Bu sezon transferde çok ağır gidiyoruz.
Son üç yıldır sezon başındaki transfer hızımızı düşününce, bu kez çok daha dikkatli davranıyoruz.
Futbolcu kadromuz da biraz daha oturdu, belki de transfere çok fazla gerek duymuyoruz.
Bir de artık kulüplerde hem para bitti, hem de futbolcu maliyetleri çok yükseldi.
Şuan için en büyük transfer, kulüpler ellerindeki oyuncuları tutmasıdır.
Kocaelispor yönetimi de bunu yapıyor.
Şimdiye kadar iki transfer yaptık.
İlk transferi Ankaragücü’nden kanat oyuncusu Cem Ekinci, diğeri de Eyüpspor’un stoperi Yalçın Kılınç.
… … …
Geçen yıl takımda kanat oynayan oyuncuların çoğu yabancı olduğu için burada büyük bir eksikliğimiz vardı.
Benhur Keser’in de durumu belli değil.
Takımda kalsa bile yine de takviye yapmamız gerekiyor.
Bunun içinde Ankaragücü’nden aldığımız Cem Ekinci bir ihtiyaçtı.
Bizim aradığımız kanat oyuncusu Cem Ekinci mi, bu tartışılır.
Artık kanat oyuncularının skora katkı sağlaması gerektiğini düşünenlerdenim.
Cem Ekinci, iki yıl önce Keçiörengücü’nde oynarken iki sezonda 12 gol atmış.
Geçen yıl Ankaragücü’nde ise 25 maçta 1 gol, 1 asist.
Son yıllarda skora çok fazla katkı sağlayan bir oyuncu olmadığını görüyoruz.
Cem Ekinci’nin bir diğer dezavantajı da 32 yaşında olması…
… … …
Bir diğer transferimiz ise Eyüpspor’un stoperi Yalçın Kılınç.
1.Lig’in en kariyerli stoperleri arasında olduğu söyleniyor.
Lig’de oynamadığı takım yok.
Artık futbolculuk kariyerinin de sonuna gelmiş, 33 yaşında.
Geçen yıl bizim takımda çok stoper vardı.
Genelde aynı isimler oynuyordu.
Bu isimlerden Berkay Tabanlı ve Musa Nizam gitti, Mazlum Demir ise kaldı.
Ligin ilk yarısında devamlı oynayan Diogo’yu da takımda tuttuk.
Yalçın Kılınç gelmeseydi, takımda kiralık dönen Onur Öztonga ile birlikte Alpay Çelebi, Diogo ve Mazlum Demir olacaktı.
Buraya 5.transferi de Yalçın Kılınç’ı yaptık.
Takımında en kariyerli stoperi oldu.
… … …
Bu sezon kadro yapılanmasını kim yapıyor bilemiyorum.
Yöneticiler mi, yoksa teknik heyet mi?
Yalçın Kılınç, 2.Lig için çok önemli bir oyuncu, takıma da katkı sağlar.
Ama bizim elimizde Onur Öztonga ve Alpay Çelebi gibi gelişmeye açık iki genç isim varken, Diogo ve Mazlum Demir’in yanına aynı kalitede, çok daha maliyetli bir stoperin alınması doğru mu?
Yönetim kurulu oyunculara verilen ücreti açıklamıyor.
Yalçın Kılınç’ın maliyetinin 3.2 milyon TL olduğu söyleniyor.
2.Lig’de stopere bu kadar yüksek ücret verilmesi bana çok doğru gelmiyor.
Forvet veya 10 numara pozisyonundaki bir oyuncuya skora etki edecek diye yüksek ücret ödenir.
Stoperde bu kadar yüksek, hem de 33 yaşındaki bir oyuncuya verilmez.
Çok iyi genç bir stoper bulursun, satabileceğin bir oyuncuysa da bu para verilir.
En azından verdiğini kurtarırsın….
… … …
Türkiye’de ne yazık ki, hiçbir teknik adam genç oyuncuların gelişimine katkı sağlamıyor.
Bizim elimizde stoperde Alpay Çelebi ve Onur Öztonga varken, hala stopere transfer yapmak, bu çocuklara güvenmemektir.
Aynı zamanda bu durum, yönetiminde bir kadro planlamasının olmadığını gösteriyor.
Eğer Yalçın Kılınç’ı alıyorsan, o zaman Diogo ve Mazlum Demir’den birisini göndermeliyiz.
Madem ki, Yalçın’a bu kadar para verip transfer ettik, keşke elimizdeki Hasan Hatipoğlu’nu kaçırmasaydık.
Yıllık 2,4 milyon TL alan Hasan Hatipoğlu’ndan yeni sezon için indirim istedik, gittik aynı düzeyde, aynı kariyerdeki Yalçın’a 3,2 milyon verdik.
Kulüplerin ekonomik yönden çok büyük sıkıntı yaşadığı şu dönemde, stopere bu kadar para verilmemelidir.
Biraz da kendi gençlerimizin gelişimi için onların önünü açmalıyız.
Her yıl transfer yaparak bir yere gelemeyiz.
Yetiştirmeliz, geliştirmeliyiz…
Bakın Yeni Malatyaspor battı, yönetici bulamıyor.
Akhisarspor 3.Lig’e düştü…
Bizimde 10 yıl önce nereden geldiğimiz unutulmasın…
Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Yorumlar
(9)Vatandaş - Kendi çocuğumuz erol ZÖNGÜR stoper mühteşem iki ayağını kullanabilen açıl a takıma alınmalı hocam
Dertli Kocaelisporlu - Yazdıkların çok doğru da.......
Hala bir santrafor alınamadı elimizdeki gençleri heba etmeyelim.
Ne edip ne yapıp gençleri muhakkak kazanmalıyız.onlar bizim evlatlarımızdır.onlar bizim geleceğimizdir.hala samedaliden kurtaramadık.
Benhur muhakkak ikna edilmeli taraftarla barıştırılmalı
Alp 41 - Alt yapıyı kapatın gitsin bari her konuşmasında bu başkanın yalanlarını dinlemeyelim ,Tahir başkanda,Engin müdürde her konuşmasında ALT YAPIYA önem verecez deyip yılın yalanıni söylemesinler.Komik oluyorlar.
Caglar - Alpay gibi 30 tane bal liginde stoper bulurum sana ugur hocam.
Nami KESKİN - Benimde merak ettiğim en önemli konu son Adana maçında oynayan genç oyuncularımızdan kaç tanesini bu sene kadromuza monte edecebileceğimiz
Çınar - Anlaşılan oyuncular 30 yaş üstü, verimsiz ve yüksek maliyetli. Gel de art niyet arama
28 Haziran - Adı geçenlerle ön protokol yapıldı, inşallah bir gelişme olurda resmi sözleşme yapılmaz. Diğerinden iyi olmadığı halde daha fazla ücret alan futbolcu takımın dengesini bozabilir. Çok para harcamak istiyorlarsa, o parayı tek adama , çok iyi bir santrafor a vermeleri doğru olur. Bu sene kanatlardan verim alamadık, kanat hücumlarının etkisizliği kanat savunmalarını da zorlaştırdı. Solda hücum da Atilla yı defans ta Kerem i, sağda hücumda Mehmet y. defansta Semih i hiç denemedik. Bence iyi olurdu.
Cocooo - Kerem-atilla/semih-mehmet kanatta daha iyi iş yapardı katilıyorum... en azından sonuda kadar mücadele ederlerdi...
Körfezli - Siz uslanmazsıniz yönetimcik emekliler derneği yönetin siz bırakın bu işleri .
Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Sitemizin Topluluk Kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmaz. Yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.