Darıca GB, bu sezon gerçek anlamda müthiş bir performans gösteriyor.
Transfer yasağı olan bir kulüp düşünün.
Geçen yıl ligde yer alan kadrosunu bile koruyamadı.
Lig kadrosundaki oyuncuların büyük bölümü kendi altyapısından geldi.
Bu oyuncu kadrosunun başına da Ender Alkan getirildi.
Aslında Darıca GB’nin oyuncu kadrosunu iyi bilen bir teknik adam, bu takımda çalışmak için biraz düşünür.
Ama Ender Alkan hiç düşünmedi, görevi kabul etti.
Bu oyuncu kadrosu ile başarılı olmak çok zordu.
İki önemli oyuncusu stoper Fahrettin ve orta sahada görev yapan Ahmet Özer de sakatlandı.
Ender Alkan’ın elinde geçen yıl ligde çok az forma şansı bulan isimler ile altyapıdan alınan oyuncular kaldı.
Ender Alkan, bu kısıtlı kadro ile hem ligde, hem de kupada inanılmaz işlere imza atıyor.
Lige iyi başlamış, bir ara sarsılmasına rağmen son haftalarda yeniden çıkışa geçti, zirve yarışına ortak oldu.
Ligde kötü gittiği haftalarda ise kupada 3 tur birden geçti.
Önce ligde aynı grupta yer alan, şuan ikinci sırada bulunan Kütahya’yı, ardından 2.Lig takımı Zonguldak Kömürspor’u, 4. Turda da 1.Lig takımı Bandırmaspor’u eledi.
Hem de bu üç maçı deplasmanda oynayarak kazandı.
Kupada bu kez rakip Galatasaray.
Tabi ki işi kolay değil.
Bu maç sadece bir futbol müsabakası olmayacak.
….
Darıca GB Teknik Sorumlusu Ender Alkan da aynı şeyleri düşünüyor.
Bu maç genç oyuncuların çocuklarına anlatacakları bir anı, hatıra olarak kalacak.
Galatasaray’ın gücü belli.
Sarı-Kırmızılı ekip, bu maça mutlaka kadrosunda rotasyon yaparak çıkacak.
Her ne kadar rotasyon yaparsa yapsın, sonuçta karşınızda Galatasaray var.
Kupa maçlarında daha önce yaşanan tecrübelerimizi de göz önüne aldığımızda rakibin gücü, konumu önemli olmuyor.
Birçok 3.Lig takımı, Süper Lig takımlarını eledi.
Darıca GB’nin de kağıt üzerinde, saha da G. Saray’a karşısında şansı yok denecek kadar az.
Bunu teknik ekip, yönetici ve futbolcular da kabul ediyor.
Ama maç oynanmadan da sonucunu bilemeyiz.
Belki 90, belki de uzatma da bu maçın sonucu belli olacak.
Belli olan tek şey…
Bu maç Darıca GB için bir futbol müsabakasından çok daha fazla bir anlam ifade ediyor.
Avrupa’da futbolda yokuz ama cimnastikte tarih yazdık
Türk futbolu Avrupa’da dibe vuruyor.
Ne yazık ki, iki yıl sonra Süper Lig şampiyonu Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılamayacak.
Sivasspor’un da Avrupa Lig’inde gruptan çıkamamasıyla Avrupa Kupalarında Türk takımı kalmadı.
Aslında bu detayıyla incelenmesi gereken bir konu.
Türk futbolu buralara nasıl geldi…
Bu konuyu daha sonra anlatırız.
Türk futbolu Avrupa’da dibe vururken, bir başka spor branşında ise cimnastikçilerimiz tarih yazıyor…
…
Şuan için Türkiye’nin spor gündemindeki konusu Mersin’de yapılan Avrupa Cimnastik Şampiyonası.
Mersin’in ev sahipliğinde yapılan Avrupa Erkekler Artistik Cimnastik Şampiyonası’nda Milli Takım gümüş madalya kazandı.
Cimnastik sporunda bu ilk kez oluyor.
Türkiye, Ukrayna’nın ardından ikinci sırada yer aldı.
Macaristan ise üçüncü oldu.
Yer aleti, halka, barfiks, paralel bar, kulplu beygir ve atlama masasında Milli Takım Avrupa ikincisi oldu.
Çocukluğumuzda o zaman sadece TRT var.
Hem artistik buz pateni, hem de artistik cimnastik müsabakalarını izlerdik.
O zamandan beri bu şampiyonalarda neden hiçbir sporcumuz yoktur diye üzülmüşümdür.
Çünkü Türkiye’de spor denince aklımıza sadece futbol geliyor.
Özellikle amatör branşları takip eden, izleyen yok gibi.
Cimnastikte sporcularımızın elde ettiği başarı küçümsenmeyecek kadar önemli ve değerli.
Biliyorsunuz atletizmde devşirme sporcularla Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında dereceler elde ediyorduk.
Bizim çocuklarımızla ilk kez cimnastikte Avrupa ikinciliği kürsüsüne çıkmamız müthiş bir olay.
Cumartesi günü TRT Spor 2’de müsabakaların bazılarını izleme fırsatını buldum.
En çok da yarışmalar bittikten sonra takım halinde sporcularımız, teknik heyetimiz ve federasyon başkanımızın konuşmaları beni duygulandırdı.
Çok daha coşkulu olması gereken, daha büyük kitlelerin izlemesini istediğimiz bu tür yarışmaların önemini ne yazık ki anlatamıyoruz.
Milli sporcularımız Ümit Şamiloğlu, Ferhat Arıcan, İbrahim Çolak, Ahmet Önder ve Abdelrahman Elgamal’ı yürekten tebrik ediyorum.
Cimnastikte son yıllarda oldukça başarılıyız.
Geçtiğimiz günlerde de küçük kızlarda Avrupa Şampiyonu olduk.
Amatör ve bireysel sporlarda elde ettiğimiz dereceler Türk sporunun geleceği açısından çok önemli.
Bu kadar spor tesisi yapıyoruz.
Bu kadar çok kulübümüz ve sporcumuz var.
Artık bunun da meyvelerini toplamaya başlayalım…
Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.