Juanhakan - Samed ali de ne buluyor bu oyuncunun torpili ne bir aciklama bekliyorum
Her Kimseşükrü - Hoca sende adamcılık yapıyosun ne var bu Samed alide. Topçu diye kulubün içine sokmam bunu
Zizu - Uğur Hocam seni attığın başlıktan ötürü kınıyorum çünkü sen de biliyorsun bu takımı ne Mustafa Reşit Akçay nede Fırat hoca kurdu (Bilenler bilmeyenlere Nasreddin Hoca'dan hırsızın hiç mi suçu yok hikayesini anlatsın)
ZiZu - Çöp bir kadro olduğunu sen kendin de ifade ederken hoca ya yüklenmek doğru mu?
Bej-i Lüle - Denizli'nin kadrosunu Mesut Bakkal; Bursa'nın kadrosunu da Mustafa Er kurmadı. Ama bu takımlar bizi de yenerek bizim üzerimize çıktılar. Samed Ali inadı yüzünden her maç 1 kişi eksik çıkıyoruz. Üstüne üstlük Benhur'un boş beleş hallerini, Mazlum'un, Mehmet Yılmaz'ın savruk, dengesiz oyununu görmüyor. Musa Nizam sakatlıktan sonra inanılmaz ağırlaştı. Belini döndüremiyor. Artık yaşlanma emareleri görüyorum Musa'da. Berkay ve Diego'yu neden oynatmıyor bunu da anlamak mümkün değil. Berkay da ağır ama Musa'ya göre daha çevik. Kubilay kenarda otururken Samed Ali gereksizine 70 dakika tahammül ediyor. Hayır, yani şut çekemeyen Samed Ali'den patlama mı bekliyor?
Murat - Samed Ali 2. Ligde bile olsak bizde oynayamaz.
Hoca ayrıca mazlum tercihi de yanlış çok savruk ve dengesiz bir stoper sürekli rakip kendisini geçebiliyor. Ben olsam Berkayla oynarım
41 - Sahada gezen benhur hakkinda iki kelime yazssydin
Bekir - Kesinlikle yetersiz ilk devre Babacar Samed Ali yi çıkar dedi gelip ona o ise saati gösterip tamam dedi çıkarttığı da dakika 70 di. Samed al ısrarı bizi bitirdi.
Sheep - Hocaya falan yazmaz sanki fırat hocadan önce aynı maçlardan bu puanları kazandık da beğenmiyoruz. Ne olursa olsun zamanında istifa etmeyen MRA hocaya onu göndermeyen yönetime, parasızlıktan transfer yapamayan yönetime sonra tekrar Altıparmak'ı getiren yönetime, sonra tekrar Ukrayna piyangosu vurmuşken forvet alamayan yönetime, sonra tekrar şeffaf olamayan yönetime, sonra tekrar primlerle ayakta tutmaya çalışan yönetime yazar. Fırat Hoca elinden geleni yaptı yapmaya da devam edecektir.
Bu primlere verdikleri paraları toplasan sezon bütçesiyle beraber emin olun ANKARAGÜCÜnden fazla harcamışızdır.
Yeşil Siyah - Takımın durumunu bilen bile bile bu takımın başına gelen kimsenin yüzüne bakmadığı Piyangodan büyük ikramiye gibi Kocaelispor'un Teknik direktörü olmuş hocayada onu getirenede yazar Kocaelispor deneme tahtası işin içine siyaset girdi malum İzmiti kaptırdık Kocaelisporu kaptırmayalım aman budan prim yapmasınlar Sefa Sirmenli günlere dönmeyelim psikolojisi ha birde bunu bize yazarlar biz olmasak senin aldığın bir biletle bu işler dönmüyor der bize yazarlar kısır çekişmeler içinde takım küme düşüyor yürekten seven taraftar kadar kim üzüldü
İNANDIK - Fırat hoca bin gelişi zaten 2
.ligin müjdesi gibiydi..
Ligde kalırsa seneye hedefi şampiyonluk olan takım Fırat hoca ile 1..5 yıllık sözleşme yapmaz demek ki hedef 2 ligde şampiyonluk..
Fırat hoca bu ligde şampiyonluk heyecanını ne de stresini kaldıracak tecrubede biri degil..
Yönetim zaten düştük bari iyi hoca getirip maliyeti yükseltmeye kim dedi..
Peki ne oldu iki maç kazanınca Fırat hoca yi kahraman ilan ettiler..oysa Türkiye'de her şey günlük yaşanıyor...işte iki maçta her şey tersine döndü..
Olaki Kocaeli ligde kaldı diyelim Fırat hocayla kesinlikle devam etmezler öyleyse niye 1..5 yıllık sözleşme yapılıyor..tazminat almadan gider mi..
Ligde kalma piriminide üstüne koyarsak ucuz etin suyu yavan olur deyip astarı yüzünden pahalıya gelecek yönetimin haberi yok..
Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Sitemizin Topluluk Kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmaz. Yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.