Geçtiğimiz sezon Engin Korukır ile yolların ayrılmasının ardından yönetim yakın zamanda o ligin en iyisini aramış ve 2.Lig’de şampiyonluğu olan teknik adamlara yoğunlaşarak 2 takımı üst lige taşıyan Selahaddin Dinçel ile anlaşmaya varmıştı. Tercihin ne kadar isabetli olduğu sezon sonunda anlaşıldı. Erhan Altın’a teşekkür edildikten sonra Ahmet Taşyürek, Serdar Bozkurt ve Bayram Toysal isimlerinin gündeme gelmesiyle yönetimin yine aynı düşüncede hareket edeceğini sandık. Zira adı geçen üç teknik adamın da yakın tarihlerde 2.Lig şampiyonlukları vardı.
YAZMAMAM ŞARTIYLA
Acaba hangisi tercih edilecek diye beklerken cumartesi günü Başkan Vekili Engin Koyun’u aradım, son gelişmeleri öğrenmek için. Koyun, adı geçen üç teknik adamları elediklerini, camiamın beklentilerine karşılaşacak üst düzey isimlere yöneldiklerini söyledi. Kimler gündeminizde diye sorduğumda, “Yazarsan sıkıntı olur ama aramızda kalacaksa söyleyelim” dedi. Tamam, söz yazmayacağım dedim ve düşündükleri isimleri Mustafa Reşit Akçay, Mehmet Özdilek, Tugay Kerimoğlu ve Ali Tandoğan olarak açıkladı. Söz verdiğim gibi bu isimleri paylaşmadım ancak başka bir yerel gazete 1 kaç saat sonra Mustafa Reşit Akçay ile anlaşılmak üzere olduğunu yazdı.
MAÇA GİDEMEDİ
Bu gelişme üzerine ben de bildiklerimi paylaştım. Favori ismin Akçay olduğunu, olumsuz bir durum halinde değerlendirilecek isimlerin Kerimoğlu, Tandoğan ve Özdilek olduğunu yazdım. Ki, bu bilgi başka yerde yoktu. Akçay isminin ifşa olmasının ardından ünlü teknik adamın Şanılurfa’ya davet edildiği ve orada son görüşmenin yapılacağı bilgisi paylaşıldı. Herkes Şanlıurfa GAP Arena’da Akçay’ı aradı ama bulamadı. Ünlü teknik adamın uçağının rötar yapması üzerine gelemediği bildirildi. Buluşma ne zaman olacak diye sorguladığımızda Akçay'ın akşam 20.00 uçağıyla Trabzon’dan geleceğini öğlendik. 23.30 gibi Gebze’de bir mekanda buluşulmuş.
YÜZDE 80 DESTEK VAR
2 saati aşkın görüşmenin ardından taraflar birbirlerine hayırlı olsun dedi. Saat 02.00’ye geliyordu. Heyecan ve merakla görüşmenin sonucunu bekliyorduk. Haber gelir gelmez sosyal medyadan kesin anlaşma yapıldığını duyurduk. Kamuoyuna bu önemli bilgiyi veren bizdik. Yönetimin Mustafa Reşit Akçay tercihinin camiada genel anlamla memnunluk yarattığını, doğru isim olarak değerlendirildiğini belirtelim. Yanlış seçim, başarılı olamaz diyenler de var ama sayıları oldukça az. Kamuoyunun yüzde 80’inden destek alan bir isim diyebiliriz. Kocaelispor camiası için ciddi bir oran bu. Demektir ki, kredisi büyük olacak. Böyle bir isim için doğaldır.
2 TAKIMI 1.LİG’E ÇIKARMIŞ
İyi bir taktisyen olmakla birlikte Akçay’ı gençlere verdiği önemle, çıkardığı yeteneklerle biliyoruz. Yusuf Erdoğan onlardan biridir. Dolayısıyla uzun vadeli bir anlaşma beklentisi vardı. Öyle de oldu. 2.5 yıllık sözleşme yapıldı. 7 kişilik bir yardımcı ekibi olduğu söylendi. Normaldir. Akçay’ın bizim asıl beklentimize yanıt verecek yarışmacı tarafına baktığımızda 2.Lig’den iki takımı 1.Lig’e çıkardığını görüyoruz. Gerçi aradan 10 yıla bakın bir süreç geçmiş ama yine de kayda değer. Ünlü teknik adam 2008 yılından bu yana sürekli takım çalıştırmış, kısa süreli boşlukları var. Hedeflediğimiz 1.Lig ve Süper Lig’i de iyi biliyor.
YARIM SEZON İÇİN 750 BİN TL
Kulüpten sözleşmenin detayları, rakamlarla ilgili bilgilendirme yapılır mı bilmiyorum, dilerim açıklanır. Çünkü kamuoyunun bunu bilmeye hakkı var. Benim sağlam bir kaynaktan öğrendiğim, önceki günkü görüşmede yarım sezon için ücret konuşulmuş, diğeri sonraya bırakılmış. Yarım sezonluk ücretin 750 bin TL olduğunu belirtildi. Böylesi önemli bir teknik adam için fazla sayılmaz. Takımın üst lige çıkması halinde mutlaka iyi bir prim de verilecektir. Erhan Altın’ın sözleşmesinde 1.Lig’e çıkma primi 300 bindi. Akçay’ın ki 500 bin TL’den az olmaz sanıyorum.
Evet, Kocaelispor’da yeni bir dönem başlıyor, Mustafa Reşit Akçay hayırlı olsun. Unutulmasın ki, Akçay’ın elinde sihirli değnek yok. Tek başına kimse bir şey yapamaz. Sabırlı olacağız, destek vereceğiz, hep birlikte bu takımı özlenen hedeflere taşıyacağız.
Herkesin gözü kulağı bu programda
Kocaeli TV’de bu akşam özel bir yayın, daha doğrusu konuk var. Malum ligde ilk yarı sona erdi. Yeni bir teknik adamla anlaşıldı, ara transfer süreci devam ediyor. Konuşulması gereken pek çok konu, camianın hem kulüp, hem de takımla ilgili cevabını merak ettiği sorular var.
DAVETİMİ KABUL ETTİ
Kamuoyunu, taraftarı birinci ağızdan bilgilendirmek istedim ve bu amaçla Başkan Hüseyin Üzülmez’in rahatsızlığından dolayı geçici olarak bayrağı devralan 1.Başkan Vekili Engin Koyun’u televizyon programına davet ettim. Sevgiyi Engin Koyun hiç tereddüt etmeden kabul etti. Normalde programımız pazartesi ancak hem yeni teknik direktör konusu, hem yönetim kurulu toplantısı olduğu için bu akşam için anlaştık.
SAAT 20.00’DE BAŞLIYOR
Hemen sosyal medyadan duyuruyu yaparak, taraftara Engin Koyun’un programda cevaplamasını istediğiniz sorularınızı bekliyorum çağrısı yaptım. Kısa süreçte çok sayıda soru geldi. Taraftar da demek ki ne zamandır bu yayını bekliyormuş. Bu akşam tüm Kocaelisporlular Kocaeli TV ekran karşısında olacak, öyle sanıyorum ki izlenme rekoru kırılacak. Canlı yayınımız saat 20.00’de başlayacak.
Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Yorumlar
(10)a.a. - Bakalım ne zaman bu hoca hakkında "ben demiştim, zaten olmayacağı belliydi" falan yazılmaya başlayacak.
Urti̇ka41 - Bu kulübün gelir ve giderlerini düzenli olarak yayınlamak çok mu zor..?
Borç / alacak ne kadar, Büyükşehir, ISU, yöneticiler ne veriyor..?
Otopark geliri olarak Kocaeli Sporu Sevenler Derneği'nden ne geliyor?
Kadro dışı kalan, sezon içi şu ya da bu sebeple ayrılan teknik direktör ve futbolcuların maliye ne kadar?
Vergi ve SGK borcu ne, personel alacakları ne durumda..?
Şeffaflık sözü Genel Kurul üyelerine ve Tahir Başkan'a verildi mi, verildi...
E o zaman neden aylardır gereği yapılmıyor..?
Şuayip - Ben memnun değilim. Erhan Altın geldiğinde de memnun değildim. Niye 2,5 yıl sözleşme yapıyorsunuz? Hangi hoca Kocaelispor un başında o kadar süre kalmış? 4 ay sonra hoca gider. Giderken de 2,5 yıllık parasının hepsini alır gider benden söylemesi.
Derinceli - Yarım sezon derken 4 aylık paradan bahsediyoruz 750 bin diye ters algı olmasın. Sene başında ki korkak için bu olmaz dendi ona verildi dahada verilecek hem raporu beklendi hem raporu bitmesine 2 gün kala eroka rahat gitsin diye kulüp fesetti.
Sora Erhan Altın geldi dedik ki bunun ömrü maksimum 2 ay oda zorlanırsa 3 yıllık sözleşme imzaladılar noldu 1 senelik parayı aldı gitti.
Şimdi bize bir teknik ekibin maliyeti yıllık ne oldu?
Bunun hesabını kim vercek?
Hani gelir giderler açıklanacaktı?
Memnuniyet - Camia dediğiniz hodrimeydan ise bu cok kotu bir haber ... Hodri meydanin memnun oldugu bir işten kocaelispora hayir geleceğini mi dusunuyorsunuz. Neden 2.5 yil sözleşme yapıldı. Simdi bir tartışma hadi bakalim 3 milyon para ver olacak
Boyle olmaz - Calismadan 3 milyon tl verme riski var... bu nasil anlasma bu nasil yonetim. Yonetim uyanin teknik direktor ile futbolcuyla sampiyon olunmaz. Bu arkadasi getirecekseniz de sonraki donem getirin 1 yillik sozlesme yapin. Parayi siz vermediginiz icin rakamlar size kolay geliyor yaziktir..
Petkim Emeklisi - Biz seni boşunamı okuyoruz kardeş meyve veren ağaç taşlanır düne kadar körfez fk ya giden gazeteci (sözde) ler şimdi haberi önce yazıyor niye hala uyanamadınmı o zaman fk ya destek veren onlardı o yüzden onlara haber veriyolar şimdi çok iyi kocaelisporlular yersen ben yemiyorum bu taraftarda yiyor uyanın kardeş içinizde en büyük fk destekçileri var
Sanayili - Gençlere şans veren bir isim demişsiniz, o zaman Yiğit Canguru, Eren Türkkal, İsa Nalbant başta olmak üzere gençlerimiz iyi yerlere gelip kulübü şahlandıracaktır. Gerçekten hepsi yetenekli oyuncular olduğu için benim hiç şüphem yok bunda, yalnız bu biraz zaman alacaktır. Taraftarlarda bu gençleri desteklesin, Gökdeniz topu ayağına dolandırdığı ilk zamanlar güldünüz adama, bakın şimdi nerede. Bizim taraftarın en büyük ekskliği sabırsız olmaları. Bu takım hepimizin. destek olalım.
İzmitli41 - Yarım sezonluk 750 binin içinde inşallah 7 yardımsının paralar da vardır. Bize reva herşey.Biz izmitli ruhu ile zor şartlarda üst lige çıktık ve unuttuk.
Faruk - Aynen öyle 7 yardımcı dahil bende bugün trabzondaki bir arkadaştan öğrendim hocalara yakın
Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Sitemizin Topluluk Kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmaz. Yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.