Kocaelispor Kulübü Brunga Tesisleri’nde yeni teknik direktör ve kadroya dahil edilen futbolcular için imza töreni düzenledi. Kulübün facebook sayfasındaki canlı yayını başından sonuna kadar pür dikkat izledim. Facebook yayınından izlenme sayısı 500 dolayındaydı. Kocaelispor gibi büyük bir camia için son derece düşük bir rakamdı. Öncelikle gayet başarılı bir organizasyondu, basın sözcüsü Abdülkadir Yılmaz başta olmak üzere tüm emeği olanları kutluyorum.
GÖVDE GÖSTERİSİ
Beklendiği gibi yerel-ulusal basından yüksek bir katılım vardı. Başkan Vekili Engin Koyun ile yönetim kurulu üyelerinin büyük bir bölümü de oradaydı. İmza töreni bir gövde gösterisine dönüştü dersem inanın abartmış olmam. Bir tarafta Türkiye’nin önemli teknik direktörlerinden Mustafa Reşit Akçay, öbür tarafta Süper Lig ve 1.Lig’den gelen transferler. Başkan Vekili Koyun çok rahattı; güzel mesajlar verdi, zaman zaman espriler yaptı. Koyun, Burak ile ilgili, “İyi ki sezon başı Göztepe’ye gitmiş. Süper Lig idmanı yiyerek daha güçlü döndü” dedi.

GERÇEKÇİ HEDEF
Mustafa Reşit Hoca’nın hedefle ilgili söylemi dikkat çekiciydi. Başkası olsa Manisa FK ile aradaki 16 puanlık farka rağmen camiaya şirin gözükmek için hedefin şampiyonluk olduğunu söylerdi. Mustafa Reşit Hoca, “Arada çok ciddi puan farkı var. Bizim sürekli kazanmamız tek başına bir şey ifade etmez, rakibimizin de çok sayıda puan kaybı yapması lazım. Gerçekçi olmalıyız. Bizim hedefimiz Play-Off finali ve oradan çıkmaktır” dedi.
ŞANSIMIZ ARTTI
Bu noktada kişisel düşüncemi söylemek isterim. Mustafa Hoca gelmese, ara dönemde bu önemli transferler yapılmamış olsa da, ben takımın öyle veya böyle Play-Off hedefini yakalayacağı düşüncesindeydim. Ki, ilk yarı onca sıkıntıya, 3 günde bir maç oynamaya rağmen Play-Off’un sadece 1 puan gerisinde kalmıştık. Üst düzey teknik adamın gelmesi ve bence 4 transferin de adeta nokta atış olması Play-Off’a zorlanmadan kalacağımızın ve 8 takım içindeki üst lig şansımızı şansımızın oldukça yükseldiğinin göstergesi.
KOYUN’A ÖVGÜ
Törende en çok konuşan, daha doğru ifadeyle soru sorulan isim beklendiği gibi Burak Süleyman’dı. TV 41’den sevgili Selim Eryılmaz’ın “Efsane” yakıştırmasını kabul etmedi Burak, “Çok seviliyor, büyük ilgi görüyorum ama o mertebede olduğumu düşünmüyorum” dedi. Göztepe’de fazla şans bulamamasını da kendi eksikliği olarak gördü. Burak’ın en dikkat çekici söylemi Başkan Vekili Engin Koyun ile ilgiliydi. Transfer görüşmesinde tanıdığı Koyun için, “Kocaelispor çok güzel bir başkan kazanmış” yorumu yaptı.
GÖNDERME YAPTI
Diğer transferlerimiz Yılmaz, Musa ve Tahir büyük camiaya geldiklerinin farkında olduklarını, ellerinden geleni yapacaklarını söylediler. Transfer Komitesi Başkanı Mehmet Yaşar konuşmasında sezon başındaki yanlışlara gönderme yaptı, “Bugün burada imza atan futbolcuların toplam maliyeti, sezon başında bir futbolcunun sözleşmesine yazılan kadar değil” dedi ve doğru dürüst oynamadan, üstelik zorluk çıkartarak giden futbolculara hakkını helal etmediğini söyledi.
RAKAMLAR DÜŞÜK
Kastettiği futbolcu kuşkusuz ki Aydın Karabulut’tan başkası değildi. Yaşar’ın bu söyleminden 4 yeni transferin maliyetinin yüksek olmadığını anlamış olduk. Umuyorum kısa zamanda Engin Koyun’un Kocaeli TV’deki canlı yayında söylediği gibi mali tablo kamuoyuyla paylaşılır, kime ne verilmiş öğreniriz. Doğrusu merak da ediyoruz.
UMUT VE GÜVEN
Bir saat süren imza töreni bitiminde yöneticiler, teknik direktör, yeni futbolcular, kulüp görevlileri, takip eden basın mensupları ve sosyal medyadan töreni izleyen herkes mutlu ve çok daha önemlisi gelecek adına umutluydu. Çok net görülen bir gerçek var ki, son 1, 1.5 ayda camiadaki hava olumlu yönde büyük değişime uğradı. Yönetime dair endişe, takıma dair karamsarlık yerini güvene ve umuda bırakmış gözüküyor. Camianın hem kulübün doğru yönetildiği, hem takımın hedefe ulaşacağı konusundaki inancı çok fazla.
Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Yorumlar
(3)Ümit Yazicioglu - Kurtuluş, kurumsalliktan işini profesyonelce yapan, hesap verebilen, basarili ise devam eden değilse giden bir yapıdan geçer yoksa en sonunda tüm iyi niyetli çabalar boşa gider.
İyi - Bu kadar borca rağmen
Memet - Ah be abi , şu Aydın’la ilgili sezon başından beri gündem oluşturulalım , baskı yapalım diye bas bas bağırdık , yazdık milleti uyandıralım istedik . Hani sözleşmedeki sakatlık opsiyonu kullanılabilsin , baskı olsun adamı oyuna sürüp para almasına engel olalım dedik. Ne hikmetse başarmadık gitti .
Şimdi ;
Numanla ilgili yazdığın ,yanlış yöne önermesi olan yazını telafi edecek , doğru kişiyi sağduyuya davet edeceğin bir yazı bekliyorum .
Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Sitemizin Topluluk Kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmaz. Yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.